Καλοκαίρι: Τα νησιά των singles

Είστε 'μόνοι' αυτό το καλοκαίρι; Τόσο το καλύτερο. Εκμεταλλευτείτε την πλούσια τουριστική κίνηση στα πιο hot ελληνικά νησιά και ζήστε τις πιο... single διακοπές της ζωής σας.
Καλοκαίρι: Τα νησιά των singles
των Νικόλα Γεωργιακώδη, Ηρώς Κουνάδη

Όσο και αν οι δεσμευμένοι αρνούνται πεισματικά να το παραδεχτούν, η καλοκαιρινή περίοδος ανήκει δικαιωματικά στους/στις singles. Οι μεν ελεύθερες γυναίκες μπορούν επιτέλους να προγραμματίσουν τις "girls only" διακοπές που τόσο τους είχαν λείψει και να ζήσουν το α-λα Sex and the city ειδύλλιο που πάντα ονειρεύονταν, οι δε άνδρες έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν περίτρανα ότι το ελληνικό φλερτ εν έτει 2010 απέχει πολύ από την καντάδα του Σταμάτη Γαρδέλη.

Νέες γνωριμίες, εφήμερα φλερτ, χαβαλές με την αντροπαρέα/ κοριτσοπαρέα, διακοπές χωρίς έγνοιες. Οποιαδήποτε και αν είναι η αφορμή για τις φετινές «μοναχικές» σας αποδράσεις, πέντε νησιά υπόσχονται να σας καλύψουν και με το παραπάνω.

Μύκονος: Τρέλες στο νησί με τις «τρελές»
Σταθερή αξία για singles κάθε ηλικίας, φύλου και σεξουαλικών προτιμήσεων το νησί του ανέμου δέχεται κάθε καλοκαίρι την αφρόκρεμα των τουριστών από την γειτονική Ιταλία, την Αγγλία, τις ΗΠΑ και τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ δεν είναι λίγοι και οι Έλληνες που επιλέγουν την... πρωτεύουσα της καλοκαιρινής διασκέδασης για τις διακοπές τους – και όχι μόνο. Οι επιλογές που έχετε εδώ για nonstop clubbing και flirting δεν περιορίζονται μόνο στα θρυλικά bars και clubs της χώρας, αλλά επεκτείνονται και στις κοσμικές παραλίες του νησιού, όπως το Paradise, η κοσμική Ψαρού, το Καλό Λιβάδι και ο Πάνορμος.

Απαραιτήτως θα χορέψετε – μετά από πολλές μπύρες - στους ρυθμούς της house στην παραλία του Super Paradise, όπου τα ρούχα όσο περνάει η ώρα αρχίζουν να εξαφανίζονται ως δια μαγείας, θα γίνετε ένα με το πολυεθνικό νεανικό τσούρμο στα dance parties του all time classic Cavo Paradiso (φέτος ψηφίστηκε στη δωδέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των clubs), θα αράξετε απέξω από το λιλιπούτειο Guzel για να παρακολουθήσετε την νεανική πασαρέλα που διαδραματίζεται εκεί μετά τις δύο τα μεσάνυχτα και θα περπατήσετε στα στενάκια που βρίσκεται το Mykonos Bar, το Galleraki, το Semeli, το Caprice και το Scarpa, όπου επικρατεί κυριολεκτικά πανικός από παρέες ανεξαρτήτως φύλου. Στα δύο τελευταία μάλιστα, θα βρείτε και εκπληκτικά cocktails που θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τις χορευτικές σας επιδόσεις.

Αν οι προτιμήσεις σας τείνουν προς Σκανδιναβία μεριά, τότε ίσως να βρείτε ενδιαφέροντα κόσμο στο Scandinavian Bar, το οποίο μάλιστα διαθέτει και αρκετά χαμηλές τιμές στα ποτά του. Τέλος, μην παραλείψετε να περάσετε και μια βόλτα από το άρτι αφιχθέν από το... Κολωνάκι Rock n' Roll, το οποίο φέτος θα λειτουργήσει στον χώρο του Pierro's.

Ρόδος: Ιδού και το πήδημα
Από τα πιο τουριστικά νησιά της Ελλάδας, η Ρόδος έχει αποκτήσει θρυλικές διαστάσεις για την ομορφιά της, αλλά και για το nightlife της, το οποίο στηρίζεται εξ' ολοκλήρου στα εκατοντάδες clubs, bars και pubs σε κάθε γωνιά της. Κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από πλήθη τουριστών που κάνουν την νύχτα μέρα στα hot spots της νυχτερινής διασκέδασης, με επίκεντρο το διάσημο πλέον Φαληράκι. Αν λοιπόν θέλετε να... αναθερμάνετε τις ελληνοτουρκικές, ελληνοαγγλικές ή ελληνοϊταλικές σχέσεις, δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα στον κεντρικό του δρόμο, ο οποίος είναι γεμάτος από bars και clubs για κάθε γούστο (καραόκε, βρετανικές και ιρλανδέζικες παμπ, sports bars και ντίσκο). Ενδεικτικά αναφέρουμε το Jamaica Bar, το Κelly’s irish bar, το Liquid club και το Vinsanto.

Ξανθομάλλες και μελαχρινές τουρίστριες χορεύουν πάνω στα τραπέζια, στις καρέκλες και όπου αλλού βρουν από την δύση του ήλιου μέχρι την ανατολή, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι καταστάσεις ξεφεύγουν, οπότε μην εκπλαγείτε αν δείτε extreme σκηνικά στους δρόμους της περιοχής. Αποτελούν καθημερινό φαινόμενο τις μέρες του καλοκαιριού. Επίσης, η ακτή στο Φαληράκι βρίσκεται στο επίκεντρο της τουριστικής κίνησης και αξίζει να την επισκεφτείτε αν θέλτε να "κόψετε κίνηση". Από παραλίες στην περιοχή ξεχωρίζουν τα γραφικά Καθαρά, με αμμουδιά και βραχάκια, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης δεκάδων γυμνιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πλησιάζοντας προς την πόλη, στη ιστορική οδό Ορφανίδου, θα βρείτε το θρυλικό club Colorado, το οποίο με τρία stages και πολυεθνικό κοινό πρωτοστατεί εδώ και χρόνια στο nightlife της πόλης. Προσπεράστε το πρώτο stage και επικεντρώστε την προσοχή σας στο 2ο (dance μουσικές) και στο 3ο (Rnb λικνίσματα). Λίγο πιο κάτω, στο Boulevard cocktail bar επικρατεί επίσης πανικός από τουρίστες/τριες που καταναλώνουν ατελείωτες ποσότητες αλκοόλ και χορεύουν μέχρι τελικής πτώσης.

Αν διαθέτετε το κατάλληλο budget, τότε σας προτείνουμε να μείνετε στο πολυτελές Rodos Palace. Πέρα από πολυτελείς σουίτες με prive πισίνες και μεταξωτά σεντόνια, οι οποίες θα φιλοξενήσουν τις ιδιωτικές σας στιγμές, το ξενοδοχείο διαθέτει και ένα εντυπωσιακό club στο εσωτερικό του με indoor πισίνα, το Dome Club. Αν πάλι, η κρίση έχει χτυπήσει και το... καμάκι σας, τότε μια ρομαντική βόλτα στο ενετικό κάστρο της Κρητηνίας εγγυάται σίγουρα αποτελέσματα.

Κως: Λιώσιμο, το
Κός- μημα του Αιγαίου, αλλά και το δεύτερο νησί μετά την Ρόδο στις προτιμήσεις των τουριστών, η Κως ενδείκνυται για non stop άραγμα, ποτό και φλερτ. Highlight για όσους αναζητούν one night stands είναι αδιαμφισβήτητα τα Εξάρχεια, γνωστά στην ντόπια νεολαία και ως barstreet. Το παρατσούκλι τους τα λέει όλα: πεζόδρομοι γεμάτοι τουρίστες και τουρίστριες από Σκανδιναβία, Αγγλία και Ιταλία και αναρίθμητα μπαράκια σε κάθε γωνιά συνθέτουν τον νυχτερινό χαρακτήρα της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία δεν κοιμάται ποτέ, παρά μόνο τις... δεύτερες πρωινές ώρες.

Τα πάρτι στα κοντινά μπαράκια και clubs – τα οποία σημειοτέον σερβίρουν πολύ καλά cocktails – τελειώνουν μόνο όταν αδειάσει και το τελευταίος θαμώνας το ποτήρι του και πιστέψτε μας αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο κόσμος χορεύει με την ψυχή του, πίνει, τραγουδάει, βολτάρει στους δρόμους αγκαλιά με ένα μπουκάλι μπύρα και – παραδόξως – δημιουργεί μια πολύ όμορφη, ξεσηκωτική ατμόσφαιρα. Έξω από την πόλη, στην Λάμπη, βρίσκεται το Cavo Paradiso της Κω. Πρόκειται για το beach club Heaven, γνωστό και ως Ammos Lounge Bar, το οποίο τα τελευταία 24 χρόνια παραμένει σταθερή αξία στις προτιμήσεις των ντόπιων και των τουριστών. Διαθέτει τρία stages, δυνατή dance μουσική, προσεγμένο χώρο, ενώ τα σφηνάκια του πέφτουν... βροχή. Στην απέναντι παραλία αιθέριες υπάρξεις και καλλίγραμμοι νέοι δίνουν μάχη για μια θέση στις ξαπλώστρες, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους θαμώνες.

Πανικός επικρατεί και στις τουριστικότερες παραλίες του νησιού, οι οποίες τους καλοκαιρινούς μήνες κυριολεκτικά βουλιάζουν από κόσμο. Τα γραφικά beach bars και clubs που βρίσκονται εκεί ενδείκνυνται για να κάνετε νέες γνωριμίες. Η πιο κοσμική παραλία είναι στον Κέφαλο, με έναν όμορφο κολπίσκο και διάφανα νερά, ενώ οι λάτρεις του surf και των ξανθόμαλλων καλλονών θα βρουν τον προσωπικό τους παράδεισο στο Μαρμάρι, 17 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Σημείο συνάντησης για όσους θέλουν να διασκεδάσουν σε ντίσκο bars είναι η Καρδάμαινα με απέραντες αμμουδιές, ενώ αρκετά πολυσύχναστες παραλίες είναι το Τιγκάκι, το Καμάρι και το Ψαλίδι.

Σαντορίνη: Λάβ-α στόρυ
Ποιος είπε ότι το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα στο Ημεροβίγλι είναι μόνο για παντρεμένα ζευγαράκια; Η μαγευτική Σαντορίνη θεωρείται ένα από τα ωραιότερα νησιά του πλανήτη και αυτό προσελκύει χιλιάδες τουρίστες και τουρίστριες από τις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Ιαπωνία, οι οποίοι έρχονται να θαυμάσουν τις ομορφιές της και ναι, να αποκτήσουν «οικειότητα» με τους υπόλοιπους επισκέπτες του νησιού.

Προετοιμαστείτε λοιπόν, για δροσερά cocktails δίπλα στο κύμα, χορό μέχρι τελικής πτώσεως σε club και μπαράκια και παραλίες για να...ζεις. Τα beach bars που κλέβουν την παράσταση και συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου από όλο το νησί είναι αυτά που βρίσκονται στην κοσμική παραλία του Περίβολου. Το Chili διαθέτει καναπέδες και δύο τεράστια bars, όπου λουόμενοι και μη δροσίζονται συντροφιά με φρουτώδη cocktails και επιδίδονται σε χορευτικές φιγούρες μέχρι το πρωί και το Jojo ενδείκνυται για καλοκαιρινά σκηνικά γύρω από την εντυπωσιακή του πισίνα με τζακούζι, ενώ στην παραλία Βλυχάδα το Θέρος Wave Bar είναι φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από ξύλο, βρίσκεται πάνω στο κύμα και πρωταγωνιστεί στην νυχτερινή διασκέδαση της Σαντορίνης.

Μέσα στην πόλη, η barstreet των Φηρών είναι ο πιο hot νυχτερινός προορισμός. Σταθερές αξίες το Enigma και το Koo, με mainstream ξεσηκωτικούς ρυθμούς και άφθονο κόσμο για γνωριμίες και το Canava για ελληνικό ξεσάλωμα και χορούς πάνω στα τραπέζια.

Ίος: Η Μύκονος των straight
Οι φήμες που κυκλοφορούν περί της χαλάρωσης του party mood του νησιού, και η γκρίνια των παιδιών των 80s που παραπονιούνται ότι «δεν είναι πια αυτό που ήταν» είναι απλά κακεντρεχείς διαδόσεις όσων ζηλεύουν επειδή δεν μπορούν πια να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της. Η –κουκλίστικη το πρωί– Χώρα της τα βράδια είναι ένα απέραντο, υπαίθριο dating –λιγότερο ευγενικά θα λέγαμε sex– club, ενώ όταν ανατέλλει ο ήλιος τη θέση της παίρνουν η παραλία και το θρυλικό κάμπινγκ στο Μυλοπότα.

Τα σοκάκια της Χώρας φιλοξενούν ατελείωτες μεσοτοιχίες από bar, ιρλανδικές pub, clubs, karaoke bars και ημι-υπαίθριες disco. Μικρή σημασία έχει σε ποιο απ’ όλα ξεκινάτε και πού καταλήγετε, καθότι –μετά το δεύτερο αμφιβόλου περιεχομένου σφηνάκι– όλα μοιάζουν τρομακτικά πολύ μεταξύ τους. Όχι, όμως, και οι θαμώνες τους: Αγγλιδούλες με μίνι πάνω στις μπάρες εδώ, Ιταλοί με ηλιοκαμένο δέρμα και ύφος ζεν πρεμιέ εκεί, το γκρικ καμάκι που ζει παραπέρα –συνήθως σε στρατηγικά επιλεγμένο σημείο στα πεζούλια, για να αποφεύγει τις μπόμπες και να διαλέγει από την «πασαρέλα».

Θέλετε διευθύνσεις; Σημειώστε: το Slammer Bar, το μεγαλύτερο και πλέον κεντρικό της Χώρας, είναι εκείνο απ’ όπου ξεκινούν όλοι. Το όνομά του το δανείζεται από το φημισμένο σφηνάκι του, το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει σημασία. Εκείνο που έχει είναι ότι, πριν το πιεις, φοράς το κράνος που σου δίνει ο μπάρμαν, κι εν συνεχεία εκείνος σε χτυπάει με ένα σφυρί στο κράνος. Για κάποιο λόγο, οι Αγγλίδες το βρίσκουν διασκεδαστικό.

Και συνεχίζουμε: Το «ιστορικό» (στην ίδια θέση από το 1979) Blue Note, το αγαπημένο των Σκανδιναβών, κι αυτό που έχει περισσότερες πιθανότητες σε ανύποπτη στιγμή της βραδιάς να παίξει Abba. Η εξίσου θρυλική κι εξίσου παλιά Disco 69, που ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για τη σέξι φήμη του νησιού.

Έχουμε κι άλλα: Το Orange είναι ό,τι πιο κοντά στον όρο low profile –καμάκι με στυλ– έχει να επιδείξει η Ίος, και φτιάχνει κι εκπληκτικά σφηνάκια με καραμέλα και σοκολάτα. Το Q-Club παίζει R’n’B και hip hop, για.. έξτρα λίκνισμα. Το Planet Ios είναι η νέα άφιξη που μετρά τέσσερα χρόνια ζωής στο νησί κι έγινε διάσημη λιγότερο για τις μετακλήσεις DJs από το εξωτερικό και περισσότερο για τις τεράστιες, ultra stylish τουαλέτες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v