Low budget weekends: 10 ξενοδοχεία κάτω από €60

Όχι, δεν αποτελούν αστικό θρύλο, ούτε είδος υπό εξαφάνιση. Οικονομικές επιλογές διαμονής υπάρχουν παντού, από το Ναύπλιο μέχρι την Καστοριά, κι από τα Γρεβενά μέχρι τη Δράμα. Λίγη πίστη στην ιδέα των low budget αποδράσεων θέλουν, και λίγο ψάξιμο παραπάνω –το οποίο κάναμε εμείς για εσάς.
Low budget weekends: 10 ξενοδοχεία κάτω από €60
της Ηρώς Κουνάδη

Με την κρίση να μας μετατρέπει από τον λιγότερο budget conscious λαό της υφηλίου σε πρακτικά πνεύματα που συνειδητοποιούν, αργά αλλά σταθερά, ότι το ταξίδι δεν (θα έπρεπε να) είναι είδος πολυτελείας, τα σχόλια διαμαρτυρίας που λαμβάνουμε εδώ στο in2life για τις τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων –οι ιδιοκτήτες των οποίων φέρονται σα να ζουν σε έναν άλλο κόσμο, μακριά από οικονομίες που καταρρέουν– αυξάνονται και πληθύνονται.

Λίγο πριν πάρουμε την απόφαση για την ίδρυση του συλλόγου προστασίας του απειλούμενου είδους «Έλληνας weekender που προτιμά να εκδράμει σε ορεινό χωριό εντός συνόρων, αντί να πάρει αεροπλάνο για να πάει κάπου οικονομικότερα», αποφασίσαμε να το ψάξουμε. Να πάρουμε τηλέφωνα, να χτυπήσουμε πόρτες, να ρωτήσουμε φίλους και γνωστούς για να δούμε αν όντως είναι αδύνατο να βρεις στην Ελλάδα του 2010 αξιοπρεπές κατάλυμα που να αξιώνει λιγότερα από 60 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Καταλήξαμε πως δεν είναι αδύνατο. Είναι, όμως, δύσκολο. Χρειάζεται υπομονή κι επιμονή, εφαρμογή ορισμένων βασικών tips που έχουμε ξαναναλύσει –φρεσκάρετε τη μνήμη σας εδώ– και λίγο παραπάνω ψάξιμο. Για να σας βγάλουμε από τον κόπο, ιδού δέκα low budget επιλογές διαμονής ανά την Ελλάδα –ή δέκα άριστες αφορμές για ταξίδι, αν προτιμάτε.

Acronafplia Pension , Ναύπλιο
55 ευρώ το δίκλινο (5 ευρώ έξτρα κατ’ άτομο για το πρωινό)
τηλ. 27520 24481, 6944593680

Πανέμορφα, ατμοσφαιρικά δωμάτια σε τέσσερα διατηρητέα κτίρια του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου, σε τιμές που ξεκινούν από 33 ευρώ –ναι, κι εμείς εκπλαγήκαμε– και φτάνουν μέχρι τα 115, ανάλογα με το μέγεθός τους, τις παροχές και το κτίριο στο οποίο στεγάζονται. Το πρωινό είναι προαιρετικό και χρεώνεται έξτρα, 5 ευρώ το άτομο.

Χαραυγή, Ζαγορά
τηλ.: 24260 22550, 697 7275723
60 ευρώ το δίκλινο (38 ευρώ σε προσφορά μέσω του Booking.com)

Λιτές γραμμές, παραδοσιακές πινελιές στη διακόσμηση και παροχές που εγγυώνται ότι δε θα σας λείψει τίποτα –τηλεόραση, mini bar και δωρεάν wi fi internet– είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των δωματίων του μικρού, οικογενειακού ξενοδοχείου σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου. Την παράσταση κλέβει ο κήπος, από τα τραπεζάκια του οποίου απολαμβάνουμε πανοραμική θέα στις καταπράσινες πλαγιές του βουνού των Κενταύρων.

Γερακοφωλιά, Κόνιτσα
τηλ.: 26550 - 22168 
35 ευρώ το δίκλινο (3 ευρώ έξτρα κατ’ άτομο για το πρωινό )
Διεκδικεί επάξια τις δάφνες του οικονομικότερου ξενώνα επί ελληνικής επικράτειας. Μια ματιά στις φωτογραφίες των δωματίων αρκεί για να διαλύσει τις όποιες αρνητικές υποψίες μπορεί να σας δημιούργησε για την ποιότητά τους η χαμηλή τιμή: λιτά πλην αξιοπρεπέστατα, με τζάκι, τηλεόραση, κουζινάκι και απαράμιλλη θέα στην καταπράσινη κοιλάδα του Βίκου, αποτελούν από μόνα τους αφορμή για μία –ή και περισσότερες– απόδραση στην Κόνιτσα.

Tsikeli, Καστράκι Καλαμπάκας
τηλ.: 24320 22438
55 ευρώ το δίκλινο

Στα πόδια των επιβλητικών βράχων των Μετεώρων, και σε απόσταση μόλις πέντε λεπτών από το κέντρο της Καλαμπάκας, τα δωμάτια του ξενοδοχείου αγναντεύουν ένα από τα εντυπωσιακότερα τοπία στην Ελλάδα. Λιτά και μικρά, αλλά προσεγμένα και πεντακάθαρα, αποτελούν την ιδανικότερη βάση για τις περιηγήσεις σας στη γύρω περιοχή, οι οποίες ούτως ή άλλως δε θα σας άφηναν να περάσετε πολύ χρόνο μέσα.

Hotel Anastassiou, Καστοριά 
τηλ.: 24670 86886 - 86885
50 ευρώ το δίκλινο

Στην είσοδο της πόλης, δύο χιλιόμετρα από το κέντρο, με μεγάλα μπαλκόνια να αγναντεύουν τα γαλήνια νερά της λίμνης, το ξενοδοχείο Αναστασίου διαθέτει δεκαεπτά καλαίσθητα δίκλινα δωμάτια, πλήρως εξοπλισμένα με τις βασικές παροχές –τηλεόραση, τηλέφωνο και κλιματισμό– καθώς και ένα cosy bar με τζάκι και έναν φροντισμένο κήπο, για να απολαμβάνετε τον καφέ ή το ποτό σας.

Ελατιά, Καρά Ντερέ, Νομός Δράμας
τηλ. 25210 91300, 6972081157
60 ευρώ το δίκλινο με πρωινό

Στην καρδιά του μοναδικού στην Ελλάδα δάσους ελατιάς, στο οποίο «βασιλεύουν» χιλιάδες δέντρα ερυθρελάτης (picea abies) και σημύδας, το ομώνυμο Ξενοδοχείο Ελατιά περιμένει να φιλοξενήσει τα πλέον φυσιολατρικά weekends μας. Κτισμένο σε υψόμετρο 1.550 μέτρων, διαθέτει δέκα πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια, με βασικό πλεονέκτημα την υπέροχη θέα από τα τεράστια παράθυρά τους.

Breati, Κρανέα Γρεβενών
τηλ.: 24620 86186, 210 7608448, 6973220711
60 ευρώ το δίκλινο με πρωινό

Σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, σε υψόμετρο χιλίων μέτρων, βρίσκεται ένας από τους ομορφότερους low budget ξενώνες της Ελλάδας. Η cosy αισθητική του, με το ξύλο να κυριαρχεί στη διακόσμηση και τις funky λεπτομέρειες –όπως τα πορτατίφ σε σχήμα μανιταριού, που είναι και το σύμβολο της πόλης των Γρεβενών αλλά και το όνομα του ξενώνα στα Βλάχικα– συναγωνίζεται τις εντυπωσιακές παροχές των δωματίων –mini bar, τηλεόραση 20" LCD, πιστολάκι μαλλιών, τζάκι και δωρεάν ξύλα σε κάθε δωμάτιο, μπουρνούζια και πλήρης σειρά καλλυντικών μπάνιου– στην κατάκτηση των εντυπώσεων.

Χαγιάτι, Νάουσα
58 ευρώ το δίκλινο με πρωινό
τηλ.: 23320 52120

Λιτό, περιποιημένο, γνήσιο αρχοντικό. Το Χαγιάτι διαθέτει δέκα ζεστά δωμάτια, στα οποία τα φυσικά υλικά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Απόλυτη χαλάρωση εγγυάται η αίθουσα αναζωογόνησης, ένα mini spa με σάουνα και υδρομασάζ, ενώ οι παροχές και υπηρεσίες του ξενοδοχείου είναι από τις πληρέστερες που έχουμε δει στην low budget κατηγορία: δορυφορική τηλεόραση, mini bar, room service και δυνατότητα πρόσβασης στο internet.

Ξενώνας Βασιλικού, Βαλτεσινίκο
60 ευρώ το δίκλινο με πρωινό
τηλ.: 27950 82300, 6932709194

Δύο διαμερίσματα και πέντε δίκλινα δωμάτια συναποτελούν τον παραδοσιακό Ξενώνα Βασιλικού, σε ένα από τα πιο low profile –αλλά και τα πιο όμορφα– χωριά του Μαινάλου. Κτισμένος σε υψόμετρο 1150 μέτρων, στην καρδιά μιας ελατοσκέπαστης πλαγιάς όλο τρεχούμενο νερά, περιμένει να φιλοξενήσει τις μίνι αποδράσεις σας σε ένα περιβάλλον που μυρίζει… χωριό.

Πύργος Αγράφων, Άγραφα
60 ευρώ το δίκλινο με πρωινό
τηλ.: 22370 93200, 6972444349

Κτισμένος σύμφωνα με τις επιταγές της παραδοσιακής ευρυτανικής αρχιτεκτονικής, ο πέτρινος ξενώνας διαθέτει όμορφα, ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια με σφυρήλατα σιδερένια κρεβάτια και άπλετη θέα στις καταπράσινες βουνοπλαγιές της περιοχής. Πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις απαραίτητες παροχές και ανέσεις –ψυγείο, τηλεόραση, χρηματοκιβώτιο κλπ– κάποια από τα δωμάτια διαθέτουν και πολυκουζινάκι, για… έξτρα οικονομία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v