Τώρα που η Ρώμη έχει 40€ πήγαινε-έλα, πάμε και για ΣΚ

Θυμάσαι μικροί που λέγαμε ότι θα πλουτίσουμε και θα πεταγόμαστε για καφέ στη Ρώμη; Ε, δεν πλουτίσαμε. Αλλά το δεύτερο μπορούμε να το κάνουμε.
Τώρα που η Ρώμη έχει 40€ πήγαινε-έλα, πάμε και για ΣΚ
Όχι, ο τίτλος μας δεν είναι σχήμα υπερβολής. Όντως η Ryanair έχει αυτές τις μέρες εισιτήρια για Ρώμη με 40€ πήγαινε-έλα, για αρκετές ημερομηνίες στα τέλη Νοεμβρίου και τις αρχές Δεκεμβρίου. Φθηνότερα, δηλαδή, από τα διόδια πήγαινε-έλα Θεσσαλονίκη.

Σίγουρα, η μοναδική πόλη που λέμε Αιώνια, δεν χωρά με τίποτα σε ένα Σαββατοκύριακο. Από την άλλη, όμως, ούτε σε ένα μήνα δεν χωρά. Και μια βόλτα στο ιστορικό της κέντρο είναι καλύτερη από καμία βόλτα στο ιστορικό της κέντρο.

Να δούμε αξιοθέατα;

Αν είναι η πρώτη φορά που έρχεσαι, επιβάλλεται. Και η εκατοστή να είναι, όμως, μια βόλτα στην Αρχαία Αγορά, το Forum όπου γράφτηκε η ρωμαϊκή Ιστορία, είναι πάντα ωραία. Όπως ωραία είναι και η Fontana di Trevi, πετάξεις δεν πετάξεις νόμισμα στα νερά της για να ξαναγυρίσεις, και το κάστρο Sant’ Angelo, ένα από τα πολλά σύμβολα της πόλης, χτισμένο στην όχθη του Τίβερη.

Οι λάτρεις της τέχνης θα περάσουν για ένα προσκύνημα από την Γκαλερία Μποργκέζε, γιατί πού αλλού θα δεις λάιβ Καραβάτζιο, Μποτιτσέλι, Ραφαήλ, Μπερνίνι και λοιπά ιερά τέρατα της ιταλικής αναγέννησης; Και όλοι οι υπόλοιποι, αρχαιολάτρεις και μη, ανηφορίζουν απαρεγκλίτως τον λόφο του Καπιτωλίου, αν μη τι άλλο για να βολτάρουν ή να λιαστούν στην πλατεία που σχεδίασε η αυτού μεγαλειότητα ο Μιχαήλ Άγγελος.

Διαβάστε περισσότερα - Πρώτη φορά Ρώμη; Όσα πρέπει να δεις



Ή απλώς να βολτάρουμε στις γειτονιές;

Προφανώς, η Ρώμη είναι πολλά περισσότερα από την Ιστορία της. Το συνειδητοποιείς αυτό καλύτερα από την δεύτερη φορά που την επισκέπτεσαι και μετά, απαλλαγμένος/η από τα «πρέπει» των αξιοθέατων, με όλο τον χρόνο δικό σου να βολτάρεις στις γειτονιές και τις πλατείες της. Ξεκινάμε εντελώς υποκειμενικά από την piazza Navona, και συνεχίζουμε στην del Popolo, τη Venezia και την Piazza di Spagna, με τα ξακουστά (και χιλιοφωτογραφημένα) σκαλάκια της, όπου αράζει η μισή πόλη με το που βγουν οι πρώτες ηλιαχτίδες στον φθινοπωρινό ουρανό.

Πέρα από τις πλατείες, μια ή περισσότερες βόλτες επιβάλλονται επίσης στα vintage στέκια των γειτονιών Monti, San Lorenzo και Trastevere, που αγαπά πολύ η hip κοινότητα της Ρώμης, ή ανάμεσα στις βιτρίνες των στιλάτων μαγαζιών της Via Del Pignetto για τους shopaholics που ζουν ανάμεσά μας. Σημείωσε, τέλος, ότι στις γειτονιές Pigneto, Madonna dei Monti, Campo de Fiori και Garbatella χτυπάει ο παλμός της νυχτερινής ζωής, με πολλά μπαράκια, υπαίθρια μαγαζάκια, μπυραρίες και speakeasy μπάρες.

Διαβάστε περισσότερα - Η Ρώμη είναι έρωτας… με την πρώτη ματιά



Πού θα πάρουμε μια γεύση από ιταλική κουζίνα;

Μια από τις καλύτερες καρμπονάρες της Ρώμης θα τη δοκιμάσεις στο Flavio al Velavevodetto στην άλλοτε εργατική συνοικία του Testaccio. Στο Trastevere, σημείωσε στα οπωσδήποτε το La Tavernaccia και το Da Enzo, που φτιάχνει ένα από τα καλύτερα cacao e pepe που δοκίμασες ποτέ. Αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα (δύο μόνο συνταγές, marinara ή μαργαρίτα, και τέλος) να γλείφεις τα δάχτυλά σου θα φας στην Antica Pizzeria da Michelle, στο Flaminio. Σούπερ δημιουργική κουζίνα, με έμφαση φυσικά στα ζυμαρικά, και κρασιά από μικρά οινοποιεία ανά την Ιταλία, θα δοκιμάσεις στο La Barrique, στο Monti.

Και πού θα μείνουμε;

Σούπερ τιμές για την εποχή βρήκαμε στο Casa Carra στο κέντρο (50€ το δίκλινο) στο JMartins Roma Suites (72€ το δίκλινο) στο Korean Sonata κοντά στο San Lorenzo (50€ το τρίκλινο) και στο SuitInn19 στο Trastevere (85€ το δίκλινο).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v