Σπιτάκια για να… κρυφτείς μέχρι 2 ώρες μακριά

Στον Ελικώνα, την Ορεινή Αρκαδία, τις πλαγιές της Ζήρειας και τις όχθες της Λίμνης του Ηραίου, βρήκαμε 15 φανταστικά σπιτάκια… αφορμή για εκδρομή.
Σπιτάκια για να… κρυφτείς μέχρι 2 ώρες μακριά
της Ηρώς Κουνάδη

Ποιος είπε ότι πρέπει να οδηγήσεις με τις ώρες για να περάσεις ένα Σαββατοκύριακο μακριά απ’ όλους και απ’ όλα; Μάξιμουμ δύο ώρες από την Αθήνα απέχουν αυτά τα υπέροχα σπιτάκια που είναι ό,τι πρέπει για τις φθινοπωρινές εξορμήσεις σου.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 7-8 Νοεμβρίου. Τις καθημερινές, μπορεί να τις βρεις και χαμηλότερες.

Αυτό το κουκλίστικο διαμέρισμα στο κέντρο της Αράχωβας αγναντεύει τις κεραμιδοσκεπές του χωριού και τις καταπράσινες πλαγιές του Παρνασσού από το μπαλκονάκι του, και κοστίζει 63€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα.

Επίσης στην Αράχωβα, τρία λεπτά από το θρυλικό Ρολόι σήμα κατατεθέν του χωριού, αυτό το ισόγειο διαμέρισμα είναι ταυτόχρονα… δίπλα στη δράση αλλά έχει και την ησυχία του. Κοστίζει 55€ για δύο άτομα.

Στις πλαγιές του Ελικώνα, μιαν ανάσα από το μοναστήρι του Όσιου Λουκά (που αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη, τα λέγαμε και πρόσφατα εδώ) αυτό το διώροφο σπιτάκι φιλοξενεί έως και 6 άτομα με 106€ ανά διανυκτέρευση, ήτοι περί τα 17€ το άτομο.

Επίσης πολύ κοντά στον Όσιο Λουκά, στο χωριουδάκι που λέγεται Στείρι, αυτό το διαμέρισμα βρίσκεται στον επάνω όροφο ενός πανέμορφου πέτρινου κτιρίου, και φιλοξενεί 4 άτομα με 82€ ανά διανυκτέρευση.

Στους πρόποδες του Ελικώνα, στον Υψηλάντη Βοιωτίας, 15 λεπτά μακριά από τους μυστικούς –και μαγικούς– καταρράκτες της Πέτρας, αυτή η πέτρινη μονοκατοικία φιλοξενεί δύο άτομα με 47€ ανά διανυκτέρευση.



Στη Βλαχέρνα της Αρκαδίας, 10 λεπτά έξω από τη Βυτίνα, βρήκαμε αυτό το πανέμορφο σπιτάκι  που φιλοξενεί μέχρι 5 άτομα, με 80€ ανά διανυκτέρευση.

Μυκήνες έχεις πάει πρόσφατα; Ευκαιρία να πας, και να μείνεις σε αυτό το πολύχρωμο σπίτι που έχει και δικό του τζάκι, και φιλοξενεί έως και 4 άτομα με 47€ ανά διναυκτέρευση.

Κοίτα τώρα αυτό το αριστουργηματικό πέτρινο σπιτάκι, με την πισίνα του, στην καρδιά ενός καταπράσινου αγροκτήματος, 90 μόλις χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, στο χωριουδάκι που λέγεται Ντράσσα Κορινθίας. Κοστίζει 94€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. 



Στις παρυφές του ελατοδάσους της Ζήρειας, στο χωριό Μάννα, αυτό το πανέμορφο πέτρινο σπίτι είναι σκαρφαλωμένο στα 900 μέτρα, έχει σαλονάκι με τζάκι, και φιλοξενεί 4 άτομα με 85€ ανά διανυκτέρευση.

Στο ορεινό Ψάρι Κορινθίας, που φημίζεται για τα μονοπάτια του, αυτό το πετρόχτιστο σπιτάκι με τη φαντασμαγορική θέα στα γύρω βουνά είναι ό,τι πρέπει για μεγάλες παρέες, καθώς φιλοξενεί μέχρι και 7 άτομα με 141€ ανά διανυκτέρευση, ή 20€ το άτομο. Για δύο άτομα, η τιμή είναι 82€ ανά διανυκτέρευση.

Επίσης στα ορεινά της Κορινθίας, στο Παναρίτι, βρήκαμε μια από τις ωραιότερες αγροικίες που έχεις δει ποτέ, χτισμένη το 1920, με την πλακόστρωτη αυλίτσα της να απολαμβάνει πανοραμική θέα στις καταπράσινες βουνοπλαγιές που την αγκαλιάζουν. Φιλοξενεί μέχρι 5 άτομα, με 140€ ανά διανυκτέρευση, ή αν είστε δύο με 110€.

Στην Ευρωστίνα, στο οροπέδιο της Ζάχολης στην Ορεινή Κορινθία, μισή ώρα μακριά από τα Τρίκαλα και τη λίμνη Δόξα, αυτή εδώ η μεζονέτα διαθέτει τζάκι και τζακούζι, και κοστίζει 91€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. 



Λίγο έξω από τη Νεμέα, σε απόσταση… περπατήματος από τα ξακουστά της οινοποιεία, αυτή η βίλα αγκαλιάζεται από ένα μεγάλο κήπο με δική του παιδική χαρά και χώρο για πικνίκ. Κοστίζει 70€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. 

Στο χωριουδάκι που λέγεται Σχίνος, στον δρόμο από την Αθήνα προς την αγαπημένη μας Λίμνη του Ηραίου, αυτό το γλυκύτατο σπιτάκι έχει και δικό του δεντρόσπιτο. Κοστίζει 41€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα.

Και τέλος, τι θα έλεγες να μείνεις σε ένα σπίτι ακριβώς επάνω στη Λίμνη του Ηραίου; Με 65€ φιλοξενεί εσένα και το έτερό σου ήμισυ, με 135€ όλη την παρέα σας (μέχρι 6 άτομα). 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v