Τα υπέροχα νησιά της Μεσογείου… και πώς θα πας εκεί

Έχεις 47€; Έχεις ένα αεροπορικό εισιτήριο για ένα μικρό νησιωτικό παράδεισο με τιρκουάζ νερά στην καρδιά της Μεσογείου.
Τα υπέροχα νησιά της Μεσογείου… και πώς θα πας εκεί

της Ηρώς Κουνάδη

Η Μάλτα, η Σικελία, η Κορσική, η Σαρδηνία και η Μαγιόρκα έχουν τέλειες παραλίες, καταπληκτική φύση, κουζίνα να γλείφεις τα δάχτυλά σου, και αεροπορικά εισιτήρια που ξεκινούν από μόλις 47€. Πήγαινε-έλα, ναι.

Η Μάλτα

Τρία τόσα δα νησάκια στην καρδιά της Μεσογείου συναποτελούν ένα από τα μικρότερα κράτη του πλανήτη. Ό,τι, όμως, της λείπει σε έκταση, η Μάλτα το αναπληρώνει σε ομορφιά: Μαγικές καστροπολιτείες, παραλίες με κρυστάλλινα νερά, 5.000 χρόνια Ιστορίας, αρχαία παλαιότερα ακόμα και από τις Πυραμίδες, κουζίνα να γλείφεις τα δάχτυλά σου και πάμφθηνα αεροπορικά εισιτήρια. Ακόμα εδώ είσαι;



Πώς θα πας εκεί: Με τις απευθείας πτήσεις της Ryanair, που ξεκινούν από μόλις 47€ πήγαινε-έλα στις αρχές Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα - Στη Μάλτα έχει ακόμα καλοκαίρι!

Η Σικελία

Το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου δεν σου φτάνει η καλοκαιρινή σου άδεια για να το γυρίσεις. Ακόμα, όμως, και αν σου έφτανε, και πάλι θα επέστρεφες, γιατί τη Σικελία μία φορά να την δεις, την ερωτεύεσαι. Με μερικές από τις ωραιότερες παραλίες ολόκληρης της Μεσογείου (διάφανα, τιρκουάζ νερά, απαλή σαν πούδρα άμμος, κι ούτε ένα βοτσαλάκι στον ορίζοντα) μια από τις καλύτερες κουζίνες της Ιταλίας και τόσο εντυπωσιακά αρχαία όσα δεν έχεις ξαναδεί μαζεμένα, η Σικελία θα γίνει ο νέος αγαπημένος σου προορισμός.



Διαβάστε περισσότερα - Υπάρχουν 10 πολύ καλοί λόγοι να πας φέτος Σικελία

Πώς θα πας εκεί: Απευθείας με τη Ryanair στην Κατάνια (από 49€ πήγαινε-έλα στα μέσα Ιουνίου) ή στο Παλέρμο (από 48€ πήγαινε-έλα αρχές Ιουνίου).

Η Σαρδηνία

Το άλλο δυνατό χαρτί των ιταλικών νησιών, η Σαρδηνία έχει απίστευτες παραθαλάσσιες διαδρομές να χαίρεσαι να οδηγείς με τις ώρες, εξωτικές παραλίες με βαθυγάλαζα νερά και ανοιχτόχρωμη άμμο και... χιλιάδες προβατάκια να κατακλύζουν το νησί. Στην ενδοχώρα υψώνονται καταπράσινα βουνά ιδανικά για φυσιολατρικές εξορμήσεις, ενώ στα πόδια τους κρύβονται μυστικοί κόλποι όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει μέχρι και καγιάκ.



Μη χάσετε τις τοπικές παραλλαγές της ιταλικής κουζίνας στο San Teodoro, το φαράγγι του ασβεστόλιθου στο Gola Su Gorropu, τα φαντασμαγορικά σπήλαια Grotta di Netttuno στο Capo Caccia, τους Πύργους των Γιγάντων (Nuraghe Su Nuraxi) κοντά στο Barumini, προστατευμένα από την UNESCO ευρήματα της Εποχής του Σιδήρου, και το Κάστρο που στεφανώνει το Κάλιαρι.



Πώς θα πας εκεί: Απευθείας πτήσεις από την Αθήνα δεν υπάρχουν, η Ryanair όμως πετά στο αεροδρόμιο του Κάλιαρι με ενδιάμεση στάση στο Μιλάνο, και η τιμή κυμαίνεται στα 161€ πήγαινε-έλα, μαζί με δύο αποσκευές.

Η Κορσική

Ανήκει εδώ και λίγο περισσότερα από 200 χρόνια στη Γαλλία, δεν μοιάζει όμως γαλλική. Για την ακρίβεια, δε μοιάζει με τίποτα: Η Κορσική είναι μια κατηγορία μόνη της. Θα μπορούσε να είναι μικρογραφία μιας ολόκληρης ηπείρου, έτσι όπως συγκεντρώνει μέσα σε μισή ώρα οδήγησης τόσα διαφορετικά τοπία: από παραθαλάσσιες πόλεις και ερημικές παραλίες μέχρι καταπράσινες κοιλάδες, σκοτεινά δάση, μαγικά φαράγγια και χωριουδάκια που ισορροπούν στις άκρες βουνοπλαγιών.



Πώς θα πας εκεί: Με την Air France, με ανταπόκριση στο Παρίσι, σε τιμές που ξεκινούν από 302€ πήγαινε-έλα στις αρχές Ιουνίου.

Η Μαγιόρκα

Την έχουν πει και «Χαβάη της Μεσογείου» και όχι άδικα. Η μεγαλύτερη από τις Βαλεαρίδες, τα νησιά της Ισπανίας, έχει να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις τόσο σε όσους αναζητούν τα ολονύχτια πάρτι και τις κοσμοπολίτικες παραλίες, όσο και σε όσους προτιμούν τη γαλήνη των μικρών χωριών και των απάτητων ακρογιαλιών. Την καρτποσταλική εικόνα έρχονται να συμπληρώσουν καταπράσινοι λόφοι και ειδυλλιακές διαδρομές μέσα από γραφικά χωριουδάκια και πλάι σε μεσαιωνικά κάστρα.



Πώς θα πας εκεί: Με τη Vueling, που μας πετά από την Αθήνα στη Μαγιόρκα με ενδιάμεση στάση στη Βαρκελώνη, και τιμές από 300€ στα μέσα Ιουνίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v