Πού τρώμε ωραία στο Αγκίστρι;

Το αγαπημένο νησί της διπλανής πόρτας μάς ταΐζει καλά και αυτές είναι οι αγαπημένες μας διευθύνσεις για ντόπια κουζίνα.
Πού τρώμε ωραία στο Αγκίστρι;

Τοσοδούλι και πανέμορφο, το Αγκίστρι είναι ο αγαπημένος μας κοντινός προορισμός για βουτιές σε καταγάλανα νερά, αλλά και φρέσκο ψαράκι, θαλασσινά και παραδοσιακά μαγειρευτά.

Πού «βουτάμε» λοιπόν στα πιο νόστιμα πιάτα;

Αλκυόνη
Τηλ: 2297 091377

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alkioni Inn Agistri (@alkioniinnagistri)



Λίγο πιο πάνω από την παραλία της Χαλικιάδας, η Αλκυόνη είναι από τους πιο στάνταρ προορισμούς για μεζεδάκια, αλλά και μαγειρευτά ή πιάτα σχάρας, και σούπερ φρέσκα θαλασσινά, σε γενναίες μερίδες. Οι κατασκηνωτές της περιοχής πίνουν νερό στ’ όνομά της, και το μπαλκονάκι της πάνω από το κύμα προσφέρει και φανταστική θέα για να σου ανοίξει – κι άλλο – η όρεξη. Ο λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο, με κρασί.

Τοξότης
Τηλ: 2297 091283



Θα το βρεις στη Σκάλα, με την ιστορία του να ξεκινά πολλά χρόνια πριν που λειτουργούσε ως μανάβικο και μετέπειτα ως το σχολείο του Αγκιστρίου. Από το 1981 λειτουργεί ως το εστιατόριο και σερβίρει στην όμορφη αυλίτσα του μαμαδίσια μαγειρευτά (μουσακάς, κεφτεδάκια με σάλτσα και κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και φέτα, μπριάμ, φασολάκια), αλλά και διάφορα θαλασσινά μεζεδάκια όπως χταπόδι κρασάτο και ψητές σαρδέλες. Ο λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο, με κρασάκι.

Λίγο κρασί λίγο θάλασσα
Ιωάννου Μεταξά, Σκάλα, τηλ: 2297 091691


exploring-greece.gr
Στην παραλιακή περατζάδα της Σκάλας σε όμορφο σημείο για ουζο-κρασοκατάνυξη, το συμπαθέστατο αυτό ταβερνείο σερβίρει μεζεδάκια θάλασσας, και νόστιμα κρεατικά. Αν είσαι τυχερός και προλάβεις τραπέζι μπροστά, η θέα είναι σούπερ. Κατά τα λοιπά, στο μενού θα βρεις καλαμαράκια τηγανιτά, σαρδελίτσα ψητή, χταποδάκι ξυδάτο, νοστιμότατο ντάκο με κάπαρη, τηγανιτές κουτσομούρες, αλλά και γαριδομακαρονάδα, γεμιστά ρολάκια μελιτζάνας και καλοψημένες μπριζόλες. Ο λογαριασμός με κρασάκι στα 17-20€/ άτομο.

Μόσχος
Σκάλα, τηλ: 2297 091644


pocket-guide.gr
Από τις αρχαιότερες του νησιού (1936 παρακαλούμε), η ταβέρνα του Μόσχου στη Σκάλα στήνει ένα νησιώτικο σκηνικό για καλοκαιρινά τσιμπούσια με αξιώσεις. Ο κατάλογος περιλαμβάνει κλασικές επιλογές ψαροταβέρνας, και φρέσκο ψάρι από ντόπιους ψαράδες. Για τσιμπολόγημα στα οπωσδήποτε σημείωσε το λιαστό χταπόδι σχάρας, το σαγανάκι θαλασσινών με μύδια και γαρίδες, το ψητό καλαμάρι, τη σαρδέλα και τον τηγανιτό γαύρο. Δυνατή και η γαριδομακαρονάδα. Ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο, με κρασί.

Pizzeria Αυλή
Σκάλα, τηλ: 2297 091573



Αλλάζουμε κουζίνα και κάνουμε μια νόστιμη γύρα στην γειτονική Ιταλία μέσα από το νοστιμότατο μενού αυτής της πιτσερία, η οποία ψήνει λαχταριστές δημιουργίες στον ξυλόφουρνο και ετοιμάζει ενδιαφέρουσες μακαρονάδες, αλλά και ενδιαφέροντα ορεκτικά, όπως το καρπάτσιο με μπρεζαόλα, ρόκα, παρμεζάνα και βαλσάμικο και οι μπρουσκέτες με ντομάτα, προσούτο και πέστο. Από τις πίτσες ξεχωρίζουν η Σαλέρνο με μοτσαρέλα και σαλάμι, η κλειστή καλτσόνε με ζαμπόν και μανιτάρια και η Σπινάτσι με αυγό, παρμεζάνα και μπέικον. Ο λογαριασμός στα 25€/ άτομο, με κρασί.

 
Καφενές Το Μαντράκι
Μεγαλοχώρι, τηλ: 22970 91357



Με όμορφη θεά στις βαρκούλες στο λιμάνι του νησιού, αλλά και με φόντο το ηλιοβασίλεμα, αυτός εδώ ο καφενές είναι ό,τι πρέπει για ουζάκια και μεζέδες μέχρι… όσο πάρει. Στον κατάλογό του θα βρεις μεγάλη ποικιλία ορεκτικών και μεζέδων θάλασσας για να συνοδέψεις κρασάκια και ουζάκια, όπως γαρίδες ψητές και σαγανάκι, χταπόδι ψητό, καλαμαράκια τηγανιτά, μύδια σαγανάκι, κυδώνια, αχινοσαλάτα, σαρδέλα ψητή, αλλά και κάποιες επιλογές σε ριζότο και ζυμαρικά με θαλασσινά. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με ουζάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v