25η Μαρτίου: Βουνό ή θάλασσα;

Κάναμε υπομονή έναν χρόνο χωρίς αργίες, και φέτος που τα αστέρια ευθυγραμμίστηκαν και οι αργίες δέθηκαν με τα σ/κ, αφήνουμε για λίγο πίσω την Αθήνα και τη μιζέρια της.
25η Μαρτίου: Βουνό ή θάλασσα;

Ό,τι πίκρα μας σέρβιρε το 2021 σχετικά με τις αργίες, ήρθε το 2022 να μας ανταμείψει προσφέροντας μας απλόχερα ρεπό τα οποία ημερολογιακά στέκονται δίπλα από τα σαββατοκύριακα. Η 25η Μαρτίου φέτος θα πέσει Παρασκευή και στο μυαλό μας ήδη έχουμε ετοιμάσει βαλίτσες και έχουμε ήδη αφήσει πίσω μας το αστικό τοπίο. 

Ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα των εποχών στη χώρα, για το οποίο έχουν γραφτεί χιλιόμετρα γραμμών από μικρούς μαθητές για το μάθημα της ελληνικής γλώσσας και συζητήσεις ολόκληρες έχουν γίνει μεταξύ χειμωνάκηδων και καλοκαιράκηδων για το ποιο τοπίο είναι ειδυλλιακότερο -βέβαια ας μη γελιόμαστε, η θάλασσα πάντα κερδίζει πανηγυρικά. 

Ωστόσο, την 25η Μαρτίου η διβουλία χτυπάει κόκκινο και η αλήθεια είναι ότι από τη μία θέλουμε το βλέμμα μας να περιπλανηθεί στο απέραντο γαλάζιο, από την άλλη στα βουνά που η φύση οργιάζει, τα πρώτα μπουμπούκια έχουν αρχίσει να πετάγονται δειλά-δειλά. Δεν χρειάζεται να σκοτιζόμαστε – αν για κάτι είμαστε τυχεροί που γεννηθήκαμε σε τούτο ΄δω τον τόπο, είναι η συμπυκνωμένη και ετερόκλητη ομορφιά που αλλάζει σε κάθε χιλιόμετρο. Αναλόγως τη διάθεση, έχουμε πολλές επιλογές, μεταξύ τους κι αυτές.

*Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τριήμερο 25/3 μέχρι 27/3

Κύμη 

Πάμε να συνδυάσουμε βουνό με λίγη θάλασσα. Αν και σχετικά outsider, η Κύμη (και γενικότερα η Εύβοια) τα δύο πρώτα καλοκαίρια της πανδημίας έγινε χοτ προορισμός για τους Αθηναίους, μιας και δεν χρειαζόταν πλοίο και να κινδυνέψεις να κολλήσεις δύο παραλλαγές κορωνοϊού, και είναι μόλις δυόμιση ώρες από Αθήνα. Και καταρράκτες έχει να δεις, και βουνά έχει, και δάση έχει και αν θέλεις να ρίξεις και μια βουτιά, οι παραλίες είναι αμέτρητες. Βρήκαμε τέλειο ρομαντικό δωμάτιο τοποθετημένο μεταξύ βουνού και θάλασσας, στις Κονίστρες για 45 ευρώ τη βραδιά.

Εδώ θα βρεις δέκα υπέροχα χωριουδάκια τα οποία βρίσκονται σχετικά κοντά στην Κύμη και σου προτείνουμε να επισκεφθείς.

Πήλιο

Άλλος ένα must προορισμός γενικά, κι όχι μόνο για το τριήμερο, αλλά και για τις χειμερινές σου αργίες και για τις καλοκαιρινές σου αποδράσεις. Το Πήλιο, με το εξαιρετικό φαγητό του, τα αμέτρητα πλατάνια του, τα γραφικά χωριά του τουριστικά και μη, τα τσίπουρα με, όπου «με» δεν σημαίνει «με γλυκάνισο» αλλά «με μεζέ». Τις πέτρινες βρύσες του και τα επιβλητικά αρχοντικά του, θα σε κερδίσει μονομιάς. Και αν έχεις ξαναπάει, θα σε ξανακερδίσει. Όπως και ο ξενώνας της Αγγελικής, στον οποίο μπορείς να μείνεις με 50 ευρώ τη βραδιά. 

Περισσότερα για το Πήλιο εδώ.

Όλυμπος

Δεν θα πρωτοτυπήσουμε και θα σου πούμε ότι -σε περίπτωση που δεν έχεις πάει- οφείλεις να επισκεφθείς το αρχοντικό του Δία, της Ήρας και των υπόλοιπων δέκα θεών. Σχεδόν μόνιμα χιονισμένος, με κατάφυτες πλαγιές, γραφικά χωριά να απλώνονται στις εκτάσεις του και μύθους να ντύνουν τον τόσο θελκτικό αυτό προορισμό, ο Όλυμπος δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Αν δεν αντέχεις το κρύο των ψηλών υψομέτρων, προτείνουμε να μείνεις σε αυτό το πέτρινο ρομαντικό σπιτάκι στη Λεπτοκαρυά για το οποίο θα πληρώσεις 50 ευρώ τη βραδιά.

Εδώ θα βρεις έναν πλήρη οδηγό σχετικά με το ποια χωριά σου προτείνουμε να επισκεφθείς και, αν είσαι και λάτρης της πεζοπορίας και της ορειβασίας, να αφιερώσεις μία μέρα στην εξερεύνηση. 

Τζουμέρκα

Τα Τζουμέρκα με τους Καλαρρύτες και τους επιβλητικούς καταρράκτες τους, το γραφικό Συρράκο, αλλά και τα ροζ φλαμίνγκο που λιάζονται στη δύση του ηλίου – πρέπει βέβαια να είσαι τυχερός για να τα πετύχεις – έχει γίνει διάσημος προορισμός για όσους δεν αντέχουν την Αθήνα τα σ/κ. Αν αποφασίσεις να εξερευνήσεις τη βόρεια πλευρά των Αθαμανικών όρων, θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφθείς και την πιο ορεινή τεχνητή λίμνη της Ελλάδας με τα μικρά φιόρδ που ενώνουν το ξερό με το κατάφυτο τοπίο. Αν κινηθείς προς την ανατολική πλευρά της οροσειράς, θα βρεις και αυτό το χωμένο στη φύση παραδοσιακό πέτρινο σπιτάκι στα 100 ευρώ τη βραδιά για 4 άτομα.

Περισσότερα για τα Τζουμέρκα εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v