Nefeles Resort: «Κορυφαία» διαμονή στο Μαίναλο

Εμβληματικό, πολυτελές και cosy, το άρτι αφιχθέν Nefeles Mainalon Resort μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε την διακριτική ομορφιά της ορεινής Αρκαδίας.
Nefeles Resort: «Κορυφαία» διαμονή στο Μαίναλο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σε απόσταση λιγότερη των δύο ωρών από την Αθήνα, έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις την ορεινή φύση ατόφια, να περιδιαβείς γραφικά χωριουδάκια, να δοκιμάσεις θεσπέσιες τοπικές σπεσιαλιτέ και να ατενίσεις το απέραντο πράσινο των δασών της ελάτης. Αυτό είναι, σε πολύ γενικές γραμμές, το Μαίναλο, ένας προορισμός που δεν σταματά να μας εκπλήσσει κάθε φορά που τον επισκεπτόμαστε.

Αυτήν την περίοδο όμως, έχουμε μια ακόμα «δικαιολογία» για να το κάνουμε. Και πολύ καλή μάλιστα. Ο λόγος για ένα νεόκτιστο ξενοδοχείο, το οποίο ατενίζει μία από τις δεκάδες και πνιγμένες στο πράσινο βουνοκορφές του Μαινάλου από μια άκρως προνομιακή τοποθεσία στο χωριό Καρδάρας, μόλις 15 λεπτά από το χωριό της Βυτίνας. Το Nefeles Mainalon Resort, άνοιξε επίσημα τα ολοκαίνουργια δωμάτιά του στο κοινό προ ολίγων ημερών και το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

Οι χώροι και τα δωμάτια του ξενοδοχείου

Οι σουίτες και οι βίλες στο Nefeles Mainalon, διαθέτουν πανέμορφους εσωτερικούς χώρους με κλασική επίπλωση και έμφαση στο ξύλινο στοιχείο, ενώ περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση επίπεδης οθόνης, DVD player και μίνι ψυγείο. Τα μπάνια είναι πολυτελή και διαμορφωμένα έτσι ώστε να συνδυάζουν το μοντέρνο με το παραδοσιακό στοιχείο. Στα… έξτρα του μπάνιου συμπεριλαμβάνονται δωρεάν προϊόντα περιποίησης για το σώμα και τα μαλλιά.

Τα δωμάτια του ξενοδοχείου χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: σουίτες, superior και executive villas. Οι σουίτες είναι διακοσμημένες σε γήινους τόνους με πέτρινες λεπτομέρειες και ξύλινο πάτωμα, έχουν διπλό κρεβάτι, τζάκι και διακριτική κουζίνα.

 
Οι superior villas, είναι μεγαλύτερες (45 τετραγωνικά μέτρα), διακοσμημένες σε country style και γήινους τόνους, με ευρύχωρο σαλόνι με τζάκι, διπλό κρεβάτι, καθιστικό και κουζίνα με τραπεζαρία. Η θέα τους στο επιβλητικό, καταπράσινο βουνό είναι εκπληκτική και θα σας κάνει να θέλετε να περάσετε ατελείωτες ώρες στο μπαλκόνι, παρά το κρύο.


Τέλος, οι executive villas είναι τα μεγαλύτερα δωμάτια του ξενοδοχείου (52 τετραγωνικά) που έχουν υπέρδιπλο κρεβάτι, ανεξάρτητο σαλόνι με καθιστικό, τζάκι και τραπεζαρία, ενώ η θέα τους στο Μαίναλο είναι εξίσου υποβλητική.


Στο Nefeles Lounge δίπλα από τη reception θα χαλαρώσετε συντροφιά με ένα ζεστό ρόφημα ή ένα ποτήρι κρασί, θα παίξετε επιτραπέζια και θα απολαύσετε ελαφριά σνακ με φόντο την υπέροχη θέα, ενώ στην αίθουσα του εστιατορίου στον ακριβώς από κάτω όροφο θα δοκιμάσετε τοπικά προϊόντα της αρκαδικής γης και τον πλούσιο μπουφέ του πρωινού.

Μελλοντικά, θα λειτουργήσει και η θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα και το spa, αλλά και μια piazza όπου θα μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα έξω στη φύση.

Εξω-ξενοδοχειακές δραστηριότητες

Ποδηλασία, ορειβασία, ιππασία, σκι στις πίστες του χιονοδρομικού της Οστρακίνας, οινοτουρισμός στα κοντινά οινοποιεία (το μοσχοφίλερο Μαντίνεια είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής), hiking στα δεκάδες σηματοδοτημένα μονοπάτια του βουνού και επίσκεψη στα γειτονικά χωριουδάκια είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε κατά τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Info: To κόστος διαμονής στις σουίτες ανέρχεται στα 90€ συμπεριλαμβανομένου πρωινού την υψηλή περίοδο (1/10-31/05) και στα 70€ την χαμηλή. Στις superior villas το κόστος είναι 110€ και 80€ αντίστοιχα, ενώ στις executive villas 130€ και 90€. Στις τιμές συμπεριλαμβάνονται επίσης δωρεάν χρήση του ασύρματου Internet, coffee –tea facilities, ξύλα για το τζάκι και κέρασμα κρασί με φρούτα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v