Mountain’s Secret: Το μυστικό της πηλιορείτικης φιλοξενίας

Ένα αναπαλαιωμένο τριώροφο αρχοντικό στο γραφικό Μούρεσι μετατρέπεται σε έναν ζεστό ξενώνα που κρατά καλά κρυμμένο το μυστικό της πηλιορείτικης φιλοξενίας και μας εμπνέει για φθινοπωρινές αποδράσεις στο Βουνό των Κενταύρων.
Mountain’s Secret: Το μυστικό της πηλιορείτικης φιλοξενίας
Τρία χρόνια κράτησαν οι εντατικές εργασίες αναπαλαίωσης του αρχοντικού κτιρίου του 1830 σε μια βορειοδυτική πλαγιά του Πηλίου, αλλά το αποτέλεσμα δικαίωσε τους φιλόξενους ιδιοκτήτες του: Στην καρδιά του χωριού Μούρεσι φωλιάζει πλέον το πιο ζεστό μυστικό της πηλιορείτικης παράδοσης, με το χαρακτηριστικό όνομα «Mountain’s Secret».

Το κλασικό αρχοντικό του βουνού των Κενταύρων «ντύθηκε» με αρχιτεκτονικό σεβασμό στις πηλιορείτικες αρχές και πλέον η πέτρα, το ξύλο και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός στον τριώροφο ξενώνα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τα σαββατοκύριακά μας, για ειδυλλιακές αποδράσεις που περιλαμβάνουν cocooning στο τζάκι –ο καιρός πλέον το επιβάλλει- ή και εξερευνήσεις των γύρω χωριών που κρύβουν ακόμη περισσότερα απολαυστικά μυστικά.

Η διαμονή

Ο «μυστικός» ξενώνας βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, πολύ κοντά στην πλατεία του Μουρεσίου με τις πανέμορφες φλαμουριές και τον ναό της Αγίας Τριάδας. Την ατμοσφαιρικότητα της πέτρας και του ξύλου –ο κέδρος κυριαρχεί- συνοδεύουν άριστα τα κλασικά έπιπλα αλλά και οι διακοσμητικές πινελιές τέχνης από γνωστούς designers. Το «Mountain’s Secret» διαθέτει τρία επίπεδα, τα οποία συνδέονται με μία εσωτερική ξύλινη σκάλα, ενώ συνολικά προσφέρει πέντε άνετα δίκλινα δωμάτια, τα οποία μοιράζονται ζεστούς κοινόχρηστους χώρους με βιβλιοθήκη, τηλεόραση και επιτραπέζια παιχνίδια σε κάθε επίπεδο.

Στα δωμάτια ο τόνος δίνεται επίσης από τον συνδυασμό πηλιορείτικης πέτρας, ξύλου και απαλού φωτισμού, ενώ δεσπόζουν τα άνετα κρεβάτια, αποκλειστικά με στρώματα Coco-Mat, για να κοιμάστε όσο πιο… φυσικά γίνεται. Οι «νότες» περιποίησης που κάνουν την διαφορά συμπληρώνονται από τα πολυτελή μπάνια κάθε δωματίου, αλλά και από τις ρομαντικές αποχρώσεις των διακοσμητικών στοιχείων, όπως τα ριχτάρια, οι κουνουπιέρες πάνω από τα κρεβάτια και οι κορμοί δέντρων που λειτουργούν σαν διακοσμητικά στοιχεία. Μερικά από τα τυχερά δωμάτια διαθέτουν συν τοις άλλοις και τζάκι, πάντα εφοδιασμένο με ξύλα χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Στο ισόγειο σερβίρεται το πλούσιο πρωινό, που απλώνεται σε έναν παραδοσιακό μπουφέ με σπιτικές μαρμελάδες και κέικ, λιχουδιές με ντόπιο μέλι και ζεστά αρτοσκευάσματα. Ο ξενώνας προσφέρει επίσης την δυνατότητα να φιλοξενήσει αποκλειστικά μία ολόκληρη παρέα, η οποία θα έχει και την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης βρεφικής κούνιας αν έχετε παιδί έως 2 ετών.

Τα υπόλοιπα «μυστικά» του Πηλίου

Με βάση τον ξενώνα, μπορείτε να εξερευνήσετε το μικροσκοπικό χαριτωμένο χωριουδάκι του Μουρεσίου και να απολαύσετε ντόπιο τσίπουρο και συνταγές στα παραδοσιακά καφενεία και ταβερνάκια της περιοχής. Φυσικά, θα ήταν έγκλημα να μην επισκεφθείτε την διπλανή Τσαγκαράδα, για ειδυλλιακές βόλτες στα πέτρινα σοκάκια και περιπάτους στο χρυσαφένιο της δάσος.

Μπορεί πλέον ο καιρός να μην εμπνέει παραθαλάσσιες αποδράσεις, ωστόσο αξίζει να κατηφορίσετε προς τον Μυλοπότα, όπου θα ατενίσετε την χειμωνιάτικη θάλασσα, δοκιμάζοντας τα εξαιρετικά μαγειρευτά, τις παραδοσιακές πίτες και τις υπόλοιπες πηλιορείτικες λιχουδιές στην «Αγγέλικα». Τέλος, όσο μπαίνει ο χειμώνας, μπορείτε να συνδυάσετε τα δύο άκρα, κινούμενοι από την θάλασσα μέχρι το χιόνι, στο χιονοδρομικό κέντρο των Αγριόλευκων στα 1.471 μέτρα υψόμετρο, για να δοκιμάσετε τις επιδόσεις σας στα σλάλομ. Δείτε τα υπόλοιπα αγαπημένα μας μυστικά του Πηλίου σε παλιότερο δημοσίευμα του in2life. 

Mountain’s Secret, Μούρεσι Πηλίου, τηλ: 24260 48942, ενδεικτική τιμή ανά διανυκτέρευση 90-100€.

Γ.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v