Xenia Poros Image: Οι πρώτες βουτιές του χρόνου

Ένα από τα ωραιότερα ιστορικά Ξενία ανακαινίζεται και μας περιμένει το Πάσχα για τις πρώτες βουτιές του χρόνου στην ιδιωτική του παραλία.
Xenia Poros Image: Οι πρώτες βουτιές του χρόνου
Σε ένα από τα ομορφότερα, και πλέον ανεξερεύνητα νησιά του Αργοσαρωνικού, τον γοητευτικό Πόρο, ένα ιστορικό ξενοδοχείο ανακαινίστηκε με μεράκι και περιμένει να φιλοξενήσει τις πρώτες μας… πρόβες καλοκαιρινών διακοπών. Το Xenia Poros Image είναι ένα από τα ομορφότερα «παιδιά» της θρυλικής οικογένειας των Ξενία, τα οποία χαιρόμαστε να βλέπουμε να ξανανιώνουν και να γράφουν καινούριες ιστορίες. Σχεδιασμένο τη δεκαετία του ’60 από τον Άρη Κωνσταντινίδη, διατηρεί ζωντανά τα χαρακτηριστικά της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του: τις καθαρές γραμμές, τα φυσικά υλικά και την απόλυτη εναρμόνιση με τον περιβάλλοντα χώρο.

Μιλώντας για τον χώρο γύρω του, αυτός είναι ο βασικός ανταγωνιστής της εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής, για το ποιος θα πρωτο-κερδίσει τις εντυπώσεις: Το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας απλώνεται στα πόδια του ξενοδοχείου, ενώ η πράσινη κορνίζα που παρέχουν απλόχερα τα πεύκα της απέναντι ακτής κάνει την τέλεια αντίθεση με την χρωματιστή εικόνα της αμφιθεατρικά κτισμένης στον λόφο πρωτεύουσας του νησιού.

Η υπέροχη, αμμουδερή παραλία μπροστά από το Xenia Poros Image αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για τις πρώτες βουτιές του χρόνου, τις οποίες λέμε να επιχειρήσουμε το πασχαλινό τετραήμερο και για έναν ακόμα λόγο: Σε αντίθεση με το «ανοιχτό» Αιγαίο, τα νερά στον κολπίσκο του αργολικού όπου φωλιάζει ο Πόρος φτάνουν πολύ νωρίτερα στην ιδανική εκείνη θερμοκρασία που εγγυάται… δροσερές βουτιές άνευ κρυοπαγημάτων.

Τα δωμάτια του Xenia Poros Image

Το Xenia Poros Image διαθέτει, λίγα μόνο λεπτά έξω από το κέντρο του Πόρου, 69 προσεγμένα δωμάτια και οκτώ σουίτες, όλα με υπέροχη πανοραμική θέα στη θάλασσα. Σαράντα από τα δωμάτια προσφέρουν θέα, εκτός από τη θάλασσα, και στην πόλη του Πόρου και την Πελοπόννησο.

Μεγάλα, φωτεινά δωμάτια με ιδιωτικά μπαλκονάκια, πολλά εκ των οποίων μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από τα γαλάζια νερά του αργολικού, επιπλώνονται και διακοσμούνται σε λιτές minimal γραμμές, που αφήνουν την έμφαση στο ειδυλλιακό τοπίο που απλώνεται έξω από το παράθυρο. Το μόνο… πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε, είναι η δύσκολη επιλογή ανάμεσα στα κλασικά δίκλινα δωμάτια, τις junior και τις family σουίτες, αφού όλα συναγωνίζονται για μια θέση στην καρδιά μας.

Στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνονται, μεταξύ πολλών άλλων, room service από τις 8.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ, mini bar, δορυφορική τηλεόραση και ραδιόφωνο. Οι σουίτες διαθέτουν επίσης τζακούζι. Στις παροχές του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται επίσης γυμναστήριο, beach bar, σάουνα, ιδιωτική παραλία, πλυντήριο, καθαριστήριο και υπηρεσία σιδερώματος, ιδιωτική μαρίνα και δωρεάν ιδιωτικό parking.

Γεύσεις με… θέα

Λαχταριστά πρωινά για το καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας, γεύματα δίπλα στη θάλασσα κάτω από τις ανοιξιάτικες ηλιαχτίδες, και δείπνα υπό το φως του φεγγαριού, υπόσχονται τα δύο εστιατόρια του Poros Image, Terrace και Veranda. «Πειραγμένες» συνταγές εμπνευσμένες από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα και gourmet απολαύσεις συνθέτουν ένα ιδιαίτερο μενού, που συνδυάζεται ιδανικά με την εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Όσο για το περιβάλλον των δύο εστιατορίων, εδώ η έμφαση πέφτει στο φως, τα γήινα χρώματα και τα φυσικά υλικά.

Το… πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας το αφήσαμε για το τέλος: Στο Xenia Poros Image, το πρωινό σερβίρεται στην ηλιόλουστη αίθουσα πρωινού με τη μαγευτική θέα στη θάλασσα και την πόλη του Πόρου. Εδώ το πρωινό είναι μια πραγματικά αναζωογονητική εμπειρία, μιας και οι μυρωδιές και η θεσπέσια γεύση του φρεσκοψημένου ψωμιού και των αφράτων κρουασάν, των φρέσκων φρούτων, του μελιού, και των παραδοσιακά φτιαγμένων μαρμελάδων, σε συνδυασμό με τη γαλήνη του τοπίου, εγγυώνται ένα υπέροχο ξεκίνημα για τη νέα μέρα.

Το πασχαλινό πακέτο διαμονής

Για τις κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι και την Κυριακή, 14 Απριλίου, ισχύει η καταπληκτική πασχαλινή προσφορά που περιλαμβάνει τρεις διανυκτερεύσεις δύο ατόμων με πρωινό, μεταφορά από το λιμάνι του Πόρου, ποτό καλωσορίσματος, check-in νωρίς και check-out αργά, δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην ιδιωτική παραλία, πρόσβαση στο fitness room και την σάουνα, και δωρεάν wi-fi, στην τιμή των 348,99€ το δίκλινο δωμάτιο και για τις τρεις διανυκτερεύσεις.

Αν πάλι προγραμματίζετε τις πρώτες σας βουτιές για μετά το πασχαλινό τετραήμερο, σημειώστε πως οι value for money τιμές του Xenia Poros Image ξεκινούν από 80€ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Η.Κ.

Xenia Poros Image, Nεώριο, Πόρος, τηλ: 22980 22216
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v