Τέλεια μέρη για διακοπές χωρίς βενζίνη

Γίνονται διακοπές στον καιρό της μαύρης ακρίβειας; Εμείς λέμε ότι γίνονται, ακόμα και αν δεν θέλεις να ξοδέψεις ούτε στάλα βενζίνη.
Τέλεια μέρη για διακοπές χωρίς βενζίνη
της Ηρώς Κουνάδη

Η βενζίνη έχει φτάσει στον θεό, τα ακτοπλοϊκά το ίδιο, αλλά τις διακοπές μας δεν θα τις θυσιάσουμε ούτε αν χρειαστεί να πάμε με τα πόδια. Για την ακρίβεια, έχουμε λύσεις αρκετά πιο ρεαλιστικές από αυτήν. Για τσέκαρε.

Το Αγκίστρι

Είναι τόσο μικρούλι που το γυρνάς πανεύκολα με τα πόδια (ή ακόμα καλύτερα με ποδήλατο, αν έχεις, σου έχουμε ξαναπεί ότι το παίρνεις στο καράβι δωρεάν) έχει όμως αρκετά πράγματα να κάνεις για να μην βαρεθείς ούτε μια μέρα. Παραλίες ερημικές σαν την Μπαριάμα και λαοφιλείς σαν την Χαλικιάδα, καταπράσινη ενδοχώρα ό,τι πρέπει για πεζοπορίες, φανταστικές βουτιές με φόντο το ηλιοβασίλεμα στην Απόνησο, μικρά γραφικά χωριουδάκια σαν τον Μύλο και το Μετόχι, μέχρι και λίμνη έχει αυτό το υποτιμημένο νησάκι που είναι μικρό μόνο στο μάτι.



Διαβάστε περισσότερα - Τι λες, πάμε μια μονοήμερη για μπάνιο στο Αγκίστρι;| Πού τρώμε ωραία στο Αγκίστρι; 

Τα εισιτήρια: 25€ το άτομο πήγαινε-έλα με το ferry boat (μία ώρα και 40 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά).

Τα δωμάτια: Στα 45€ το δίκλινο βρήκαμε ωραιότατα δωμάτια στο Yialos Studios στη Σκάλα, 200 μέτρα από την παραλία, και στα 50€ στο Ξενοδοχείο Αμπάτης, επίσης στη Σκάλα, 7 λεπτά με τα πόδια από την παραλία.

Η Κορώνη

Σύμφωνοι, οι περισσότερες συγκλονιστικές παραλίες της Πελοποννήσου βρίσκονται σχετικά μακριά από κατοικημένες περιοχές, και χρειάζονται αυτοκίνητο για να φτάσεις ως εκεί. Αν τώρα θέλουμε να σχεδιάσουμε διακοπές χωρίς στάλα βενζίνης, όπως υποσχεθήκαμε στον τίτλο, η Κορώνη είναι ιδανική περίπτωση: Είναι μια κούκλα, έχει το Κάστρο της για το απαραίτητο sightseeing, και μια φανταστική παραλία στα πόδια του, την αμμουδερή Ζάγκα, που είναι σε ένα τμήμα της οργανωμένη και στο υπόλοιπο ελεύθερη. Αν έχεις όρεξη για μια παραθαλάσσια πεζοπορία, το επίσης υπέροχο και εξίσου αμμουδερό Μεμί βρίσκεται σε απόσταση δυόμισι χιλιομέτρων.



Πώς θα πάω εκεί; Με το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, που αναχωρεί τρεις φορές την ημέρα από την Αθήνα, κι έχει εισιτήριο στα 29,80€ one way. Αν σου φαίνονται πολλά, να πούμε ότι το αντίστοιχο combo διόδια και βενζίνες είναι 62€ (πάλι one way) πράγμα που βέβαια σημαίνει ότι αν είστε πάνω από δύο άτομα η επιλογή του αυτοκινήτου συμφέρει.

Τα δωμάτια: Ακριβώς μπροστά στην παραλία, το Xenios Zeus θα σου κοστίσει 55€ το δίκλινο ενώ τα ευρύχωρα διαμερίσματα του Zaga Apartments κυμαίνονται στα 63€ το δίκλινο. 

(*) Μιλώντας για Πελοπόννησο, ιδανική περίπτωση για διακοπές χωρίς βενζίνες είναι προφανώς και το Ναύπλιο, αλλά σου το έχουμε πει τόσες φορές που θα καταντήσουμε γραφικοί. Θα πούμε απλώς ότι το ΚΤΕΛ Αργολίδας κοστίζει 26,20€ πήγαινε-έλα και σε αφήνει δυο βήματα από την Παλιά Πόλη, και για τα υπόλοιπα θα σε παραπέμψουμε εδώ - 10 τρόποι να αγαπήσετε το Ναύπλιο 

Η Κύμη

Στην «έξω» πλευρά της Εύβοιας, αυτή που κοιτάζει το Αιγαίο, η Κύμη έχει μια απολύτως νησιώτικη αύρα που σε συνδυασμό με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την ωραιότατη παραλία της φτιάχνουν ένα τρίπτυχο ιδανικό για διακοπές χωρίς μεταφορικό μέσο. Η παραλία που βρίσκεις στον χάρτη απλά ως «παραλία Κύμης» είναι μεγάλη, οργανωμένη και αμμουδερή, ό,τι πρέπει για πιτσιρίκια, ενώ στο ένα χιλιόμετρο (15 λεπτά με τα πόδια) θα βρεις τις μικρές, διαδοχικές αμμουδιές στο Σουτσίνι, που είναι και άψογα προστατευμένες από τους βοριάδες που ταλαιπωρούν συχνά την περιοχή, και απολύτως ελεύθερες χωρίς ξαπλώστρες και μουσικές.

Kymi

Πώς θα πάω εκεί χωρίς αυτοκίνητο; Με το ΚΤΕΛ Εύβοιας, που φεύγει δύο φορές τη μέρα από την Αθήνα, και σε αφήνει απευθείας στην Παραλία της Κύμης. Το εισιτήριο κάνει 15,30€ one way, αν θέλεις κλείνεις και online εδώ

Τα δωμάτια: Στο Limanaki είναι ωραιότατα, απολαμβάνουν θέα στην θάλασσα και ξεκινούν από 64€ το δίκλινο. Τα δε Avra Studios είναι επίσης όμορφα κι ευρύχωρα, αγναντεύουν κι αυτά την θάλασσα, και ξεκινούν από 53€ το δίκλινο. 

Διάφορα μέρη στην Κρήτη

Κοίτα τώρα να δεις τι γίνεται: Η Κρήτη έχει παραδοσιακά τις καλύτερες τιμές ακτοπλοϊκών, αναλογικά με την απόσταση για την οποία μιλάμε. Και, καθότι πολλές από τις πόλεις της είναι κανονικότατες πόλεις, το δίκτυο συγκοινωνιών που διαθέτουν για να σε πηγαινοφέρνουν στις παραλίες είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές. Αν, ας πούμε, μείνεις στα Χανιά, μπορείς μια χαρά να παίρνεις το αστικό λεωφορείο για τη φανταστική αμμουδιά της Χρυσής Ακτής, και τα απογεύματα να επιστρέφεις για ατελείωτες βόλτες στο Ενετικό Λιμάνι, sightseeing στα μουσεία του, αξέχαστα φαγοπότια στις ταβέρνες και τα εστιατόριά του και ξενύχτια στα μπαράκια του βεβαίως βεβαίως.



Αν πάλι δεν θες να μπλέκεις με λεωφορεία στις διακοπές σου, θες ένα ωραίο χωριό με την παραλία στα πόδια του και τέλος, ωραιότατες επιλογές είναι τα Μάταλα (στα οποία το ΚΤΕΛ σε φέρνει από το Ηράκλειο με 7,80€ one way) και η Παλαιόχωρα (7,60€ το ΚΤΕΛ από τα Χανιά).

Τα ακτοπλοϊκά πόσο κάνουν; 83€ το πήγαινε-έλα στα Χανιά, 68€ στο Ηράκλειο.

Και τα δωμάτια; Στην παλιά πόλη των Χανίων τα Διαμερίσματα Αλένα ξεκινούν από 50€ το δίκλινο στα Μάταλα ο Xenios Dias έχει συμπαθέστατα δίκλινα στα 56€, και στην Παλαιόχωρα το Neapolis Apartments δεν ξεπερνά τα 44€ το δίκλινο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v