Αμφίκαια: Σαν στο... κτήμα σας

Κάπως έτσι θα νιώσετε στο αγρόκτημα Αμφίκαια, στην Αμφίκλεια του Παρνασσού, καθώς η διαμονή σας εκεί, πέρα από ξεκούραση και διασκέδαση, μπορεί να περιλαμβάνει και δραστηριότητες στην φύση, φροντίδα των αλόγων και περιποίηση του κήπου.
Αμφίκαια: Σαν στο... κτήμα σας
Οι ιδιοκτήτες μας καλωσορίζουν στην ιστοσελίδα του αγροκτήματος, λέγοντάς μας ότι ονειρεύτηκαν έναν τόπο ήσυχο, όμορφο, αμόλυντο και εύοσμο για να θυμίζει μόνο φύση. Ευρύχωρο και φιλόξενο, για να μπορούμε και εμείς, οι κάτοικοι της πόλης που την παραμικρή επαφή δεν έχουμε με τα ζώα και τα φυτά, να τον επισκεφθούμε παρέα με φίλους και την οικογένειά μας. Τα όνειρα αυτά «φυτεύτηκαν» στην Αμφίκλεια. Ο τόπος του αγροκτήματος ονομάστηκε Αμφίκαια -το αρχαίο όνομα της περιοχής- και οι επισκέπτες του μπορούν να βρεθούν κατά την διαμονή τους εκεί, πιο κοντά στην φύση από ποτέ.

Το αγρόκτημα Αμφίκαια φιλοξενείται σε διακόσια στρέμματα εύφορης γης, αποτελώντας έναν μικρό παράδεισο, αρκετά μεγάλο για να τον εξερευνήσει κανείς και αρκετά μικρό για να νιώθει ότι βρίσκεται μακριά από την πόλη. Οι φροντισμένοι κήποι του, οι πέτρινες βρύσες, ο Παρνασσός στο βάθος να δεσπόζει επιβλητικά και τα περήφανα άλογα που εκτρέφονται εκεί αποτελούν την πρώτη ύλη αυτού του παραδείσου. Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο ξενοδοχείο. Πρόκειται για έναν πρότυπο χώρο αγροτουριστικών δραστηριοτήτων κάνει την εκδρομή σας στην περιοχή μία πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία. 

Για την διαμονή σας εκεί έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε δεκαέξι παραδοσιακά σπίτια, τα πιο πολλά πετρόχτιστα, κοντά χτισμένα το ένα στο άλλο για να δημιουργούν έτσι μία φιλική γειτονιά. Η φωτεινότητα και η ζεστασιά είναι τα στοιχεία που τα χαρακτηρίζουν, ενώ η λιτή αλλά φινετσάτη διακόσμηση «δένει» ιδανικά με το περιβάλλον. Όλα τα σπίτια είναι εξοπλισμένα με τα απαραίτητα, το τζάκι προσθέτει γαλήνη στην ατμόσφαιρα και η υπέροχη θέα στο καταπράσινο τοπίο από τα μεγάλα παράθυρα δημιουργεί τα πιο θετικά συναισθήματα.

Οι απολαύσεις, όμως, δεν σταματούν εκεί. Κάθε πρωί, στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του αγροκτήματος, τους επισκέπτες περιμένει πρωινό με τα καλύτερα ντόπια υλικά, όπως αυγά, γάλα, γιαούρτι, μέλι και τυρί, αλλά και πεντανόστιμες ομελέτες, σπιτικές μαρμελάδες, τηγανίτες και διάφορες πίτες. Για τα υπόλοιπα γεύματά σας, οι ιδιοκτήτες θα σας συστήσουν τις καλύτερες ταβέρνες της περιοχής, ενώ τα βράδια μπορείτε να επιστρέψετε στο εστιατόριο του αγροκτήματος για να δοκιμάσετε την δική του κουζίνα.

Αυτό που πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζει ο επισκέπτης στο Αμφίκαια, είναι ότι πέρα από ένας φιλόξενος χώρος, είναι και ένα ολοζώντανο αγρόκτημα, με το πρόγραμμα και τις δουλειές του. Οι αγροτικές δραστηριότητες, λοιπόν, ξεκινούν από νωρίς είτε με κηπουρική είτε με πότισμα και φροντίδα των ζώων, και οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να βοηθήσουν σε αυτές. Τα επιβλητικά θεσσαλικά άλογα αλλά και τα μικρότερα σκυριανά που προστατεύονται εκεί θα σας εντυπωσιάσουν. Έξω από το αγρόκτημα, επίσης, μπορεί κανείς να επιδοθεί σε πεζοπορικές βόλτες, σε τοξοβολία, ή να παίξει ποδόσφαιρο στο μικρό γήπεδο με το φυσικό χορτάρι.

Στο αγρόκτημα θα φτάσετε μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στρίβοντας στο 110ο χιλιόμετρο στην έξοδο Κάστρο, με κατεύθυνση προς Ορχομενό-Λειβαδιά. Από εκεί θα συναντήσετε την διασταύρωση με την παλιά Εθνική και θα κατευθυνθείτε προς Κάτω Τιθορέα – Αμφίκλεια – Λαμία, μετά από πέντε χιλιόμετρα θα συναντήσετε ταμπέλα του αγροκτήματος. Η θέση του Αμφίκαια είναι ιδανική για να αποτελέσει ορμητήριο στις εκδρομές σας είτε στην Αράχωβα ή στην Τιθορέα και την Ελάτεια.

Όσο για τις τιμές, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αυτήν την εποχή για ένα σπιτάκι ένα ζευγάρι θα πληρώσει 115 ευρώ με πρωινό, συν άλλα 15 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο.

Αμφίκαια: Αμφίκλεια, Παρνασσός, τηλ. 22340 48860, 22340 48885.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v