Ραστώνη: Boutique weekends στην Αίγινα

Όμορφα δωμάτια, αυθεντική φιλοξενία, σπιτικό πρωινό, κι όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για τα πρώτα του ανοιξιάτικα weekends; Έναν καταπράσινο κήπο μήπως;
Ραστώνη: Boutique weekends στην Αίγινα
Σε απόσταση… Σαββατοκύριακου από την Αθήνα, και μικρής βόλτας από το λιμάνι της Αίγινας, ένα όμορφο, boutique hotel ήρθε να συμπληρώσει το κομμάτι που έλειπε από το παζλ του αγαπημένου μας ανοιξιάτικου νησιού: εκείνο ενός ξενώνα με χαρακτήρα και άποψη.

Απαλά υφάσματα, ξύλινα έπιπλα, arty λεπτομέρειες και λίγα χρώματα –τόσα όσα χρειάζονται ώστε το αποτέλεσμα να είναι funky, αλλά όχι φορτωμένο– κυριαρχούν στη διακόσμηση των δωματίων. Αγαπημένες λεπτομέρειες, τα λευκά αέρινα υφάσματα που ντύνουν τους ουρανούς των κρεβατιών δημιουργώντας εξωτική αύρα, και τα λουλούδια που φέρνουν ακόμα περισσότερη άνοιξη στους εσωτερικούς χώρους.

Δώδεκα δωμάτια στο σύνολό τους, καθένα διαφορετικό από τα υπόλοιπα, συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο θα πρωτοκλέψει τις εντυπώσεις. Τα μπαλκονάκια των ορόφων απολαμβάνουν πανοραμική θέα στη θάλασσα και τον καταπράσινο λοφίσκο της Κολώνας –του μοναδικού κίονα του Ναού του Απόλλωνα που έμεινε στη θέση του όταν ο ναός καταστράφηκε από σεισμό– ενώ εκείνα του ισογείου έχουν το δικό τους, πνιγμένο στο πράσινο, κηπάκι. Όλα τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με τηλεόραση, κεντρική θέρμανση, ανεμιστήρα οροφής, κλιματισμό, ψυγείο, καφετιέρα και ιδιωτικό μπαλκόνι.

Η κουκλίστικη αυλή του ξενώνα, στην οποία σερβίρεται και το σπιτικό πρωινό όταν ο καιρός είναι καλός, είναι ένα από τα δυνατότερα χαρτιά του. Διατηρεί, επίσης, και το αρχαιολογικό της ενδιαφέρον, αφού περιστοιχίζεται από καλοδιατηρημένα τμήματα των αρχαίων τειχών καθώς και Μυκηναϊκούς νεκρικούς θαλάμους που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στην περιοχή.

Όταν χορτάσετε… ραστώνη στην αυλή ή το μπαλκονάκι σας, θα βολτάρετε στο γραφικό λιμάνι της Αίγινας, που απέχει μόλις τετρακόσια μέτρα από τον ξενώνα, ή θα επιβιβαστείτε στο αυτοκίνητο για να εξερευνήσετε τις υπόλοιπες ομορφιές του νησιού: τον εκπληκτικά διατηρημένο Ναό της Αφαίας, τον λόφο της Παλαιοχώρας που αυτήν την εποχή είναι στα καλύτερά του, και το γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας –στο οποίο για να φτάσετε ακολουθείτε την ωραιότερη ίσως διαδρομή του νησιού, δίπλα στη θάλασσα.

Το Ραστώνη Boutique Hotel λειτουργεί κανονικά από Μάρτιο έως Νοέμβριο, και τους χειμερινούς μήνες κατόπιν συνεννόησης. Οι τιμές αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 80 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο και φτάνουν τα 120 ευρώ για το τετράκλινο –πάντα με πρωινό.

Ραστώνη Boutique Hotel, Δημ. Πετρίτη 31, Αίγινα, τηλ.: 22970 27039
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v