Νέα Υόρκη: Πέντε ονειρικά ξενοδοχεία

Πολυτέλεια, αίγλη και ξεχωριστή μαγεία στο ”Μεγάλο Μήλο”. Επισκεφθείτε με το in2life τα καλύτερα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης και απολαύστε διαμονή σε ευρύχωρα δωμάτια με μαρμάρινα μπάνια, ιδιωτική βεράντα, τζάκι, ακόμα και... πιάνο. Γιατί... ό,τι πληρώνεις, παίρνεις!
Νέα Υόρκη: Πέντε ονειρικά ξενοδοχεία

Διακοπές ή εργασία; Όποια και να είναι η περίσταση, στο ”Μεγάλο Μήλο” οι επιλογές για διαμονή είναι υπεράριθμες. Αν, όμως, θέλετε η διαμονή σας να έχει κάτι το... (πολύ) glamorous, τότε δεν έχετε παρά να πάτε σε ένα από τα top ξενοδοχεία της πόλης.

Πολυτέλεια στο έπακρο, στο κέντρο του Μανχάταν (για την πλειονότητα των περιπτώσεων), ατενίζοντας το Central Park σε ευρύχωρα δωμάτια ή σε τεράστιες σουίτες, με μεγάλα παράθυρα, μαρμάρινα μπάνια, τζάκι, με προσωπικό σεφ, προσωπικό γυμναστή, ακόμα και με προσωπικό πιάνο.

Οι τιμές δεν είναι αυτό που θα λέγαμε ”προσιτές”. Δεν πρόκειται για ξενοδοχεία της σειράς, όμως. Άλλωστε είπαμε, είναι... glamour...

* Carlyle

Αυτοαποκαλείται ο ”Μύθος του Μανχάταν”, διαθέτει ένα από τα πιο φημισμένα καφέ της πόλης, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως αποτελεί ”παράδοση”. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Carlyle από το οποίο έχει παρελάσει σωρεία διασημοτήτων (μεταξύ των οποίων και οι Jaquelin Kennedy και Audrey Hepburn).

Μέλος της αλυσίδας Rosewood, το Carlyle έκανε το ντεμπούτο του το 1930. Και τα 180 δωμάτια και σουίτες ξεχωρίζουν για την οικεία αίσθηση που δημιουργούν. Άπλετο χρώμα, πολυθρόνες – αντίκες, ξεχωριστά υφάσματα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των δωματίων ορισμένα εκ των οποίων διαθέτουν μέχρι και πιάνο ή τη δική τους προσωπική βεράντα με θέα στο Central Park.

Κάποιες από τις σουίτες του Carlyle ενδείκνυνται ακόμη και για πάρτι, ενώ εάν αισθανθείτε πως ”εκεί” θέλετε πραγματικά να ζήσετε, το ξενοδοχείο σας παρέχει τη δυνατότητα να αγοράσετε ένα από τα 60 διαμερίσματα ή να μισθώσετε μακροπρόθεσμα ένα από τα δωμάτια ή μια από τις σουίτες, διαμένοντας έτσι σε έναν από τους πιο γνωστούς δρόμους της Νέας Υόρκης (Madison Avenue) και απολαμβάνοντας παράλληλα τις ξεχωριστές υπηρεσίες ενός ξενοδοχείου πολυτελείας.

”Γείτονές” του μεταξύ άλλων το Whitney Museum, το Metropolitan Museum of Art, αλλά και το Central Park.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 650 δολάρια ανά διανυκτέρευση και φτάνουν μέχρι και τις 6.000 δολάρια (στο Tower Suite).

Διεύθυνση: 35 East 75th Street, New York, NY 10021. Τηλέφωνο: (212) 744-1600.

* Four Seasons, New York

Για πολυτέλεια με ένα ιδιαίτερο μοντέρνο ύφος το Four Seasons στη Νέα Υόρκη έχει σίγουρα πολλά να προσφέρει στους φιλοξενούμενούς του. Τόσο στο μπαρ όσο και στο εστιατόριο του ξενοδοχείου θα συναντήσετε εξέχουσες προσωπικότητας από την ”ελίτ” της πόλης.

Στους 52 ορόφους του Four Seasons, New York βρίσκονται 303 ευρύχωρα δωμάτια, μερικά εκ των οποίων διαθέτουν και τη δική τους βεράντα, αλλά και 61 σουίτες.

Τα μαρμάρινα μπάνια του ξενοδοχείου ξεχωρίζουν, ενώ το ίδιο το Four Seasons διαφημίζει τις μπανιέρες του οι οποίες και γεμίζουν μέσα σε 60 δευτερόλεπτα. Την ίδια στιγμή βέβαια κάνει εκτενή αναφορά και στις εξαιρετικές και βραβευμένες του υπηρεσίες, επισημαίνοντας ότι ”δεν κοιμούνται ποτέ”.

Στο Four Seasons, New York θα σας δοθεί η ευκαιρία να εντρυφήσετε και στον κόσμο της... ”Spa-ολογίας”, μιας φιλοσοφίας η οποία αποτελεί μείγμα της αρχαίας σοφίας και της σύγχρονης γνώσης στον κόσμο των Spa.

Τα γνωστά καταστήματα διάσημων σχεδιαστών της Madison Avenue όπως του Calvin Klein, του Valentino, του Giorgio Armani και της Prada απέχουν μόλις λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο, ενώ στο επόμενο τετράγωνο βρίσκεται η Fifth Avenue.

Οι τιμές κυμαίνονται από 525 δολάρια τη βραδιά και φτάνουν μέχρι και τα 2.950 δολάρια.

Διεύθυνση: 57 East 57th Street, New York. Τηλέφωνο: (212) 758-5700. Fax: (212) 758-5711.

* Τhe Peninsula New York

Ο γνωστός ξενοδοχειακός όμιλος του Χονγκ-Κονγκ μπορεί να υπερηφανεύεται για το δημιούργημά του, αφού κατάφερε να μετατρέψει ένα κλασσικό ξενοδοχείο του 1905 σε έναν εξαίρετο και πολυτελή χώρο φιλοξενίας.

Το Peninsula New York διαθέτει 185 δωμάτια και 54 σουίτες (μια εκ των οποίων είναι τριών υπνοδωματίων, καταλαμβάνοντας 413 τ.μ.) που περιλαμβάνονται μεταξύ των πιο πολυτελών της Νέας Υόρκης. Και το Peninsula New York πάντως έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα μαρμάρινα μπάνια.

Τα δωμάτια διακοσμημένα με ένα κλασσικό και παράλληλα μοντέρνο ύφος, με πινελιές ”Art Nouveau”, είναι πλήρως εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Στο σύνολο του ξενοδοχείου άλλωστε συνδυάζονται άψογα οι εναλλαγές μεταξύ του κλασσικού και του μοντέρνου.

Σε ό,τι αφορά το Spa του ξενοδοχείου καταλαμβάνει τρία επίπεδα. Το δε γυμναστήριο είναι πλήρως εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η σκεπαστή (από γυαλί) πισίνα του.

Το ξενοδοχείο έχει αποσπάσει τη διάκριση ”AAA Five-Diamond” για τέσσερις συνεχείς χρονιές, ενώ έχει ψηφιστεί και το τρίτο καλύτερο ”Hotel for Business” σε όλη τη Βόρειο Αμερική.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 750 δολάρια και φτάνουν μέχρι και τις 16.000 δολάρια (για την Peninsula Suite των τριών υπνοδωματίων).

Διεύθυνση: 700 5th Avenue, New York, NY 10019. Τηλέφωνο: (212) 956-2888.

* The St. Regis Hotel, New York

Ορόσημο της περιόδου της ”Beaux Art” του 1904 το ”The St. Regis Hotel” της Νέας Υόρκης, στην καρδιά του Μανχάταν, διατηρεί ακόμη και σήμερα την ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής.

Κρυστάλλινοι πολυέλαιοι που κρέμονται από ψηλά ταβάνια, έπιπλα τύπου Louis XVI, μαρμάρινα λουτρά, μεταξένια καλύμματα στους τοίχους είναι ορισμένα μόνο από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα 256 ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες του ξενοδοχείου.

Δώδεκα από τους ορόφους του ξενοδοχείου απευθύνονται στους μη – καπνιστές, ενώ παράλληλα το ”The St. Regis Hotel” της Νέας Υόρκης διαθέτει 11 αίθουσες συνεδριάσεων.

Εδώ και μια δεκαετία το ”The St. Regis Hotel” της Νέας Υόρκης κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων ξενοδοχείων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τη χρονιά που πέρασε κατέκτησε τον τίτλο του ”Καλύτερου Ξενοδοχείου στον Κόσμο”.

Μόλις μερικά μέτρα χωρίζουν το ”The St. Regis Hotel” της Νέας Υόρκης από τα: Wempe Jewelers, The Disney Store, Henri Bendel, Tiffany’s, Bergdorf Goodman, Broadway Theater District, F.A.O. Schwartz, Museum of Modern Art, Central Park και Rockefeller Center.

Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 525 δολάρια και φτάνουν υψηλότερα των 2.800 δολαρίων ανά διανυκτέρευση σε απλό δίκλινο δωμάτιο και κυμαίνονται ανάλογα με τη χρονική περίοδο, ενώ υπάρχουν και ειδικές προσφορές κατά διαστήματα.

Διεύθυνση: Two East 55th Street, at Fifth Avenue New York, New York 10022 United States. Τηλέφωνο (212) 753-4500 Fax (212) 787-3447.

* Trump International Hotel and Towers

Ψηλά ταβάνια και μεγάλα παράθυρα με θέα στο Central Park σε ένα ξενοδοχείο, το οποίο... ”κρύβεται” ανάμεσα στους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως η πολυτέλεια έχει βρει το συνώνυμό της στο Trump International Hotel and Towers.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει άλλωστε το ξενοδοχείο, μέλος του ”Leading Hotels of the World” φτάνουν στο υπέρτατο σημείο της φιλοξενίας, με ένα ξεχωριστό και παράλληλα ιδιαίτερο τρόπο. Φτάνει να αναλογιστεί κάποιος ότι του παρέχεται η δυνατότητα για ιδιωτικό σεφ μέχρι και τον προσωπικό του γυμναστή.

Στα 38 δωμάτια κατηγορίας Superior/Deluxe, τις 89 σουίτες του ενός δωματίου και τις δύο σουίτες των δυο δωματίων έχουν δημιουργηθεί οι καλύτερες προϋποθέσεις για μια αξέχαστη διαμονή.

Στα συν το πλήρως εξοπλισμένο Fitness Center και Spa, οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για επαγγελματικές συσκέψεις και εκδηλώσεις, αλλά και οι υπηρεσίες του γνωστού σεφ Jean-Georges ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση ενός... ασανσέρ.

Από το Trump International Hotel and Towers μπορείτε να βρεθείτε σε λίγα μόνο λεπτά στο Lincoln Center, τη Fifth Avenue, αλλά και στα πιο γνωστά εστιατόρια και καταστήματα της πόλης.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 545 δολάρια και φτάνουν μέχρι και τα 2.400 δολάρια ανά διανυκτέρευση για δυο άτομα.

Διεύθυνση: One Central Park West New York, NY 10023. Τηλέφωνο: (212) 299-1000.

Μαρίση Μπαλιούση

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v