Οι ωραιότερες παραλίες της Κεφαλονιάς

Το βαθύ μπλε του Μύρτου, η κόκκινη άμμος στο Ξι και το απόλυτο τιρκουάζ των Πετανών σε ένα κεφαλλονίτικο top-8.
Οι ωραιότερες παραλίες της Κεφαλονιάς
της Ηρώς Κουνάδη 

Τα τιρκουάζ νερά του Ιονίου. Τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα της δυτικής ακτής της. Οι καταπράσινες βουνοπλαγιές που… φυλάνε τα νώτα των παραλιών της. Οι βελούδινες αμμουδιές της και τα ολόλευκα βότσαλα που κάνουν ακόμα πιο τιρκουάζ τα νερά της. Δεν είναι καθόλου εύκολο να διαλέξεις τις ωραιότερες παραλίες της Κεφαλονιάς. Θα προσπαθήσουμε, όμως. Και θα περιμένουμε να μας βοηθήσετε, με τις δικές σας προσθήκες, στα σχόλια στο τέλος του κειμένου.

Μύρτος
Πού; Στο βορρά, περίπου 30 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι

Ο αδιαμφισβήτητος σταρ, η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία του νησιού, με τα απίστευτα βαθυγάλαζα νερά και το πιο φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα του Ιονίου.

Ξι
Πού; 10 χιλιόμετρα από το Ληξούρι

Γιατί πού αλλού έχετε δει κόκκινη, κατακόκκινη άμμο; Το φαινόμενο προκαλείται από τον άργιλο των πετρωμάτων στο πίσω μέρος της, ο οποίος ενδείκνυται για ιαματικά… λασπόλουτρα πριν από τη βουτιά σας.

Πετανοί
Πού; Στα δυτικά, 20 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι

Μεγάλα λευκά βότσαλα, τιρκουάζ-σαν-πισίνας νερά. Γιατί έχει και η Κεφαλονιά τη δική της εκδοχή του Πόρτο Κατσικιού.

Αντίσαμος
Πού; Ανατολικά, 4 χιλιόμετρα από τη Σάμη

Καταπράσινοι λόφοι καταλήγουν απαλά στα βαθυγάλαζα νερά της, κι οι λάτρεις των βουτιών με μάσκα βρίσκουν εδώ τον παράδεισό τους, χάρη στην απότομη χαράδρα που δημιουργούν τα λευκά βότσαλα στον βυθό της. Α ναι, είναι και η παραλία του Λοχαγού Κορέλι για τους σινεφίλ εξ ημών.

Άβυθος
Πού; 12 χιλιόμετρα νότια από το Αργοστόλι

Απαλή, ανοιχτόχρωμη άμμος, πρασινογάλαζα νερά που βαθαίνουν απότομα (εξ ου και το όνομά της) και ένα από τα καλύτερα ταβερνάκια του νησιού, το Avithos Preview, στην άκρη της.

Έμπλυση
Πού; Στον βορρά, 2 χιλιόμετρα από το Φισκάρδο

Η Καραϊβική στην Κεφαλονιά: Βαθιά, γαλαζοπράσινα νερά καθρεφτίζουν τα πεύκα που φτάνουν σχεδόν ως εκεί που σκάει το κύμα. Στα συν, το ότι είναι μια από τις ελάχιστες μη οργανωμένες παραλίες της Κεφαλονιάς.

Πλατιά Άμμος
Πού;
30 χιλιόμετρα νότια από το Αργοστόλι

Τι είναι τα 280 σκαλοπάτια που πρέπει να κατέβεις (και επιστρέφοντας να ανέβεις) μπροστά σε τέτοια εξωτική ομορφιά; Ανοιχτόχρωμη άμμος, τιρκουάζ νερά και πλήρης απουσία οργάνωσης σε μια παραλία που μέχρι πρόσφατα είχε πρόσβαση μόνο διά θαλάσσης.

Άγιος Θωμάς
Πού;
15 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, κοντά στο χωριό Καραβάδος

Φωτό: Nelly T, Panoramio
Στην ουσία δεν είναι μία, αλλά δύο παραλίες: Η πρώτη λιλιπούτεια, με απαλή σαν πούδρα άμμο και σμαραγδένια νερά, η άλλη μεγαλύτερη, με λιγότερο εντυπωσιακή απόχρωση στα νερά της αλλά εξίσου όμορφη αμμουδιά.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v