Θέλεις να μείνεις μέσα (ή κοντά) σε ένα κάστρο;

Στη Μονεμβασιά, το Ναύπλιο, τη Ρόδο και αλλού, νοικιάζουμε δωμάτια και σπιτάκια που θα ζήλευαν οι ιππότες.
Θέλεις να μείνεις μέσα (ή κοντά) σε ένα κάστρο;
Αν έχεις μείνει ποτέ μέσα σε ένα κάστρο, ή έστω στη… σκιά του, ξέρεις πως εδώ μιλάμε για μια εμπειρία που με ελάχιστες μπορεί να συγκριθεί. Ειδικά τα βράδια, που οι ορδές των εκδρομέων με τα πούλμαν φεύγουν, και τα πέτρινα καλντερίμια αντηχούν μέσα στην ησυχία κάθε βήμα στο ημιφωτισμένο μεγαλείο τους, το όλο πράγμα γίνεται ονειρικό.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου (7-8/3).

Στη Μονεμβασιά…



- Το πανέμορφο Telessilla Castle House με την εσωτερική του αυλίτσα και τα θολωτά ταβάνια στο εσωτερικό του κοστίζει 75€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα.
- Το Ypatia Cozy Castle Suite, σχεδόν δίπλα στο σπίτι του Γιάννη Ρίτσου, αγναντεύει από τα παράθυρά του τη θάλασσα. Κοστίζει κι αυτό 75€ για δύο άτομα.
- Αν είστε παρέα, το Casa Palma είναι ό,τι πρέπει για την περίπτωσή σας: Φιλοξενεί έως και πέντε ενήλικες με 115€ ανά διανυκτέρευση, σε δύο κουκλίστικα δωμάτια. Διαθέτει και αυλίτσα, και σαλόνι με τζάκι.

Στη Ναύπακτο…



- Το Αρχοντικό της Πέπως στεγάζεται σε ένα ονειρικό κτίριο του 1850, δυο βήματα από το κάστρο, και προσφέρει κουκλίστικα δίκλινα δωμάτια στα 70€ με πρωινό.
- Το Nafpaktos Castle Studio βρίσκεται σε ένα από τα σοκάκια που ανηφορίζουν προς το κάστρο, και έχει και ένα γλυκύτατο ταρατσάκι που αγναντεύει από ψηλά την παλιά πόλη της Ναυπάκτου. Φιλοξενεί δύο άτομα με 50€.

Στην παλιά πόλη της Ρόδου…
(Ναι, ξέρουμε, είναι μακριά και πού να τρέχεις χειμωνιάτικα, μέσα σε κάστρο όμως μόνο εδώ και στη Μονεμβασιά μπορείς πραγματικά να μείνεις. Άσε που το εισιτήριο της Aegean έχει 64€ πήγαινε-έλα σχεδόν όλο τον Μάρτιο)



- Το κουκλίστικο, εξολοκλήρου πέτρινο Helios Garden Boutique Apartments είναι χτισμένο γύρω από έναν καταπράσινο κήπο και προσφέρει ευρύχωρα διαμερίσματα στα 70€ το δίκλινο.
- Το Galini Apartments είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα τεσσάρων ατόμων, με εσωτερική αυλή και κουζίνα για έξτρα οικονομία. Κοστίζει 71€ ανά διανυκτέρευση.
- Τα George & Alexandra's Apartments βρίσκονται σε ένα ήσυχο δρομάκι στην καρδιά της παλιάς πόλης, και είναι μεγάλα, φανταστικά διακοσμημένα διαμερίσματα άριστα εξοπλισμένα. Κοστίζουν 60€ για δύο άτομα.

Στο Ναύπλιο…
(Και πιο συγκεκριμένα στην παλιά του πόλη, που απέχει λίγα βήματα ή λίγη… βαρκάδα από όχι ένα αλλά τρία διαφορετικά κάστρα: Το Παλαμήδι, την Ακροναυπλία και το Μπούρτζι)


- Το Family Listed Inn since 1850 είναι μια εκπληκτική, ευρύχωρη σοφίτα με μοναδική θέα στο Παλαμήδι και την παλιά πόλη του Ναυπλίου από το ταρατσάκι της, που κοστίζει 70€ ανά διανυκτέρευση.
- Το γλυκύτατο, πολύχρωμο H&D Old City Cozy Nest απολαμβάνει από το μπαλκονάκι του τέλεια θέα στο φωτισμένο Παλαμήδι. Διαθέτει και εξοπλισμένο κουζινάκι, και κοστίζει 45€ ανά διανυκτέρευση.
- Ιδανικό για μεγάλη παρέα είναι αυτό εδώ το διαμέρισμα που φιλοξενεί στα δύο υπνοδωμάτιά του μέχρι 6 άτομα, με 100€ ανά διανυκτέρευση.

Στον Μυστρά…
(που υποθέτουμε το ξέρεις είναι αρχαιολογικός χώρος, οπότε δεν μπορείς να μείνεις μέσα στο κάστρο, μπορείς όμως να μείνεις στα γύρω χωριά)


- Αυτό το γλυκύτατο σπιτάκι στα Πικουλιάνικα απολαμβάνει φαντασμαγορική θέα στο κάστρο του Μυστρά, και κοστίζει 60€ ανά διανυκτέρευση.
- Επίσης στα Πικουλιάνικα, το εντυπωσιακό The Vine φιλοξενεί έως και οκτώ άτομα. Διαθέτει σαλονάκι με τζάκι και βεράντες με εξαίσια θέα στη γύρω περιοχή, και κοστίζει 67€ για δύο ή τέσσερα άτομα, 85€ για έξι, 103€ για οκτώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v