Bourazani Wild Life Resort: Διαμονή στην άγρια φύση

Στην άκρη ενός τεράστιου περιβαλλοντικού πάρκου όπου ζουν ζαρκάδια και κρι-κρι, το Bourazani Wild Life Resort μας προσκαλεί να ζήσουμε την ηπειρώτικη φιλοξενία και την γλυκιά αποπλάνηση της άγριας φύσης, λίγα χιλιόμετρα από την Κόνιτσα.
Bourazani Wild Life Resort: Διαμονή στην άγρια φύση
Πόσα ξενοδοχεία, όσο πολυτελή κι αν είναι, σας δίνουν την ευκαιρία να απολαύσετε την θέα ελαφιών και κρι-κρι από το παράθυρό σας; Το Bourazani Wild Life Resort ανήκει σε αυτή τη σπάνια κατηγορία, αφού είναι κομμένο και ραμμένο για όσους ονειρεύονται την απόλυτη απόδραση από τον «πολιτισμό» και την χαλάρωση μέσα στην άγρια φύση.

Χτισμένο στην άκρη του Περιβαλλοντικού Πάρκου Μπουραζάνι της Ηπείρου, το ομώνυμο ξενοδοχείο ποντάρει στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την ρουστίκ ατμόσφαιρα του κτιρίου της οικογένειας Τάσσου, αλλά κυρίως στην «χημεία» του με την φύση, αφού το Πάρκο ανήκει στην ίδια οικογένεια, από τότε που ο παππούς των σημερινών ιδιοκτητών αγόρασε τα άνω των 2.000 στρέμματα κατάφυτης γης μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Κόνιτσα και λίγα μέτρα από την κοίτη του Αώου, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Τα καταλύματα
Τα μεγάλα, άνετα δωμάτια με τις βαριές κουρτίνες, τα ξύλινα έπιπλα, τα όμορφα υφάσματα και την ατμοσφαιρική διακόσμηση «μοιράζονται» μεταξύ δύο κτιρίων: Του κυρίως ξενοδοχείου από τη μία, δείγματος παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, που διαθέτει δεκαοκτώ δωμάτια και δύο μεγάλες σουίτες των 60 τετραγωνικών μέτρων η καθεμία, και του «Σπιτιού του Ποταμού», ακριβώς πάνω από τον κοίτη του Αώου, που περιλαμβάνει τρία δωμάτια και μια σουίτα, σε ένα κτίριο πλήρως εναρμονισμένο με το περιβάλλον, χτισμένο με τις πέτρες του ποταμού, για όσους θέλουν να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στην φύση.

Μεγάλο εστιατόριο, café-bar, γήπεδο τένις και μπάσκετ, εξωτερική πισίνα, διάθεση ποδηλάτων βουνού και εξοπλισμού ψαρέματος είναι κάποιες από τις εξτρά δυνατότητες που προσφέρει το ξενοδοχείο.

Δραστηριότητες στη φύση της Ηπείρου
Στο Περιβαλλοντικό Πάρκο θα σας ξεναγήσει ειδικός κτηνίατρος, «συστήνοντάς» σας σε άγρια ζώα όπως ελάφια, αγριογούρουνα, κρι-κρι, πλατώνια και ζαρκάδια. Μετά την εξερεύνηση, θα ξεκουραστείτε στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Εργαστήριο Κεράτων που βρίσκεται στο κέντρο του Πάρκου.



Στις υπόλοιπες δραστηριότητες για τις οποίες ενδείκνυται η περιοχή περιλαμβάνεται η πεζοπορία, το rafting και το kayak, η παρατήρηση πουλιών και πεταλούδων, η απόσταξη τσίπουρου, η επίσκεψη του νερόμυλου, των μοναστηριών και των γεφυριών της περιοχής, και φυσικά, η εξερεύνηση της πανέμορφης Κόνιτσας, για την οποία θα βρείτε εκτενείς πληροφορίες σε παλαιότερο αφιέρωμα του In2life. Για τις υπόλοιπες δραστηριότητες, ενημερωθείτε εδώ

Το ξενοδοχείο, όπως και το Πάρκο, λειτουργούν καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, και το δίκλινο δωμάτιο με θέα στο βουνό στοιχίζει από 70 έως 100€ ανά διανυκτέρευση, ανάλογα με την περίοδο που θα το επισκεφθείτε – αυτόν τον μήνα, κοστίζει 85€ ανά διανυκτέρευση για κρατήσεις μέσω Booking.com

Bourazani Wild Life Resort, Μπουραζάνι, Κόνιτσα (δείτε εδώ οδηγίες πρόσβασης), τηλ: 26550 61283 / 61320

Γ.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v