Πάσχα low budget: 8 ταξίδια για να… ψηθείτε

Πέντε ελληνικοί προορισμοί κατεβάζουν τις τιμές στα 40-50€ το δίκλινο, και τρία ταξιδιωτικά γραφεία προτείνουν οικονομικότατα πακέτα για εξωτερικό.
Πάσχα low budget: 8 ταξίδια για να… ψηθείτε
της Ηρώς Κουνάδη

Αν έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε μία μόνο λέξη για να περιγράψουμε τον τρόπο με τον οποίο ξεκινούν όλες οι έρευνες για τις τιμές δωματίων και ταξιδιών σε περιόδους όπως η πασχαλινή, αυτή θα ήταν «δύσπιστα». Γιατί ναι μεν οι τιμές μικρών και μεγαλύτερων ξενώνων στην Ελλάδα έχουν μειωθεί ελέω κρίσης, αλλά για το πασχαλινό τετραήμερο ισχύει πάντα ο καταραμένος νόμος που λέει ότι η αυξημένη ζήτηση ανεβάζει τις τιμές. Και όσον αφορά τη ζήτηση, ας είναι καλά το κλισέ που δεν άφησε από καταβολής του σχεδόν κανένα Αθηναίο να κάνει Πάσχα στην πόλη.

Μπορείτε, λοιπόν, να φανταστείτε την έκπληξή μας όταν συναντήσαμε τιμές της τάξης των 40-50€ για δίκλινα δωμάτια, σε πολλές περιπτώσεις με τζάκι και πρωινό, και μάλιστα σε προορισμούς που μέχρι πρότινος δεν έβλεπαν κανένα λόγο να «πέσουν» κάτω από τα 70€ ακόμα και σε περιόδους που δεν είχαν την πασχαλινή ζήτηση. Σας αφήνουμε να εκπλαγείτε κι εσείς, συγκεντρώνοντας μερικές από τις καλύτερες επιλογές διαμονής που εντοπίσαμε σε πέντε αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς, συν τρία ενδιαφέροντα πακέτα, για να κάνετε αντί για Πάσχα στο χωριό, Πάσχα... έξω-από-εδώ.

Μονεμβασιά, η μεσαιωνική

Η βυζαντινή καστροπολιτεία ταιριάζει τόσο πολύ με το πασχαλινό τετραήμερο, που η σύνδεσή τους έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο επαίσχυντα κλισέ. Θα αδιαφορήσουμε, όμως, για μια ακόμα φορά –και φέτος έχουμε έναν επιπλέον λόγο για να το κάνουμε: Τις ιδιαίτερα καλές τιμές που εντοπίσαμε στο Booking, σε δύο επιλογές διαμονής διαφορετικές μεταξύ τους, που μοιράζονται όμως το υπέροχο περιβάλλον της. Η πρώτη βρίσκεται στην παραλία Πορί, απέναντι από τον βράχο της Μονεμβασιάς, λέγεται Ηλιόπετρο και προσφέρει λιτά αλλά καθαρά και περιποιημένα δωμάτια με μπαλκονάκια και θέα στην θάλασσα και τιμές που ξεκινούν από 30€ το δίκλινο. Η δεύτερη είναι ο ατμοσφαιρικός Παραδοσιακός Ξενώνας Γουλάς, που προσφέρει όμορφα δωμάτια με θολωτά ταβάνια και μίνι κουζινάκι σε τιμές που ξεκινούν από 55€ το δίκλινο.

Μάνη (μέσα κι έξω)

Η λακωνική είναι εκείνη των μύθων και της πέτρας, η μεσσηνιακή είναι το φιλικότερο, πιο «απαλό» και λίγο πιο πράσινο alter ego της. Όποια και αν διαλέξετε, προετοιμαστείτε για μεγάλες αυτοκινητάδες, υπέροχο φαγητό και ακόμα πιο υπέροχους ανθρώπους. Μερικές από τις καλύτερες, low budget επιλογές διαμονής που εντοπίσαμε:
- Sophia, στον Άγιο Νικόλαο Λεύκτρου, στη μεσσηνιακή πλευρά: όμορφα, απλά δωμάτια με μπαλκονάκια και μικρή κουζίνα, σε τιμές που ξεκινούν από 40€.
- Althea Village, στον Πύργο Διρού, στη λακωνική πλευρά: Παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια, με ξύλινα ταβάνια και σιδερένια κρεβάτια, σε τιμές που ξεκινούν από 45€ το δίκλινο.
- Gianakakou Traditional Stone Houses, στο Νέο Οίτυλο, στη Λακωνική Μάνη: Κουκλίστικα πέτρινα σπιτάκια με αίθριο και μίνι κουζινάκι, σε τιμές που ξεκινούν από 45€ το δίκλινο.
- Katerina’s Studios, στην Καρδαμύλη, της Μεσσηνιακής Μάνης: Ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια, βγαλμένα από κουκλόσπιτο, στο ομορφότερο ίσως χωριό της Μεσσηνιακής Μάνης. Τιμές από 45€ το δίκλινο.

Πάσχα, το ηπειρώτικο

Θέλετε θάλασσα; Έχει. Θέλετε βουνά και φύση; Η καλύτερη στην Ελλάδα. Θέλετε τοπική κουζίνα; Επίσης. Θέλετε χωριουδάκια σταματημένα στον χρόνο, και άλλα με υποδομές που θα ζήλευαν τα χωριά της Ελβετίας; Και από τα δύο έχει. Γενικώς, μην τα πολυλογούμε, η Ήπειρος τα έχει όλα, και έχει και τιμές που συμφέρουν. Όπως αυτές:
- Stalaktites, στα Ιωάννινα: Σε απόσταση… βημάτων από το περίφημο Σπήλαιο του Περάματος, προσφέρει όμορφα δωμάτια με μπαλκονάκια και μικρή κουζίνα. Οι τιμές ξεκινούν από 30€ το δίκλινο.
- Ξενώνας το Φαράγγι, στο Τσεπέλοβο: Σε ένα από τα ομορφότερα Ζαγοροχώρια, προσφέρει παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια, σε τιμές που ξεκινούν από 45€ το δίκλινο.
- Το Σπίτι του Αρτέμη, στους Κήπους: Πιο ηπειρώτικη παράδοση… δεν γίνεται. Πολύχρωμα δωμάτια που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, και τιμές από 50€ το δίκλινο με πλούσιο παραδοσιακό πρωινό.

Ανοιξιάτικο Καρπενήσι

Πριν από μερικά χρόνια, θα ήταν μάλλον απίθανο να συνυπάρχουν οι λέξεις Καρπενήσι, low budget και Πάσχα στην ίδια πρόταση. Κι όμως, οι τιμές που εντοπίσαμε φέτος μας εξέπληξαν –και μας έβαλαν σε πειρασμό για ένα πασχαλινό τετραήμερο με θέα (και πεζοπορίες) στα καταπράσινα φαράγγια που στολίζουν τα πέριξ της ευρυτανικής πρωτεύουσας, και τα οποία αυτήν την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Για του λόγου το αληθές:
- Ξενώνας Το Όνειρο: Λιτά αλλά περιποιημένα, μεγάλα δωμάτια με μπαλκόνια, στο χωριό Άγιος Νικόλαος, έξι χιλιόμετρα έξω από το Καρπενήσι. Οι τιμές ξεκινούν από 40€ το δίκλινο με πρωινό.
- Βίλλα Βιργινία: Στο κουκλίστικο παραδοσιακό χωριό Βουτύρο, λίγα μόνο χιλιόμετρα έξω από το Καρπενήσι, προσφέρει όμορφα δωμάτια με παροχές που περιλαμβάνουν DVD player και δορυφορική τηλεόραση, σε τιμές που ξεκινούν από 55€ το δίκλινο.
- Η Γωνιά της Λίνας: Παραδοσιακά διακοσμημένα, μεγάλα δωμάτια με πανοραμική θέα στο Βελούχι. Βρίσκεται και αυτό στο χωριό Άγιος Νικόλαος. Οι τιμές ξεκινούν από 55€ το δίκλινο με πρωινό.

Στις θάλασσες και τις κορυφές του Πηλίου

Και βουνό και θάλασσα, και πανέμορφα γραφικά χωριουδάκια και ωραιότατες φυσιολατρικές διαδρομές για τους λάτρεις της πεζοπορίας, και εξαιρετική κουζίνα, και ένα εύρος τιμών που κυμαίνεται από τα (εκπληκτικά λίγα) 25€ το δίκλινο, στα παραθαλάσσια καταλύμματα που αυτήν την περίοδο δεν έχουν ιδιαίτερη ζήτηση μέχρι τα... πολλά μηδενικά των ακριβών resorts. Ιδού μερικές από τις καλύτερες που εντοπίσαμε:
- Αρχοντικό Ρούτσου, στη Μακρινίτσα: Παραδοσιακό αρχοντικό σε ένα από τα δημοφιλέστερα (και κοντινότερα στο Βόλο, για όσους βαριούνται να οδηγούν) χωριά. Χτιστά κρεβάτια, πέτρινα τζάκια, και τιμές που ξεκινούν από 45€ το δίκλινο.
- Αρχοντικό Κωτή, στον Άγιο Λαυρέντιο: Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου, προσφέρει παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια με τζάκι σε τιμές που ξεκινούν από 65€ το δίκλινο με πρωινό.
- Αρχοντικό Μιχόπουλου, στη Βυζίτσα: Παραδοσιακό αρχοντικό που μετρά δύο αιώνες ζωής, με όμορφα, χρωματιστά δωμάτια οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 59€ το δίκλινο με τζάκι και παραδοσιακό πρωινό.

...Και τα εξωτερικά

Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη

Το «κλασικό» πακέτο που περιλαμβάνει Ανάσταση στο Πατριαρχείο για τους λάτρεις της παράδοσης, αλλά και ξεναγήσεις στην Πόλη και εκδρομές στα Πριγκηποννήσια για... όλους τους υπόλοιπους, προτείνει φέτος σε τιμή έκπληξη το Signature Travel. Το πακέτο περιλαμβάνει, εκτός των προαναφερθέντων, αεροπορικά εισιτήρια, τρεις διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο τριών, τεσσάρων ή πέντε αστέρων, δύο γεύματα σε τοπικά εστιατόρια, αναστάσιμο δείπνο, και όλες τις εκδρομές και ξεναγήσεις. Η δε τιμή του ξεκινά από 350€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, και φτάνει τα 730€ αν επιλέξετε δωμάτιο στο 5άστερο Marmara Taksim με θέα στον Βόσπορο. Δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο, και λεπτομέρειες για την εκδρομή, εδώ.

Τετραήμερο στην Πράγα

...Με την απαραίτητη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ, αλλά και δώρο μίνι κρουαζιέρα στον Vltava, με δείπνο εν πλω. Το πακέτο που προτείνει το Manessis Travel περιλαμβάνει απευθείας πτήση με την Aegean, τρεις ή τέσσερις διανυκτερεύσεις με πρωινό, δύο γεύματα σε τοπικά εστιατόρια, μεταφορές και ξεναγήσεις στην Πράγα και το Κάρλοβυ Βάρυ, και βέβαια την κορυαζιέρα και το δείπνο εν πλω. Οι τιμές ξεκινούν από 535€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Αναχωρήσεις πραγματοποιούνται στις 3 και τις 4 Μαΐου. Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής

Στα κάστρα της Τρανσυλβανίας

Πέντε ημέρες στα... μέρη του Κόμη Δράκουλα προτείνει το Versus Travel. Το πακέτο περιλαμβάνει διαμονή στο Βουκουρέστι και το Μπρασόβ σε ξενοδοχεία 4 αστέρων με ημιδιατροφή καθημερινά, απευθείας πτήσεις με την Olympic Air, συν όλες τις μεταφορές και ξεναγήσεις στα κάστρα και τις μεσαιωνικές πόλεις της Τρανσυλβανίας. Η τιμή ξεκινά από 430€ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, ενώ η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 2 Μαΐου. Δείτε αναλυτικά την εκδρομή εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v