Ευκαιρίες Νοεμβρίου: Ξενοδοχεία με λιγότερα από 40€

Κερκίνη εναντίον λίμνης Πλαστήρα, Ορεινή Αρκαδία vs. Πήλιο. Όπου και αν θέλετε να πάτε, έχουμε βρει έναν υπέροχο ξενώνα με maximum 20€ το άτομο.
Ευκαιρίες Νοεμβρίου: Ξενοδοχεία με λιγότερα από 40€
της Ηρώς Κουνάδη 

Έχουν πολλά πλεονεκτήματα τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου σε σχέση με εκείνα της “high season” που βρίσκεται μόλις ένα μήνα μακριά μας: Χρειάζονται λιγότερη οργάνωση (λέγε με early booking), εγγυώνται περισσότερη απομόνωση (γιατί τι λόγο έχεις να πας στην εξοχή, αν είναι να βρεθείς εκεί παρέα με τη μισή Αθήνα;) και, το σημαντικότερο, είναι πολύ πιο φτηνά. Για την ακρίβεια, είναι έως και 50% φτηνότερα από τα Σαββατοκύριακα γύρω από τα Χριστούγεννα. Για να σας το αποδείξουμε, συγκεντρώνουμε επτά καταπληκτικούς βουνίσιους ξενώνες, που θα σας κοστίσουν 20€ το άτομο, ή και λιγότερα για ένα weekend μέσα στον Νοέμβριο. 

Villa Belles
Ακριτοχώρι, Λίμνη Κερκίνη
Τιμή: 40€ το δίκλινο με πρωινό (ή 37€ χωρίς πρωινό) 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Κουκλίστικες, ζεστές σοφίτες στους πρόποδες του βουνού Μπέλλες, μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από την πανέμορφη Λίμνη Κερκίνη. Στις παροχές περιλαμβάνονται αυτόνομη θέρμανση, δωρεάν προϊόντα περιποίησης και τηλεόραση. Η δε τοποθεσία του ξενοδοχείου είναι ιδανική για εξορμήσεις στη γύρω περιοχή, τόσο πεζοπορικές στο άριστα οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών, όσο και για πιο μακρινές βόλτες στο Φαράγγι του Αγγίτη, στο σπήλαιο της Αλιστράτης, στο χιονοδρομικό κέντρο και το δάσος του Λαϊλιά, αλλά και στη Βουλγαρία, τα σύνορα της οποίας απέχουν μόλις 25 χιλιόμετρα από εδώ. 

Ξενοδοχείο Μικρή Αρχόντισσα
Άνω Βλασία, Καλάνιστρα, Ορεινή Αχαΐα (25 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα)
Τιμή: 38€ το δίκλινο με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Μας αρέσουν ιδιαίτερα οι προορισμοί που ανακαλύπτουμε χάρη σε έναν ξενώνα, και τους οποίους μέχρι πρότινος δεν είχαμε καν ακουστά. Τέτοια είναι η περίπτωση της Μικρής Αρχόντισσας, στην επαρχιακή οδό Πάτρας-Καλαβρύτων. Περιτριγυρισμένη από το καταπράσινο δάσος του Ερύμανθου, προσφέρει δωμάτια με τηλεοράσεις plasma, που δεν θα τις χρειαστείτε αν κοιτάξετε έξω από το μπαλκόνι την θέα στο ειδυλλιακό τοπίο γύρω της. Διαθέτει, επίσης, παραδοσιακό εστιατόριο με τζάκι, και γυμναστήριο με σάουνα. Όλα τα δωμάτια είναι παραδοσιακά επιπλωμένα και διακοσμημένα, και απολαμβάνουν πανοραμική θέα στο δάσος. Καταπληκτική ιδέα, τα δωρεάν ποδήλατα του ξενώνα, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξερευνήσετε τον καταρράκτη του Αγίου Ταξιάρχη, και τη γραφική διαδρομή από την Άνω Βλασία προς το Λεχούρι.

Kleopatra’s
Τσαγκαράδα, Πήλιο
Τιμή: 40€ το δίκλινο με πρωινό και μπανιέρα σπα 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου, ο πέτρινος ξενώνας της Κλεοπάτρας προσφέρει ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια που μοιάζουν να βγήκαν από κουκλόσπιτο. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται καθιστικό και επιφάνεια εργασίας, δωρεάν wi-fi, δορυφορική τηλεόραση LCD και CD player. Κάποια από αυτά διαθέτουν επίσης τζάκι και κουζίνα με φούρνο και ψυγείο. Αγαπημένη λεπτομέρεια, το γεγονός ότι το πρωινό σερβίρεται και στο δωμάτιό σας, ενώ ο ξενώνας διαθέτει και κοινόχρηστη κουζίνα την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. 

Ξενώνας Ίριδα
Μπελοκομίτης, Λίμνη Πλαστήρα
Τιμή: 40€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Και τζάκι στο δωμάτιο, και υπέροχη θέα στη λίμνη Πλαστήρα από το ιδιωτικό σας μπαλκονάκι, και DVD player και παραδοσιακό πρωινό με τοπικές πίτες και λαχταριστά κέικ, και όλα αυτά σε ασυναγώνιστη τιμή. Ο Ξενώνας Ίριδα είναι πιθανότατα το καλύτερο value for money στη λίστα μας. Προσθέστε σε όλα αυτά την όμορφη διακόσμηση, με τις χρωματιστές πινελιές, συν μερικές ακόμα παροχές όπως το δωρεάν wi-fi, το ψυγειάκι και ο βραστήρας στο δωμάτιό σας, και τα μεγάλα διπλά κρεβάτια, κι έχετε ένα δελεαστικότατο πακέτο. Η θέση του χωριού είναι ιδανική για να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή, καθώς τα γραφικά Καλύβια απέχουν περί τα 10 χιλιόμετρα, ενώ η πόλη της Καρδίτσας βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από εδώ. 

Αρχοντικό 1787
Τσεπέλοβο, Ζαγοροχώρια
Τιμή: 35€ το δίκλινο δωμάτιο 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Ένα παραδοσιακό αρχοντικό του 19ου αιώνα φρεσκαρίστηκε για να φιλοξενήσει τις ωραιότερες αποδράσεις μας στο μαγευτικό τοπίο των Ζαγοροχωρίων. Τα δωμάτια του Αρχοντικού είναι λιτά αλλά περιποιημένα και πεντακάθαρα, ενώ στις παροχές τους περιλαμβάνονται δωρεάν Wi-Fi, ψυγείο, ηλεκτρικός βραστήρας, τηλεόραση και θέα στο όρος Τύμφη και στον καταπράσινο κήπο του αρχοντικού. Στο μπαρ του Αρχοντικού, πλάι στο τζάκι, απολαμβάνουμε τοπικά ποτά και αχνιστό καφεδάκι. Η δε περιοχή αποτελεί τον παράδεισο των πεζοπόρων, με το φαράγγι του Βίκου να προσφέρεται για ειδυλλιακές διαδρομές, αλλά και σπορ όπως το rafting και το mountain bike.

Το Σπίτι της Ειρήνης
Βυτίνα, Ορεινή Αρκαδία
Τιμή: 40€ το δίκλινο με πρωινό (ή 45€ με πρωινό και τζάκι) 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Παραδοσιακά διακοσμημένα, όμορφα δωμάτια με θέα στις καταπράσινες πλαγιές του Μαινάλου προσφέρει το πετρόχτιστο Σπίτι της Ειρήνης, σε ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας, τη Βυτίνα. Στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνονται κουζινάκι, ψυγείο, τηλεόραση, ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα και δωρεάν wi-fi. Κάποια δωμάτια διαθέτουν και τζάκι. Το πρωινό μπορεί να σερβιριστεί και στο δωμάτιό σας. Η δε Βυτίνα αποτελεί ιδανική –και κοντινή στην Αθήνα– βάση για να εξερευνήσετε τα κουκλίστικα χωριά και την ειδυλλιακή φύση της Ορεινής Αρκαδίας. Δείτε μερικά από τα highlights της περιοχής εδώ

Alkyonis Hotel & Spa
Κάτω Λουτράκι, Λουτρά Πόζαρ (21 χιλιόμετρα από την Έδεσσα)
Τιμή: 38€ το δίκλινο δωμάτιο 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Όμορφα, παραδοσιακά διακοσμημένα στούντιο, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από τα Λουτρά Πόζαρ. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται πλήρως εξοπλισμένη μικρή κουζίνα με φούρνο μικροκυμάτων και ψυγείο, μπανιέρα-υδρομασάζ και δωρεάν προϊόντα περιποίησης. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης spa, σάουνα και παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια σας. Για τις ηλιόλουστες μέρες, ο κήπος διαθέτει εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου, ενώ τα χειμωνιάτικα απογεύματα απολαμβάνουμε τον καφέ μας πλάι στο τζάκι. Το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν απέχει 38 χιλιόμετρα από εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v