Αλλάξτε τα Φώτα σας με... λίγη περιπέτεια!

Τέσσερις προτάσεις που περιλαμβάνουν από rafting και τοξοβολία μέχρι καταρρίχηση και πεζοπορία σας καλούν να δράσετε και να... αποδράσετε από το ατελείωτο φαγοπότι των ημερών. Αρπάξτε την ευκαιρία του τριημέρου των Φώτων και ζήστε διασκεδαστικές δραστηριότητες στη φύση.
Αλλάξτε τα Φώτα σας με... λίγη περιπέτεια!

Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε... καιρός για λίγη άσκηση τώρα!

Για όσους δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τις συμβουλές του in2life για διατήρηση του βάρους τους μέσα στις γιορτές ή για όσους νιώθουν ότι το τριήμερο των φώτων είναι ευκαιρία για δράση, συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε τρεις ”διαφορετικές” προτάσεις για να περάσετε εναλλακτικά την... πρώτη αργία του 2006.

Rafting και ορεινή Ναυπακτία

Rafting στον Εύηνο, rappel, αλλά και... mountain bike για τους πιο... ”τσιτωμένους” προτείνει η ”Μετάβαση” που οργανώνει πλήρη εκδρομή στην πανέμορφη Ορεινή Ναυπακτία για το τριήμερο των θεοφανίων.

Στην τιμή των 110 ευρώ ανά άτομο, περιλαμβάνεται η διαμονή στο ”Χάνι”, έναν παραδοσιακό πετρόκτιστο ξενώνα ακριβώς δίπλα στο ποτάμι. το ”Χάνι” Διαθέτει 6 δωμάτια με θέα το ποτάμι, ΤV, αλλά και ένα πολύ καλό εστιατόριο- σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Η ”Μετάβαση” σας χορηγεί πλήρη εξοπλισμό για τις δραστηριότητες, καθώς και μίνι ”εκπαιδευτικό σεμινάριο”, καθώς ίσως δεν τα βρείτε όλα τόσο εύκολα, όσο τα φαντάζεστε!

Τζιπ, πεζοπορία και Canoe στην Ευρυτανία

Περιήγηση με jeep στα ποτάμια Ταυρωπό, Τρικεριώτη και στη λίμνη Κρεμαστών. Μικρή πεζοπορία σε εντυπωσιακό φαράγγι του Προυσσού, Canoe στην λίμνη των Κρεμαστών, ήπια πεζοπορική διαδρομή στα μονοπάτια της γης των Ευρυτάνων, παρατήρηση της πλούσιας πανίδας και χλωρίδας, αλλά και τοξοβολία περιλαμβάνει η πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση της Mountain Action! Ο χειμώνας είναι η εποχή της Ευρυτανίας λένε οι ντόπιοι. Ευκαιρία να το ανακαλύψετε!

Στην τιμή των 250 ευρώ ανά άτομο περιλαμβάνονται τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, συνοδοί, δραστηριότητες 3 ημερών, lunch packet, ασφάλιση, προβλεπόμενες μεταφορές με τζιπ και Φ.Π.Α.

Ποταμίσιες και... σχοινένιες βόλτες στα Τζουμέρκα

Γνωριμία με την θαυμάσια περιοχή των Τζουμέρκων προτείνει η Via Natura, συνδυάζοντας την εξόρμηση με rafting, πεζοπορία και rappel ή -κατά κόσμον- καταρρίχηση. Το rafting περιλαμβάνει την υδάτινη βόλτα του φαραγγιού του Αράχθου με μικρό βαθμό δυσκολίας, ενώ για όσους έχουν προηγούμενη εμπειρία προτείνεται μια πιο δύσκολη διαδρομή στον Κελαρύτικο ή στον κάτω Άραχθο.

Πεζοπορία για τρεις ώρες με φόντο την οροσειρά των Τζουμέρκων περιλαμβάνει το πρόγραμμα της δεύτερης και τελευταίας ημέρας δραστηριοτήτων, η οποία τελειώνει με καταρρίχηση από βράχο 35 μέτρων! Η πρόταση της Via Natura κοστίζει 75 ευρώ ανά άτομο και δεν περιλαμβάνει την παραμονή, για την οποία θα πρέπει να φροντίσετε μόνοι σας.

Να προσθέσουμε ότι στην τιμή περιλαμβάνεται ο απαιτούμενος εξοπλισμός, έμπειρος συνοδός, μεταφορά στην αφετηρία της κατάβασης και Πικ νικ με παραδοσιακές γεύσεις μετά το τέλος της κατάβασης, ενώ η επιπλέον επιβάρυνση για τη διαδρομή στο Κελαρύτικο είναι 15 ευρώ.

Για rafting στο Λούσιο και τον Αλφειό

Για όσους αρέσκονται στις ομορφιές της Πελοποννήσου, η Trekking Αρκαδίας προτείνει την... ενεργή επίσκεψη στο Λούσιο και τον Αλφειό. Το πρόγραμμα των 70 ευρώ περιλαμβάνει rafting στο Λούσιο και τον Αλφειό την Παρασκευή, αλλά και πεζοπορία στο φαράγγι και τοξοβολία το Σάββατο.

Δεν είστε υποχρεωμένοι να δεσμευτείτε σε όλες συνολικά τις δραστηριότητες, καθώς μπορείτε να επιλέξετε όποια ή όποιες επιθυμείτε με διαφορετική φυσικά τιμή. Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο 27910 25978.

Προσοχή: Πριν επιλέξετε το rafting επικοινωνωήστε με την Trekking, καθώς αυτές τις ημέρες τα ποτάμια στην περιοχή είναι ”φουσκωμένα” και υπάρχει κίνδυνος ματαίωσης. Επίσης θα πρέπει να κανονίσετε μόνοι σας την παραμονή σας σε περίπτωση που δεν ενδιαφέρεστε αποκλειστικά για μονοήμερη εξόρμηση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v