Τα καλύτερα δωμάτια για Πάσχα τελευταία στιγμή

Στην Πελοπόννησο, το Πήλιο, τη Ναύπακτο και τα πέριξ της βρήκαμε 15 φανταστικά δωμάτια από 40€ ως 70€ το δίκλινο.
Τα καλύτερα δωμάτια για Πάσχα τελευταία στιγμή
της Ηρώς Κουνάδη

Από τη μια οι φουσκωμένοι λογαριασμοί από την άλλη η νέα έξαρση του ιού, δεν είναι κι απίθανο να μην θέλει κανείς να κάνει σχέδια ένα μήνα πριν, όσο ειδική περίπτωση και αν είναι οι πασχαλινές διακοπές. Τώρα βέβαια που φτάσαμε αισίως δέκα μέρες πριν, όσοι δεν έχουμε φάει ακόμα τον ουρανό στο κεφάλι αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πως ωραίο θα ήταν ένα πασχαλινό τετραημεράκι στην εξοχή. Δωμάτια άραγε υπάρχουν ακόμα; Υπάρχουν –το ψάξαμε.

(*) Οι τιμές ισχύουν ανά διανυκτέρευση για το πασχαλινό τετραήμερο (Παρασκευή 22/4 με Δευτέρα 25/4).

Στην Πελοπόννησο…

- Η Καρύταινα είναι ιδανική βάση για να εξερευνήσεις όλο το Μαίναλο, να περπατήσεις τα μονοπάτια του και να αγαπήσεις τα χωριά και τα φαράγγια του. Στην Αρέθουσα τα δωμάτια το Πάσχα κοστίζουν 70€ το δίκλινο με πρωινό. 

- Ο Μυστράς έχει εκείνη τη βυζαντινή αύρα που ταιριάζει γάντι στο Πάσχα, κι είναι επίσης στρατηγικό σημείο για να βολτάρεις στα χωριά και τα τοπία του Ταΰγετου. Δωμάτια στα 65€ βρήκαμε εδώ, στο Byzantion Hotel

- Η Αρχαία Ολυμπία αυτή την εποχή είναι ένα χάρμα οφθαλμών, όπως και η περιοχή γύρω της (το Δάσος της Φολόης, η Λίμνη του Λάδωνα, οι ακτές της Ηλείας) και τα δωμάτια του Βάκχου εδώ θα σου κοστίσουν 70€ το δίκλινο με πρωινό. 

- Η Ζαχλωρού, ακριβώς στη μέση της διαδρομής Διακοφτό-Καλάβρυτα, είναι ιδανική για ανοιξιάτικες πεζοπορίες στο μαγικό φαράγγι του Βουραϊκού, τσιμπούσια με πέστροφες στις πηγές του Πλανητέρο και εξορμήσεις στους καταρράκτες της Άνω Βλασίας. Ο Ξενώνας Φαράγγι έχει φανταστικά δωμάτια δυο βήματα από το φαράγγι, στα 69€ το δίκλινο. 

- Στο Πεταλίδι, λίγο έξω από την Καλαμάτα, θα μείνεις για να εξερευνήσεις τις παραλίες του μεσσηνιακού κόλπου, τους καταρράκτες του Πολυλίμνιου, την αρχαία πόλη της Μεσσήνης και βέβαια την ίδια την Καλαμάτα. Το Anastasios Olive Grove έχει δωμάτια που ξεκινούν από μόλις 44€ το δίκλινο.



Στη Ναύπακτο και τα πέριξ της…

- Δυο βήματα από τον υπέροχο Εύηνο, που είναι αυτή την εποχή ό,τι πρέπει για να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στο ράφτινγκ, το Evinos Garden προσφέρει ωραιότατα δωμάτια στα 65€ το δίκλινο. 

- Στο Κρυονέρι, ανάμεσα στη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι, το Philoxenia Apartments απέχει ένα λεπτό με τα πόδια από την παραλία (γιατί το Πάσχα είναι η τέλεια εποχή για τα πρώτα πλατσουρίσματα, ειδικά μετά από τέτοιο χειμώνα) και οι τιμές του δεν ξεπερνούν τα 50€ το δίκλινο.



- Αν πάλι προτιμάς ακόμα βουνό, η πανέμορφη Ελατού είναι φωλιασμένη μέσα στα δάση της Ορεινής Ναυπακτίας, δίπλα σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της, την Άνω Χώρα, και προσφέρει δωμάτια στα 65€ το δίκλινο με πρωινό. 

- Στο εν πολλοίς ανεξερεύνητο Μεσολόγγι, που θα ενθουσιάσει τους φυσιολάτρες με ένα σωρό ευκαιρίες για μίνι εκδρομές σε λίμνες και υδροβιότοπους, το Langi Apartments είναι ένα ολόκληρο σπίτι στη διάθεσή σου, με μόλις 53€ για δύο άτομα. 

Στο Πήλιο…

- Εδώ το δίλημμα «βουνό ή θάλασσα» παύει να υφίσταται, αφού όπου και να μείνεις απέχεις ένα μισάωρο από την κάθε επιλογή. Ξεκινάμε παραθαλάσσια, από την Κάτω Γατζέα όπου ο Ξενώνας Μάχη προσφέρει περιποιημένα δωμάτια στα 54€ το τρίκλινο (συν 6€ το άτομο προαιρετικά για πρωινό). 

- Συνεχίζουμε παραδοσιακά, στην υπέροχη Μακρινίτσα, ένα από τα πιο κοντινά στον Βόλο ορεινά χωριά, και κλείνουμε δωμάτιο στο Ξενοδοχείο Αδάμ, όπου θα πληρώσουμε 70€ το δίκλινο με εξαιρετικό, σπιτικό πρωινό. 

- Στο Χορευτό, πλάι στην θάλασσα και λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο από ένα από τα πιο ζωντανά ορεινά χωριά, την αγαπημένη μας Ζαγορά, το Hotel Agnadi προσφέρει ωραιότατα δωμάτια με μπαλκόνια που αγναντεύουν την θάλασσα, στα 66€ το δίκλινο με πρωινό. 



- Η Τσαγκαράδα είναι ένα πανέμορφο, ορεινό χωριό πλάι στο δάσος που δεν απέχει παρά ένα δεκάλεπτο οδήγησης από παραλίες φανταστικές, σαν τον ξακουστό Μυλοπόταμο. Εδώ βρήκαμε δωμάτια στο Olga Studios με μόλις 55€ το δίκλινο. 

- Την Κορώπη μπορεί να μην την έχεις ακουστά, αλλά τόσο το καλύτερο, ευκαιρία για νέες ανακαλύψεις. Βρίσκεται πλάι στην θάλασσα, και απέχει μιαν ανάσα από τις υπέροχες Μηλιές και την αρχοντική Βυζίτσα. Στο Vergonis Studios θα βρεις φανταστικά στούντιο με 40€ το δίκλινο. 

- Επίσης πλάι στην θάλασσα, στον Άγιο Ιωάννη, κάτω από την Τσαγκαράδα και το γλυκύτατο Μούρεσι, το Corali έχει πανέμορφα δωμάτια στα 52€ το δίκλινο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v