Πασχαλινά ταξίδια: Λαμπρή σε τέσσερις ηπείρους

Φέτος το Πάσχα δεν μένουμε Ελλάδα. Ανακαλύπτουμε δέκα από τους ωραιότερους προορισμούς της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Αμερικής και "κλείνουμε" τα πιο συμφέροντα πακέτα. Γιατί η φτώχεια θέλει και καλοπέραση!
Πασχαλινά ταξίδια: Λαμπρή σε τέσσερις ηπείρους
των Νικόλα Γεωργιακώδη, Έλενας Μπούλια

Μπορεί οι κατανυκτικές μέρες του Πάσχα να αργούν ακόμα, αλλά αν θέλετε να αποδράσετε τις άγιες τούτες μέρες του 2009, τότε πρέπει να αρχίσετε ήδη να τσεκάρετε τις προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων. Οι προορισμοί ποικίλλουν και ικανοποιούν όλα τα γούστα και τα... πορτοφόλια. Ταξιδέψτε στο μαγευτικό Κάϊρο, στην νοσταλγική Κωνσταντινούπολη, στην εξωτική Κούβα, στο ερωτικό Παρίσι ή ακόμα στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι και την φλεγματική Αγγλία. Ψάξαμε τις ομαδικές προσφορές των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων και βρήκαμε τα top μέρη από κάθε ήπειρο, για να περάσετε μια αξέχαστη Λαμπρή.

Αφρική:
* Κάιρο-Αλεξάνδρεια:
Οι δυο πιο μαγευτικές πόλεις της Αιγύπτου ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια σας σε πέντε μόνο μέρες. Η Γκίζα, η περιοχή των πυραμίδων και της Σφίγγας περιμένει να μας μεταφέρει σε περασμένους αιώνες, ενώ μία ολοήμερη εκδρομή στην λατρεμένη από τον Καβάφη Αλεξάνδρεια, με την Νέα Βιβλιοθήκη και τους κήπους της, θα μας συναρπάσει. Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Καίρου θα μας μαγέψει, ενώ στο Παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι την τελευταία μέρα θα μας θαμπώσουν τα μπακίρια, οι ναργιλέδες και τα δερμάτινα.
Πώς; Το πρακτορείο Dream Travel προγραμματίζει για τις 16 έως τις 20 Απριλίου μία πενθήμερη εκδρομή στις δύο αυτές πόλεις με κόστος κατ’άτομο 595 ευρώ. Στην τιμή αυτήν περιλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια με την Egypt Air, τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5 αστέρων και δύο γεύματα. Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων Ελλάδας και Αιγύπτου (90 ευρώ), η βίζα Αιγύπτου (23 ευρώ) και τα ημερήσια φιλοδωρήματα που είναι 4 ευρώ την ημέρα ανά άτομο (πληρωτέα επί τόπου).
Τελική τιμή: Από 728 ευρώ το άτομο.

* Τυνησία. Καϊρουάν – Τοζέρ – Σοτ ελ Τζερίντ – Ντούζ – Ματμάτα – Γκαμπές – Σφάξ – Ελ Τζέμ – Χαμμαμέτ –Μοναστίρ – Σούς – Πόρτ Ρλ Καντάουι – Τύνιδα – Καρχηδόνα – Σίντι Μπου Σαϊντ: Ταξιδέψτε στην των Φοινίκων για 8 μέρες και γνωρίστε την ιερότερη πόλη της Τυνησίας, το Καϊρουάν, δοκιμάστε την εμπειρία του 4x4 στις ορεινές οάσεις Τσεμπίκα, Ταμέρζα και Ουνγκισμέλ εντελώς δωρεάν και απολαύστε την διαδρομή μέχρι το αλατούχο βαθύπεδο Στο Ελ Τζερίντ, μία από τις γιγαντιαίες αλμυρές λίμνες που χωρίζουν τον βορρά της χώρας από την πραγματική έρημο του νότου. Η εκδρομή συνεχίζεται στην Ματμάτα, την γνωστή πόλη των Τρογλοδυτών και στο ξακουστό ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να επισκεφτείτε στο εθνικό μουσείο του Μπαρντό στην Τύνιδα και να θαυμάσετε τα ψηφιδωτά του, αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο της Καρχηδόνας και της Μεντίνα, με τα ιστορικά μνημεία και την πανδαισία χρωμάτων και μυρωδιών.
Πώς; Η εκδρομή διοργανώνεται από το Pyramis Travel  από τις 17 μέχρι της 24 Απριλίου. Στην τιμή (660€/άτομο το δίκλινο) περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια με την TunisAir, διαμονή με πρωινό και 13 γεύματα, μεταφορές, τοπικούς ξεναγούς, εισόδους σε μουσεία, ασφάλειες και όλες τις περιηγήσεις.
Τελική τιμή: Από 770 ευρώ το άτομο.

Ασία:
* Kωνσταντινούπολη - Πριγκηπόννησα.
Κρύβοντας ιστορία αιώνων, η Κωνσταντινούπολη, δεσπόζει επιβλητικά στο μεταίχμιο Ανατολής και Δύσης. Αληθινή πριγκίπισσα μας καλεί να την γνωρίσουμε ξανά αυτό το Πάσχα και σε κλίμα κατάνυξης να γιορτάσουμε την Ανάσταση. Θα περιηγηθείτε στα Ορθόδοξα μοναστήρια, στο Φανάρι, στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με τους τάφους των Πατριαρχών και την Παναγία των Βλαχερνών. Θα επισκεφτείτε το σκεπαστό παζάρι Καπαλί Τσαρσί με τα 5000 καταστήματα. Θα κάνετε Ανάσταση στην πανέμορφη εκκλησία των Ταξιαρχών, ενώ την επόμενη μέρα δείτε τον Βυζαντινό ιππόδρομο, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου, το Μπλέ Τζαμί, και βέβαια το Οθωμανικό ανάκτορο των σουλτάνων, το Τοπ Καπί, που σήμερα στεγάζει ένα από τα πλουσιότερα μουσεία του κόσμου. Την τελευταία μέρα μπορείτε να κάνετε την βόλτα σας στην Αιγυπτιακή αγορά (Μισίρ Καρσισί) ή στον πεζόδρομο που ξεκινάει από την πλατεία Τακσίμ προς το Πέραν.
Πώς; Η Seretis Travel  διοργανώνει πενθήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολή και τα Πριγκιπόνησσα με αναχώρηση στις 17 Απριλίου και επιστροφή 21. Η τιμή είναι 609€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο στο CENTRAL PALACE 5*Deluxe και περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Αθήνα με την Αegean Airlines, διαμονή και πρωινό μπουφέ, ελληνόφωνο ξεναγό, ασφάλεια και εισιτήρια πλοιαρίου για τα Πριγκηπόνησσα.
Τελική τιμή: Από 709 ευρώ το άτομο (συν οι είσοδοι στα μουσεία)

* Ντουμπάϊ: Έχει χαρακτηριστεί ως η Πόλη των Ονείρων. Η πόλη που παντρεύει την Δύση με την Ανατολή σε όλες τις εκφάνσεις της: Ουρανοξύστες και αμμώδεις παραλίες, τζαμιά και τεχνητά νησιά, πολυτελή εστιατόρια, τεχνητά κανάλια και εκπληκτικά εμπορικά κέντρα. Τα πάντα μπορεί να προσφέρει το Ντουμπάι για το αχόρταγο μάτι αλλά και το πνεύμα, αφού η εκδρομή περιλαμβάνει σαφάρι με Jeep 4x4 στην έρημο το οποίο θα ακολουθήσει ένα ξέφρενο βεδουΐνικο πάρτυ με oriental χορούς και δείπνο bbq. Προαιρετικά, την τελευταία μέρα του ταξιδιού μπορείτε να παραβρεθείτε και στην εκδρομή στο Αμπού Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Εμιράτων, να κάνετε βόλτα γύρω από τις βίλες και τα παλάτια του, να φάτε σε πολυτελή εστιατόρια και να ψωνίσετε στα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του κόσμου. Ένα ταξίδι… όνειρο!
Πώς; Το πρακτορείο 24hours προγραμματίζει το εν λόγω ταξίδι για τις 17 Απριλίου έως τις 21 Απριλίου, με κόστος κατ’άτομο από 625 ευρώ (ή 650 ευρώ ανάλογα με το ξενοδοχείο που θα επιλέξετε). Στις τιμές αυτές περιλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια με Gulf Air, διαμονή 4 νύχτες στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε (4 ή 5 αστέρων) με πρωινό, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο και ξενάγηση στο Ντουμπάι, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων (175 ευρώ) και 3 ευρώ την ημέρα το άτομο για φιλοδωρήματα.
Τελική τιμή: Από 815 ευρώ το άτομο.

* Ιορδανία. Αμμάν- Μάνταμπα – Νεκρά Θάλασσα – Άκαμπα - Πέτρα: Ταξιδέψτε στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν, μια μεγαλούπολη της Μέσης Ανατολής με έντονα τα σημάδια της ιστορίας της που φθάνει μέχρι τα βιβλικά χρόνια. Επισκεφτείτε τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου και δείτε την Νεκρά Θάλασσα. Την 3η μέρα της εκδρομής, κάντε βόλτα με τζιπ μέσα στην έρημο του Ουάντι Ραμ, την λεγόμενη «Κοιλάδα του Φεγγαριού» και αιχμαλωτιστείτε από τον θρίαμβο της φύσης που μάγεψε και τον Λόρενς της Αραβίας. Στην πόλη Πέτρα, μία πλούσια μητρόπολη 30.000 κατοίκων, θα θαυμάσετε εντυπωσιακά κτίρια και ναούς, θέατρα και μεγαλοπρεπή ταφικά μνημεία. Κατέχοντας σημαντική θέση στο δρόμο των μπαχαρικών, υπήρξε σταθμός καραβανιών στη διαδρομή τους από τη Δαμασκό προς την Άκαμπα. Από το 1985 η "ρόδινη πόλη της ερήμου" περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Πώς; Η versus travel διοργανώνει πενθήμερη εκδρομή στη Ιορδανία με 799€ το άτομο (899€ αν θέλετε ξενοδοχείο 5*) από τις 17 μέχρι τις 21 Απριλίου. Στην τιμή περιλαμβάνονται ημιδιατροφή, αεροπορικά εισιτήρια, ξεναγός, μετακινήσεις με πούλμαν, ασφάλεια.
Τελική τιμή: Από 1.060 ευρώ το άτομο.

Ευρώπη:
* Αγγλία – Σκωτία – Χαϊλαντς:
Τα καλύτερα της Αγγλίας σε έξι μέρες. Το ταξίδι περιλαμβάνει άφιξη στο Λονδίνο, επίσκεψη στην Οξφόρδη, έπειτα στο Στράτφορντ, την γενέτειρα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, επίσκεψη στο σπίτι όπου γεννήθηκε και γεύμα με θέα τον ποταμό Έιβον. Η εκδρομή συνεχίζεται με προορισμό το ατμοσφαιρικό Μάντσεστερ και διαμονή ένα βράδυ εκεί. Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει εκδρομή στις αγγλικές λίμνες, στην αρχαία πόλη του Τσέστερ, ενώ το απόγευμα θα σας βρει στην Γλασκόβη, το περίφημο πάλαι ποτέ ναυπηγικό κέντρο της Σκωτίας. Από εκεί την επόμενη μέρα, και αφού εκδράμετε στην γύρω περιοχή, θα βρεθείτε στην μοναδική λίμνη Λοχ Νες (και ίσως να είστε εσείς που θα δείτε την Νέσι, το θρυλικό της τέρας!). Τελευταία σημαντική πόλη του ταξιδιού σας θα είναι το Εδιμβούργο με τα εκπληκτικά κάστρα του και τελευταίος σταθμός η Υόρκη, η καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Αγγλίας. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;
Πώς; Η εν λόγω εκδρομή διοργανώνεται από το Manessis Travel  με αναχώρηση στις 18 Απριλίου και επιστροφή στις 24 Απριλίου και κόστος από 995 ευρώ κατ’άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια με Ολυμπιακή Αεροπορία, πολυτελή πούλμαν και όλες οι μεταφορές, πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 superior αστέρων και 4 αστέρων με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο) και έμπειρος ξεναγός. Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων (130 ευρώ), τα φιλοδωρήματα και τα αχθοφορικά, οι είσοδοι στα μουσεία, τα κάστρα, τις κρουαζιέρες και τους συναφείς χώρους, ποτά, αναψυκτικά κ.λ.π.
Τελική τιμή: Από 1.160 ευρώ το άτομο (με είσοδο σε όλα τα αξιοθέατα).

* Βαρκελώνη: Ποιος, από όσους είδαν την ομώνυμη ταινία «Vicky, Christina, Barcelona» δεν ονειρεύεται να επισκεφθεί μία μέρα την περίφημη ισπανική πόλη; Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Ξενάγηση στην Μπαρτσελονέτα, στον λόφο Μόνζουικ με την φοβερή πανοραμική θέα, στον νέο Καθεδρικό Ναό του Γκαουντί (Σαγκράντα Φαμίλια) και το Βασιλικό Παλάτι. Εκδρομή στην ιστορική πόλη της Γιρόνα αλλά και στο Φιγκουέρες, την γενέτειρα του Σαλβατόρ Νταλί και μία ακόμα εκδρομή στο Μονσεράτ και σε ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά μοναστήρια της Ισπανίας. Παράλληλα, θα έχετε πολλές ελεύθερες ώρες στην πόλη για να περιηγηθείτε στην γοτθική συνοικία και να επισκεφθείτε το Μουσείο Σοκολάτας και ό,τι άλλο επιθυμείτε. Ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο.
Πώς; Το πρακτορείο Signature Travel προγραμματίζει το εν λόγω ταξίδι με κόστος από 640 ευρώ το άτομο και αναχώρηση στις 17 Απριλίου με επιστροφή στις 21 Απριλίου. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια με Vueling, τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων, μεταφορές από και προς αεροδρόμιο και περιηγήσεις, πανοραμική ξενάγηση και έμπειρος συνοδός. Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων (110 ευρώ) και οι είσοδοι στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.
Τελική τιμή: Από 750 ευρώ το άτομο.

* Μάλτα: Το μαγευτικό Νησί των Ιπποτών καταφέρνει στα λίγα τετραγωνικά του χιλιόμετρα να χωρέσει τόσα πολλά εντυπωσιακά ιστορικά μνημεία από όλες τις περιόδους της ιστορίας του, αλλά και τόσες φυσικές ομορφιές, όπως το εξαιρετικό λιμάνι. Το ταξίδι αυτό ενδείκνυται για τους λάτρεις της ιστορίας, αφού εκεί θα ανακαλύψουν ουσιαστικά όλη την ιστορία της Ευρώπης, ενώ το οπτικοακουστικό θέαμα στη Βαλέττα θα τους συναρπάσει. Το ταξίδι περιλαμβάνει, επίσης, ξενάγηση στη Μεντίνα και το Ραμπάτ, επίσκεψη στο εργοστάσιο φυσητού γυαλιού Mdina Glass, αλλά και μεταφορά το Μεγάλο Σάββατο στην ορθόδοξη εκκλησία για την παρακολούθηση της θείας λειτουργίας. Ενώ την Κυριακή του Πάσχα το εστιατόριο Black Pearl θα ετοιμάσει για εσάς ένα εξαιρετικό εορταστικό γεύμα.
Πώς; Το συγκεκριμένο ταξίδι πραγματοποιείται από το πρακτορείο MidEast  με κόστος από 475 ευρώ κατ’άτομο και αναχώρηση στις 17 και επιστροφή στις 20 Απριλίου. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια με Air Malta, τρεις διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων, οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο και οι προαναφερθείς ξεναγήσεις με πούλμαν, το εορταστικό γεύμα της Κυριακής και έμπειρος ξεναγός. Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι των αεροδρομίων (περίπου 98 ευρώ) και οποιεσδήποτε προαιρετικές εκδρομές.
Τελική τιμή: Από 573 ευρώ το άτομο.

* Παρίσι –Disneyland- Λούβρος – Βερσαλλίες: Αριστοκρατικό, τολμηρό, μποέμ, πολυθόρυβο, καλόγουστο, μητροπολιτικό, λαμπερό, το Παρίσι φλερτάρει με μια αδιόρατη μελαγχολία. Πειραματίζεται σεβόμενο πάντα την υψηλή του θέση στο Libro d’ Oro των μητροπόλεων. Ακολουθήστε μια βραδινή κρουαζιέρα στον Σηκουάνα με τα περίφημα μπατώ μους, ξεναγηθείτε στην πόλη του φωτός και δείτε την Παναγία των Παρισίων, το Καρτιέ Λατέν και τα Ηλύσια Πεδία, επισκεφτείτε τα πανέμορφα Ανάκτορα των Βερσαλλιών και το ιστορικό μουσείο του Λούβρου. Γνωρίστε τον μαγικό κόσμο της Ντίσνευλαντ και ανακαλύψτε το παιδί που κρύβετε μέσα σας, στο ανεπανάληπτο θεματικό πάρκο του Γουώλτ Ντίσνεϋ. Επισκεφθείτε τα στούντιο της Μέτρο Γκόλντεν και σε ρόλους κομπάρσων ζήστε την μοναδική εμπειρία του γυρίσματος μιας ταινίας.
Πώς; Την εκδρομή διοργανώνει το Tui Travel από τις 16 μέχρι 21 Απριλίου με διαμονή στο Novotel Eiffel 4* και τιμή κατά άτομο 789€. Στην τιμή περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια με την Ολυμπιακή, μεταφορές από και προς το ξενοδοχείο, πρωινό μπουφέ, ξενάγηση πόλεως και μουσείων, ασφάλεια κτλ. Δεν περιλαμβάνει φιλοδωρήματα, φόρους και εισόδους μουσείων (περίπου 10€/ άτομο) και Disneyland (47€/άτομο)
Τελική τιμή: Από 857 ευρώ το άτομο. 

Αμερική:
* Κούβα. Αβάνα – Σάντα Κλάρα - Τρινιδάδ - Σιενφουέγος – Βαραδέρο: Η μαγευτική χώρα του Τσε Γκεβάρα και του Φιντέλ Κάστρο σας καλεί να την γνωρίσετε και να μυηθείτε στην ομορφιά της. Η εκδρομή είναι 10 μέρες με 8 διανυκτερεύσεις και περιλαμβάνει διαμονή στην Αβάνα, το Τρινιδάδ και το Βαραδέρο. Θα διασχίσετε την συνοικία του Μιραμάρ, με τις υπέροχες μονοκατοικίες νεο-αποικιακής αρχιτεκτονικής με πολύ πράσινο και φαρδείς δρόμους, την κοινότητα Τερράσας στην κουβανική ύπαιθρο και την παλιά φυτεία καφέ των γάλλων αποίκων. Θα επισκεφτείτε το αγαπημένο μπαρ του Έρνεστ Χέμινγουέι, το Floridita, θα χορέψετε με τους θαμώνες και θα δοκιμάσετε την εκπληκτική παέλια στο ψαροχώρι Cochimar. Στο βουτηγμένο στην ιστορία και «παγωμένο» στο χρόνο Τρινιδάδ την πιο αυθεντική πόλη της Κούβας, θα περιηγηθείτε στο ιστορικό κέντρο με τα σπάνιας αρχιτεκτονικής κτίρια, θα επισκεφθείτε το Μουσείο της πόλης και μετά και την γραφική ταβέρνα ΚΑΝΤΣΑΝΤΣΑΡΑ για να γευθείτε το ομώνυμο ποτό. Η εκδρομή κλείνει με τους προορισμούς Σιενφουέγος, το αποκαλούμενο και «Μαργαριτάρι» του Νότου και Βαραδέρο με την φημισμένη παραλία του.
Πώς; Την εκδρομή στην Κούβα διοργανώνει το Monogram Travel  με κόστος από 1550€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Στην τιμή περιλαμβάνονται αεροπορικό εισιτήριο μέσω σταθμού σε οικονομική θέση, πρωινά καθημερινά + 5 γεύματα, διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, ξεναγήσεις, μεταφορές, τοπικοί ξεναγοί, βίζα Κούβας, φιλοδωρήματα και αχθοφορικά, φόροι αεροδρομίου διεθνών εισιτηρίων και ασφάλεια αστικής ευθύνης .Η αναχώρηση θα γίνει 16 Απριλίου και η επιστροφή στις 26 Απριλίου.
Τελική τιμή: Από 1.925 ευρώ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v