Διακοπές τον Ιούνιο: Φθηνή «προθέρμανση» καλοκαιριού

Ετοιμάζουμε βαλίτσες και υποδεχόμαστε το καλοκαίρι… λίγο πιο νωρίς, κλείνοντας δωμάτια σε δέκα πανέμορφους ηπειρωτικούς και νησιώτικους προορισμούς.
Διακοπές τον Ιούνιο: Φθηνή «προθέρμανση» καλοκαιριού
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Γιατί διακοπές τον Ιούνιο; Γιατί στους hot προορισμούς δεν επικρατεί ο κακός χαμός. Γιατί η διαμονή σας σε αυτούς θα είναι πολύ πιο άνετη από την κόλαση που επικρατεί το δίμηνο Ιούλιος / Αύγουστος και γιατί – πρωτίστως- δεν θα τινάξετε το budget σας στον αέρα για ένα δίκλινο δωμάτιο.

Σας πείσαμε; Αν ναι, τότε επιλέξαμε για εσάς δέκα άκρως ελκυστικούς προορισμούς στους οποίους θα κάνετε μια πρόβα… καλοκαιριού χωρίς να αδειάσετε εντελώς τις τσέπες σας.

Πύλος

Αμφιθεατρικά κτισμένη πάνω από τον ομώνυμο κολπίσκο, με τα λευκά της κτίρια να στολίζονται από κόκκινες κεραμιδοσκεπές, η Πύλος αποπνέει ένα άρωμα απόλυτα νησιώτικο. Ουζάκι και μεζέδες κάτω από τα πλατάνια στην Πλατεία των Τριών Ναυάρχων, εξερευνήσεις στο οθωμανικό Νιόκαστρο με τη φανταστική θέα στη θάλασσα, και βαρκάδες μέχρι τη Σφακτηρία, είναι τα δυνατά χαρτιά της διαμονής σας εδώ.

Οικονομική διαμονή: Βρήκαμε δίκλινο δωμάτιο με θέα στον κήπο στα όμορφα καταλύματα του Tina’s House με 40€ ανά διανυκτέρευση, καθώς επίσης και στο cosy Hotel Anezina με πανοραμική θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου και στη Σφακτήρια (50€ ανά διανυκτέρευση).

Διαβάστε περισσότερα για την Πύλο εδώ.

Βόρειες Σποράδες

Έχουν λίγη από την γραφικότητα του Πηλίου. «Κλέβουν» λίγη από την γοητεία των Κυκλάδων, πολύ από το πράσινο της φύσης και άλλο τόσο από το γαλάζιο του Αιγαίου. Κι όμως καθεμία καταφέρνει να διατηρεί την δική της ξεχωριστή προσωπικότητα: Η κοσμοπολίτικη Σκιάθος, με το Μπούρτζι και την σούπερ σταρ παραλία των Κουκουναριών, η οικογενειακή Σκόπελος με την πανέμορφη αμφιθεατρικά χτισμένη Χώρα της και τα λευκά της σοκάκια και η… ζεν Αλόννησος με την ρομαντζάδα της.

Οικονομική διαμονή: Σούπερ οικονομική επιλογή στην Σκιάθο το Skiathos House σε απόσταση 250 μέτρων από το λιμάνι του νησιού (20€ για ένα budget δίκλινο), όπως επίσης και στην Σκόπελο το Studios Filippos με την κουκλίστικη αυλή του (από 18€ για ένα δίκλινο). Στην Αλόννησο, βρήκαμε δίκλινο στο Asteri Apartments στην είσοδο της πόλης με κόστος 45€ ανά διανυκτέρευση.

Διαβάστε περισσότερα για τις Σποράδες εδώ.

Κεφαλονιά

Φαντασμαγορικές παραλίες που βρέχονται από απίστευτα τιρκουάζ ιόνια νερά, κουκλίστικα χωριουδάκια σταματημένα στον χρόνο, μαγευτικές διαδρομές και πεζοπορίες σε καταπράσινα βουνά, ιστορικά αξιοθέατα, βγαλμένα από έναν άλλο κόσμο σπήλαια, λαχταριστή τοπική κουζίνα –και όλα αυτά συνδυασμένα με λίτρα επί λίτρων με καταπληκτικά ελληνικά κρασιά. Αυτή είναι, σε πολύ γενικές γραμμές, η Κεφαλονιά η… ήρεμη δύναμη του Ιονίου.

Οικονομική διαμονή: Είκοσι χιλιόμετρα από την παραλία του Πόρου, βρήκαμε έξτρα οικονομικό δίκλινο στο Petros Studios, το οποίο διαθέτει μεταξύ άλλων και πισίνα με 17€ ανά διανυκτέρευση, καθώς επίσης και στο Σειρήνες στα Βλαχάτα με 20€ ανά διανυκτέρευση.

Δείτε τα best of του νησιού σε παλαιότερο άρθρο.

Χανιά

Η κατά γενική ομολογία ωραιότερη πόλη της Κρήτης είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα ο οποίος θέλει τα λιμάνια να είναι ενδιαφέροντα μεν, άσχημα δε. Είναι επίσης όλα όσα έχει στο μυαλό του ο νεοφερμένος επισκέπτης της Κρήτης –φιλόξενα, πολύχρωμα, ρομαντικά, με την Ιστορία αποτυπωμένη σε κάθε τους γωνιά– κι ακόμα περισσότερα. Βουτιές σε μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, βόλτες σε γραφικά σοκάκια και φυσικά γευστικές περιπλανήσεις στην…. άβυσσο της Κρητικής κουζίνας είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους θα γεμίσετε τις ημέρες σας εδώ.

Οικονομική διαμονή: Βρήκαμε δίκλινο στο Σμαράγδι, στην Παλιά Πόλη μόλις πενήντα μέτρα από το Λιμάνι με 27€ ανά διανυκτέρευση, καθώς επίσης και στο γραφικό Alexis Hotel με 37€ ανά διανυκτέρευση συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

Δείτε σε παλαιότερο άρθρο τα καλύτερα των Χανιών.

Μάνη

Βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά, ουζοκατάνυξη σε ταβερνάκια πλάι στο κύμα, ανελέητο… άραγμα στο μπαλκόνι με θέα τα σχεδόν ακίνητα νερά της θάλασσας και τους πέτρινους πύργους που υψώνονται θαρρείς μέχρι τον ουρανό. Η Μάνη δεν είναι ούτε ακριβώς «χειμερινός» προορισμός, ούτε «καλοκαιρινός». Έχει κάτι ιδιαίτερο που σε τραβάει ανεξαρτήτως περιόδου. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την περίοδο του Ιουνίου και βολτάρετε στην γραφική Αρεόπολη, επισκεφτείτε το γλυκύτατο χωριό Λιμένι, απολαύστε το ονειρικό ηλιοβασίλεμα στη Βάθεια και ανακαλύψτε το «μυστικό» χωριό Οίτυλο. Δείτε εδώ τις top παραλίες της Μάνης.

Οικονομική διαμονή: Στην Αρεόπολη, βρήκαμε αρκετά οικονομικό δίκλινο στο πετρόκτιστο Mani Hotel με 45€ ανά διανυκτέρευση, ενώ στο Καραβοστάσι μια διανυκτέρευση στα παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτιά του Selana View θα σας κοστίσει 40€ ανά άτομο.

Περισσότερα για την Μάνη εδώ.

Αγκίστρι

Το πιο πράσινο νησί του Σαρωνικού είναι και το πιο εναλλακτικό, σε σχέση με τους «κοσμοπολίτικους» γείτονές του. Το Αγκίστρι έχει τους δικούς του φανατικούς «οπαδούς» που το ερωτεύονται για τον «χύμα» χαρακτήρα που προσελκύει τους free campers στα πευκοδάση τα οποία περιβάλλουν τις ακτές του, αλλά και για τις ουκ ολίγες επιλογές για βόλτες και όμορφες διαδρομές.

Οικονομική διαμονή: Πέρα από την – πιο οικονομική δεν γίνεται- επιλογή του ελέυθερου camping στο νησί, εντοπίσαμε επιλογές διαμονής για τον Ιούνιο στα λιτά, οικονομικά δωμάτια του Saronis Hotel, σε κεντρική τοποθεσία κοντά στην παραλία Σκάλα με 47€ και στα περιποιημένα δωμάτια του Hotel Andreas που διαθέτει πισίνα (από 40€) λίγα μέτρα από το λιμάνι της Σκάλας.

Άνδρος

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, μόλις δύο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας, η Άνδρος είναι ιδανικός προορισμός για τα weekend σας, και όχι μόνο: Οι μεγάλες, όμορφες διαδρομές της, οι ανέγγιχτες παραλίες της όπως ο Ζόρκος και η Άχλα, τα όμορφα χωριά και τα καταπράσινα μονοπάτια της θα σας βάλουν αναμφισβήτητα στον πειρασμό να επιστρέψετε, αυτή τη φορά για περισσότερες μέρες.

Οικονομική διαμονή: Εντοπίσαμε οικονομικά δωμάτια στα άνετα studio του Amorani Studios λίγα μέτρα από την πλατεία του χωριού Μπατσί με 27€ ανά διανυκτέρευση, καθώς επίσης και λίγα βήματα από την παραλία στα στούντιο του Villa Alexandros με 28€ ανά διανυκτέρευση για τον Ιούνιο.

Νάξος

Ίσως η πιο family friendly Κυκλάδα, συνδυάζει παραλίες για κάθε γούστο (με άμμο και ρηχά νερά για τα μικρότερα παιδιά, με water sports και μουσικές για τα μεγαλύτερα), αξιόλογες προτάσεις για απογευματινές βόλτες στην ενδοχώρα, ενδιαφέροντα αξιοθέατα, και την οργάνωση-αξιοπιστία που θα περιμένατε από ένα μεγάλο νησί.

Οικονομική διαμονή: Στα πολύ όμορφα δωμάτια του Dilino Hotel Studios στον Άγιο Προκόπιο, που περιλαμβάνουν μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα και κουζινάκι, στην τιμή των 40€ για ένα δίκλινο, καθώς επίσης και στα δωμάτια του Zefyros Studios στην Πλάκα με 30€ ανά διανυκτέρευση.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v