Τέλειες εκδρομές στα πέριξ της Θεσσαλονίκης

Αν βαρέθηκες το κέντρο, αν θες να εξερευνήσεις τις πολύ ωραίες περιοχές έξω απ’ την Θεσσαλονίκη, σου έχουμε μερικές προτάσεις.
Τέλειες εκδρομές στα πέριξ της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ όμορφη, αυτό το ξέρουμε. Και μας αρέσει να την εξερευνούμε. Αλλά πολλές φορές ξεχνάμε ότι και έξω από την Θεσσαλονίκη, γύρω από την πιο ζωντανή και πολύβουη πόλη της βόρειας Ελλάδας, υπάρχουν και πολύ όμορφα χωριά, ιδανικά για βόλτες και επισκέψεις-αστραπή—ή και μερικές ήσυχες διανυκτερεύσεις.

*Οι τιμές των δωματίων έχουν υπολογιστεί για το δεύτερο σαββατοκύριακο του Μαρτίου.

Σουρωτή

Αυτό το χωριό της Θεσσαλονίκης φημίζεται ως το σπίτι της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, δηλαδή το μοναστήρι στο οποίο έζησε και θάφτηκε μετά τον θάνατό του ο Γέροντας Παΐσιος—που δεν έχει σημασία πόσο κοντινή σχέση έχετε με τον συγκεκριμένο γέροντα, ή και με την Εκκλησία, η περιοχή είναι τόσο όμορφη που δεν μας αφορά. Και, προφανώς, φημίζεται και για τις πηγές μεταλλικού νερού της. Είναι καταπράσινη και ενδείκνυται για βόλτες στην φύση και για απόλυτη χαλάρωση.

Πού να μείνεις: Για να είμαστε ειλικρινείς, είναι τόσο κοντά στην Θεσσαλονίκη, που θα σου προτείναμε να μείνεις Θεσσαλονίκη. Εναλλακτικά, μπορείτε να μείνετε στα πολύ στιλάτα και μίνιμαλ δωμάτια του Melina Suites, από 141€.

Λουτρά Πόζαρ

Εκπληκτική οργάνωση θα βρείτε εδώ, μιας και τα λουτρά αποτελούν τον απόλυτο πόλο έλξης για τουρίστες μέσα στην καταπράσινη Αριδαία. Κάτω από την σκιά του Καϊμακτσαλάν, λοιπόν, μπορείτε να απολαύσετε τα ιαματικά νερά της περιοχής (η θερμοκρασία τους μένει σταθερή στους 37 βαθμούς Κελσίου), αλλά και να κάνετε ατελείωτους ρομαντικούς περίπατους στο δάσος—ναι, τα Λουτρά Πόζαρ είναι ζευγαροπροορισμός, δεν θα σας το κρύψουμε.
Και, όπως είναι λογικό, η περιοχή είναι φουλ οργανωμένη από άποψη δραστηριοτήτων αλλά και φαγητού, συνεπώς δεν πρέπει να χάσετε τις τοπικές γεύσεις.

Πού να μείνεις: Στο υπέροχο Metohi Inn, στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, που προσφέρει ζεστά και φιλόξενα δωμάτια, με σούπερ βουνίσια αισθητική, από 80€. l

Λίμνη Κερκίνη

98 χιλιόμετρα βόρεια της Θεσσαλονίκης, στον νομό Σερρών, βρίσκεται μια από τις ομορφότερες λίμνες της Ελλάδας—ό,τι πρέπει για μια φυσιολατρική εκδρομή, αλλά και για διάφορες δραστηριότητες, αν αποφασίσετε να μείνετε περισσότερο, όπως ιππασία. Το πιο κοντινό χωριό είναι τα Άνω Πορόια, που προσφέρονται για βόλτες. Βέβαια, εμείς έχουμε μια πιο εναλλακτική πρόταση για διαμονή…

Πού θα μείνεις: Το Ξενοδοχείο Ερωδιός είναι πολύ όμορφο, έχει εκπληκτική θέα στην λίμνη, και για το σαββατοκύριακο θα πληρώσουμε 45€.

Βεργίνα

Ξακουστή για τον τάφο του Φιλίππου Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Βεργίνα προφανώς δεν μπορεί να λείπει ως ιδέα για εκδρομή κοντά στην Θεσσαλονίκη. Φυσικά δεν μπορείτε να χάσετε το μουσείο και όλα τα εκπληκτικά εκθέματα που έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή. Και μετά, για βαθιές, προβληματισμένες συζητήσεις σχετικά με τα ευρήματα αυτά, μπορείτε να ξεχυθείτε στο καταπράσινο χωριό.

Πού θα μείνεις: Ξεκάθαρα στο Κτήμα Καλαϊτζή, που είναι απομακρυσμένο όσο πρέπει, αρχοντικό όσο δεν φαντάζεσαι, και τρομακτικά φτηνό για το πόσο αρχοντικό είναι, στα 87,50€.

Δίον

Αν θες να συνδυάσεις φύση και αρχαιολατρία, θα πας στο Δίον. Εκεί θα βρεις το ωραιότερο αρχαιολογικό πάρκο της Ελλάδας—αγάλματα, επιτύμβια μνημεία και κομμάτια αρχιτεκτονικής—και μετά θα γυρίσεις στο χωριό για όμορφες, πράσινες βόλτες.

Πού θα μείνεις: Στο Enipeas του Λιτόχωρου, που προσφέρει γουστόζικα δωματιάκια με υπέροχη θέα στο βουνό, στα 55€.

Έδεσσα

Γνωστή σε όλους για τους Καταρράκτες της, η Έδεσσα βρίσκεται 95 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη και προσφέρει την απόλυτη εμπειρία απόδραση-στην-φύση… μέσα στην πόλη. Δεν θα χρειαστεί να ψάξετε πολύ για να αντικρίσετε τους μεγαλύτερους καταρράκτες των Βαλκανίων, συνεπώς, όπως και το καταπράσινο περιβάλλον τους.

Πού θα μείνεις: Θα επαναληφθούμε ξεδιάντροπα, προτείνοντας κι εδώ το Metohi Inn, που βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση, στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο. Η τιμή του δωματίου ξεκινά από 80€, και ο καθαρός αέρας του βουνού είναι τζάμπα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v