Τα καλύτερα ελληνικά νησιά για singles

Νεαρόκοσμος, πάρτι, ωραίες παραλίες και έντονη νυχτερινή ζωή. Οκτώ ελληνικά νησιά – ταμάμ για ελεύθερους.
Τα καλύτερα ελληνικά νησιά για singles

Ωραίες οι διακοπές με το έτερον ήμισυ, αλλά ποιος δε νοσταλγεί τη… γλυκά του να πας διακοπές όντας ελεύθερος, με την αντρο/γυναικοπαρέα;

Ζωή να’ χουν – και έχουν – τα ελληνικά νησιά (κάποια εξ’ αυτών δηλαδή) προσφέρονται για τέτοιου είδους διακοπές.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε οκτώ τέτοια και – ποιος ξέρει; - μπορεί του χρόνου τέτοια εποχή να ψάχνετε νησιά για… ζευγαράκια.

Αντίπαρος

Έγινε γνωστή ως ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις της ελεύθερης και μη κατασκήνωσης και τους εναλλακτικούς ταξιδιώτες. Πλέον αποτελεί σταθερή αξία για ζεν παρεΐστικα ξενύχτια και όλο το καλοκαίρι γεμίζει ασφυκτικά από νεαρόκοσμο που συναντιέται στην κεντρική πλατεία για να διασκορπιστεί στα κοντινά μπαράκια και ύστερα να γίνει μια ολόκληρη παρέα στην θρυλική πλέον ντισκοτέκ La Luna – ένα πραγματικό… «αξιοθέατο» του νησιού.

Πάρος

Σίγουρα δε συναγωνίζεται το «αντίπαρο» δέος, όμως αποτελεί ένα ολοζώντανο και νεανικό νησί, με το επίκεντρο της να βρίσκεται στα μπαράκια της Νάουσσας που σφύζουν από κόσμο σε καθημερινή βάση, ο οποίος λικνίζεται σε ανεβαστικούς ρυθμούς. Βέβαια, «βασιλιάς» του ξεφαντώματος δεν είναι άλλος από την Punda Beach στη Μάρπησσα: ο top προορισμός τόσο για τους τουρίστες, όσο και για τη νεολαία που θέλει να ζήσει μία (ή και παραπάνω) αλκοολούχες βραδιές πλάι στο κύμα συνοδεία house/techno/electro ρυθμών.

Κουφονήσια

Στα 80s αποτελούσε «εναλλακτικό» προορισμό, πλέον εδώ θα έρθουν όλοι. Από ζευγαράκια, μέχρι οικογένειες, μέχρι νεαροπαρέες που γουστάρουν βουτιές σε εξωτικά νερά, ξεφάντωμα σε λίγα αλλά «δυνατά» μπαράκια και χαλαρό ποτάκι από νωρίς. Το πρωί η φάση είναι Πορί και beach bar, ενώ το βράδι ξεκινά με… προσκύνημα στο Σορόκο για ρέγκε και ποτάκι πάνω στη θάλασσα ή στο Nikitas Bar και καταλήγει με ξημέρωμα στο Εν Πλω. Στο νησί δεν παίζουν αυτοκίνητα, γεγονός που ευνοεί ακόμα περισσότερο το socializing.

Μύκονος

Και μόνο στο άκουσμα του ονόματός της κάνεις εικόνα τους ηλιοκαμμένους τουρίστες, τα δροσερά κοκτέιλ, τα υπέρ- κλαμπ (βλ. Cavo Paradiso) και τα ασφυκτικά γεμάτα από νεαρόκοσμο μπαράκια της Μικρής Βενετίας (βλ. Scarpa). Οι επιλογές που έχετε εδώ για clubbing επεκτείνονται και στις κοσμικές παραλίες του νησιού, όπως το Paradise, η Ψαρού, το Καλό Λιβάδι και ο Πάνορμος.

Σκιάθος

Σούπερ παραλίες, πλήθος τουριστών από κάθε γωνιά της γης, γαλαζοπράσινα νερά. Η Σκιάθος, δεν χαρακτηρίζεται άδικα ως «Μύκονος των Σποράδων». Εδώ την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείτε εύκολα σε κάποια από τις δεκάδες αμμουδιές και beach bar της, ενώ το βράδυ η «δράση» μεταφέρεται κατά μήκος του ενός και μοναδικού περιφερειακού δρόμου που ξεκινά από το λιμάνι και καταλήγει στις διάσημες Κουκουναριές.

Αμοργός

Χαρακτηρίζεται ως «ζευγαριάτικο» νησί, όμως αδικείται. Πέρα από πανέμορφη και μυστηριακή, η Αμοργός είναι must για εναλλακτικούς singles, αρκεί να ξέρετε πού θα πάτε. Στην Αιγιάλη, για παράδειγμα, ο ορισμός του socializing πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση στο ομώνυμο κάμπινγκ αλλά και στο χαλαρό και lounge Que, πάνω στην αμμουδερή παραλία Λακκί. Επίσης, φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί εδώ το Up festival – μετακόμισε από τα Κουφονήσια – ένα φεστιβάλ θεσμός που μαζεύει κάθε χρόνο εκατοντάδες κόσμο και ενδείκνυται για νέες γνωριμίες συνοδεία καλής μουσικής.

Ικαρία

Για χαλάρωση διαφημίζεται, όμως μεταξύ μας περισσότερο τζέρτζελο σε νησιώτικο προορισμό δεν έχει ζήσει κανείς και πουθενά αν δεν επισκεφτεί ένα – ή περισσότερα – από τα πανηγύρια της: χορός, τραγούδι, κρασί και ό,τι ήθελε προκύψει. Εξυπακούεται ότι αν είστε single θα αράξετε βόρεια, εκεί όπου ο Χριστός Ραχών το χωριό που ξυπνά… αργά και δεν κοιμάται, αλλά και η Μεσακτή συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος σε νεαροπαρέες αγοριών και κορασίδων.

Ελαφόνησος

Ακόμα ένας «κρυφός» προορισμός που με τα χρόνια έγινε mainstream, η πανέμορφη Ελαφόνησος με σημασία της τον εξωτικό Σίμο αναπτύσσεται ταχέως και δεν προλαβαίνει να υποδέχεται κόσμο και κοσμάκη ο οποίος πιάνει θέση – και ξαπλώστρα – για να βουτήξει στα υπέροχα νερά της. Παράλληλα τα μπαράκια της εξελίσσονται, ανανεώνονται και η περατζάδα της έχει μεταμορφωθεί σε «πασαρέλα» από κάθε ηλικίας παρέες που απολαμβάνουν κοκτέιλ στο χέρι ή πιάνουν τραπεζάκι στις «παραλιακές» μπάρες.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v