Το Παππουδικό: Το μικρό σας… πυργόσπιτο στη Μάνη

Ένα αυθεντικό μανιάτικο πυργόσπιτο στην Αρεόπολη περιμένει να φιλοξενήσει τα πιο παραμυθένια Σαββατοκύριακά μας, με παροχές αντάξιες ενός πεντάστερου ξενοδοχείου και τιμές-έκπληξη.
Το Παππουδικό: Το μικρό σας… πυργόσπιτο στη Μάνη
Πώς θα σας φαινόταν να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο σε ένα αυθεντικό μανιάτικο πυργόσπιτο; Σε ένα από τα ωραιότερα, και πιο «ζωντανά» χειμώνα-καλοκαίρι, σημεία της Μάνης, την Αρεόπολη, ένα υπέροχο συγκρότημα κτιρίων του 1855 αναπαλαιώθηκε και μετατράπηκε σε ξενώνα, από εκείνους που υπόσχονται να φιλοξενήσουν τις πιο ρομαντικές αποδράσεις μας.

Το «παιχνίδι» με τα διαφορετικά επίπεδα και η σύνθεση των κτηρίων που περιβάλλονται από πέτρινες αυλές και λιθόκτιστες σκάλες δίνει την αίσθηση ότι αποτελεί από μόνο του ένα αυτόνομο χωριό. Τα διαμερίσματα σχεδιάστηκαν με αφετηρία την μανιάτικη παράδοση και εξοπλίστηκαν έτσι ώστε καθένα να αναδείξει τη δική του «προσωπικότητα».

Παράλληλα όλοι οι χώροι διαθέτουν τις πλέον σύγχρονες ανέσεις και εξοπλισμό, διακοσμούνται με αυθεντικές αντίκες και λεπτομέρειες που αναδεικνύουν το τοπικό χρώμα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του συγκροτήματος. Στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνονται room service, mini bars, δορυφορική τηλεόραση και laptop με πρόσβαση στο internet.

Όσο για το δωμάτιο που θα διαλέξετε; Εδώ η επιλογή δυσκολεύει: στο Δυτικό Τμήμα την καρδιά μας έκλεψε το Μεγαλιθικό, ένα σπιτάκι με δύο επίπεδα που εντυπωσιάζει με τις χαρακτηριστικές ογκώδεις λίθινες πετρόπλακες και τα λίθινα δοκάρια - "Μακρόνια". Ευρύχωρο και ατμοσφαιρικό, με μια ξεχωριστή και ασυνήθιστη είσοδο και με διαρρύθμιση που του προσδίδει μυστήριο χάρη στα επίπεδα του. Σημειώστε, επίσης, ότι στο δυτικό τμήμα υπάρχει ο ξενώνας ΑΜΕΑ, ένα ξεχωριστό κτίριο πλήρως προσβάσιμο για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στο ανατολικό τμήμα του συγκροτήματος, ξεχωρίζει σαφώς ο Πολεμόπυργος, σύμβολο του Παππουδικού, ο αυθεντικός μανιάτικος τριώροφος πολεμόπυργος με τις χαρακτηριστικές πολεμότρυπες - ζεματίστρες (θύρες) δεσπόζει στο τοπίο της περιοχής και δίνει το προνόμιο στους ενοίκους του μιας μοναδικής πανοραμικής θέας του υποβλητικού τοπίου. Κτισμένος στα 1835, ο πύργος μπορεί να φιλοξενήσει έως 3 άτομα. Με δική του κουζίνα και λουτρά, ο πύργος προσφέρει απόλυτη αυτονομία στους ενοίκους του, πάνω από όλα όμως τους βάζει στην ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, ζωντανεύοντας την πραγματική καρδιά της Μάνης.

Στις αγαπημένες μας λεπτομέρειες συγκαταλέγεται ο μπουφές του πρωινού, με παραδοσιακές λιχουδιές και τοπικά προϊόντα, που κακομαθαίνει και τους… υπναράδες εξ ημών, με την απουσία ωραρίου. Έξτρα μπόνους, το γεγονός ότι το πρωινό μπορεί να σερβιριστεί και στη βεράντα του δωματίου σας, εάν το επιθυμείτε.

Τα καλύτερα νέα, βέβαια, σας τα κρατήσαμε για το τέλος: Οι τιμές στο Παππουδικό έχουν μειωθεί, για να συμβαδίζουν με το πνεύμα της εποχής. Αν κάνετε κράτηση αυτές τις μέρες μέσω του Booking, η σουίτα των δύο ατόμων με πρωινό δεν θα σας κοστίσει περισσότερα από 110€ .

Η.Κ.

Το Παππουδικό, Ομαλές (Κριαλιάνικα), Αρεόπολη Λακωνίας, τηλ.: 27330 51050
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v