Αν τα Χριστούγεννα ήταν πόλη, θα ήταν το Ροβανιέμι

Το χωριό του Άι-Βασίλη είναι ο απόλυτος χριστουγεννιάτικος προορισμός, κι εμείς βρήκαμε τα καλύτερα ταξιδιωτικά πακέτα για να πας εκεί.
Αν τα Χριστούγεννα ήταν πόλη, θα ήταν το Ροβανιέμι
της Ηρώς Κουνάδη

Πού αλλού θα ζήσεις το απόλυτο χριστουγεννιάτικο όνειρο, αν όχι στην επίσημη πατρίδα του Άι-Βασίλη; Βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, εκεί που έχει έξι μήνες μέρα και έξι μήνες νύχτα, το Ροβανιέμι είναι ένα γλυκύτατο φινλανδικό χωριό, στο οποίο θα δεις, μεταξύ άλλων, τον ίδιο τον Άι-Βασίλη και τους ταράνδους του, μεγάλες εκτάσεις στολισμένες με γλυπτά σφυρηλατημένα στον πάγο και μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση χριστουγεννιάτικων εθίμων απ’ όλο τον κόσμο. Ναι, είναι τουριστικό, ναι, είναι ακριβό, και ναι, είναι πλημμυρισμένο από κόσμο. Αλλά πώς τα φανταζόσουν τα Χριστούγεννα επί Γης, ας πούμε; Μοναχικά και φθηνά;



Εκτός από το χωριό του Άι-Βασίλη, στο Ροβανιέμι θα επισκεφθείς το Μουσείο Arktikum, στις όχθες του (παγωμένου τον χειμώνα) ποταμού Ounasjoki, όπου θα μάθεις τα πάντα για τον Αρκτικό Κύκλο, την κουλτούρα των ανθρώπων του, των Σάμι, και το Βόρειο Σέλας.



Επίσης, θα βολτάρεις ανάμεσα στις χιονο- και παγο-κατασκευές του Lainio Snow Village που «χτίζεται» κάθε χρόνο με του που η θερμοκρασία πέσει στους -10 βαθμούς, δηλαδή εκεί γύρω στον Νοέμβριο. Μπαράκια, café και εστιατόρια, αλλά και δωμάτια εξολοκλήρου φτιαγμένα από πάγο για τους τολμηρούς λειτουργούν εδώ.

Βόλτες με snowmobile και έλκηθρα που τα σέρνουν γιγαντόσωμα χάσκι, ή με παγοπέδιλα πάνω σε παγωμένες λίμνες και εκδρομές για να χαζέψεις το μαγικό πράσινο φως στον ουρανό που λέγεται Βόρειο Σέλας είναι μερικά ακόμα από τα πράγματα που θα κάνεις εδώ πάνω.



Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το Ροβανιέμι, τα έχει αυτό εδώ το υπερπλήρες και πανέμορφο site.

Τα πακέτα που συμφέρουν

Καθότι, είπαμε, το Ροβανιέμι είναι προφανώς τσιμπημένος προορισμός, και επίσης απευθείας πτήση από την Αθήνα δεν υπάρχει, η καλύτερη –βλέπε οικονομικότερη− λύση για να κάνεις Χριστούγεννα στην ιδιαίτερη πατρίδα του Άι-Βασίλη είναι τα οργανωμένα πακέτα των ταξιδιωτικών γραφείων. Να μερικά που βρήκαμε:

- 5 μέρες τα Θεοφάνεια του 2019 (με αναχώρηση στις 2/1/2019) με το Ginis Travel, από 1.107€ το άτομο (συν 220€ για φόρους αεροδρομίων). Περιλαμβάνει δύο νύχτες στο Ροβανιέμι και δύο στο Ελσίνκι, αεροπορικά, πρωινά, γεύματα και δείπνα, εκ των οποίων ένα στο Ice Restaurant, εκδρομή με snowmobile, επίσκεψη στο χωριό του Άι-Βασίλη και σε φάρμα ταράνδων, είσοδο στο Arktikum, και άλλα πολλά και ωραία που θα δεις αναλυτικά εδώ.



- 6 μέρες τα Χριστούγεννα (αναχώρηση 23/12/2018) με το Nordix Travel, από 2.345€ με απευθείας πτήσεις charter, πέντε διανυκτερεύσεις στο Ροβανιέμι και στο Λέβι, πλήρη διατροφή, βόλτα με έλκηθρο με χάσκι, επίσκεψη στο χωριό του Άι-Βασίλη και σε φάρμα ταράνδων, γεύμα στο Ice Restaurant μαζί με τον Άι-Βασίλη, βόλτα με snowmobile και πολλά ακόμα, που θα δεις αναλυτικά εδώ.

- 6 ημέρες την Πρωτοχρονιά (αναχώρηση 28/12/2018) στο Ροβανιέμι με το Paradies Travel, από 2.295€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Περιλαμβάνει απευθείας πτήσεις charter, πέντε διανυκτερεύσεις σε καλό ξενοδοχείο στο Ροβανιέμι (και μόνο εκεί), πλήρη διατροφή, επισκέψεις στο χωριό του Άι-Βασίλη, στο ζωολογικό πάρκο της Ράουνα και σε φάρμα ταράνδων, βόλτες με έλκηθρο και με snow mobile, και άλλα –δείτε τα αναλυτικά εδώ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v