Τα ταξίδια των ονείρων σου (και πώς θα τα κάνεις)

Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες, για σαφάρι στην Τανζανία, για μαθήματα ζωής στην Κούβα και για εξωπραγματικές τοπιάρες στην Ισλανδία.
Τα ταξίδια των ονείρων σου (και πώς θα τα κάνεις)
της Ηρώς Κουνάδη

Το ξέρουμε πως δεν είμαστε οι μόνοι που ξαναξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε δειλά δειλά ταξίδια μακρινά… όχι ακριβώς ως την Τζαμάικα, αλλά μια Καραϊβική την περιλαμβάνει η λίστα μας. Και καθώς η μία σκέψη έφερνε την άλλη, ρίξαμε και μια ματιά στις τιμές που παίζουν τώρα και σου φτιάξαμε μια λίστα με τέσσερις ταξιδάρες ζωής, έτσι για να μην ονειρευόμαστε μονάχοι μας.

Στην Κούβα

Ναι, από την Καραϊβική θα ξεκινήσουμε –κι ας είναι τα νερά και οι παραλίες της Καραϊβικής ένας από τους δευτερεύοντες λόγους να πας στην Κούβα. Μια χρονοκάψουλα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, και ταυτόχρονα ένα μάθημα ζωής, η Κούβα είναι από εκείνα τα ταξίδια από τα οποία γυρίζεις διαφορετικός άνθρωπος. Τόσο που το νιώθουμε σχεδόν ιεροσυλία να μιλήσουμε για την πανέμορφη τροπική φύση της, τις εξωτικές παραλίες στις οποίες η θερμοκρασία του νερού δεν πέφτει ποτέ κάτω από 25 βαθμούς, για τις ολοζώντανες πόλεις της και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική τους, και για την απίστευτα νόστιμη κουζίνα της.



Πώς θα πας εκεί: Με ανταπόκριση από τη Βαρκελώνη ή τη Μαδρίτη, με την air Europa, η οποία είναι θυγατρική της Iberia, βρήκαμε για τις αρχές του ερχόμενου Ιανουαρίου εισιτήρια στα 650€ πήγαινε-έλα. Αν προτιμάς να κάνεις το ταξίδι με γκρουπ, το Versus Travel έχει ένα πακέτο 9 ημερών στα 1.799€ το άτομο (φόρων περιλαμβανομένων) με διαμονή σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, μεταφορές και ξεναγήσεις σε πόλεις όπως το Βαραδέρο, το Τρινιδάδ και η Σάντα Κλάρα.

Στη Ζανζιβάρη (και την Τανζανία γενικότερα)

Αν έβλεπες πιτσιρίκι εκείνο τον τεράστιο κατακόκκινο ήλιο να δύει πίσω από τη ζούγκλα στον Βασιλιά των Λιονταριών και σκεφτόσουν «μια μέρα θα πάω κι εγώ εκεί», εδώ είσαι. Η Τανζανία είναι αυτό που λέμε «Αφρική για αρχάριους», γεμάτη εθνικά πάρκα σαν το φημισμένο Σερενγκέτι, στο οποίο θα χαζέψεις εκτός από τα προαναφερθέντα ηλιοβασιλέματα και άγρια ζώα που δεν έχεις δει ποτέ αλλού –και δη στο φυσικό τους περιβάλλον. Η δε Ζανζιβάρη είναι νησί της Τανζανίας, στην αγκαλιά του Ινδικού Ωκεανού, με παραλίες τόσο εξωτικές όσο φαντάζεσαι ακούγοντας το όνομά της.



Πώς θα πας εκεί: Ας μην το κρύψουμε, η Τανζανία είναι ακριβή για ταξιδιώτες. Για τα εθνικά πάρκα θα πληρώσεις μίνιμουμ 100€ το άτομο τη μέρα, τα οποία αυξάνονται αναλόγως πόσες ανέσεις θέλεις στη διαμονή σου και στη μετακίνησή σου μέσα στο ίδιο το πάρκο. Όλα αυτά σημαίνουν ότι συμφέρει να κάνεις τουλάχιστον ένα μέρος του ταξιδιού με γκρουπ, τα οποία πάντα εξασφαλίζουν καλύτερες τιμές στα πάρκα. Για παράδειγμα, το 10ήμερο πρόγραμμα του Manessis Travel περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις στο Σερενγκέτι, το Νγκόρο Νγκόρο και τη Λίμνη Μανιάρα, και άλλες 3 στη Ζανζιβάρη. Μαζί με αεροπορικά, μεταφορές, ημιδιατροφή και άλλα που μπορείς να δεις αναλυτικά εδώ, το κόστος βγαίνει γύρω στα 3500€ το άτομο, μαζί με φόρους.

Στις Σεϋχέλλες

Ωραία η περιπέτεια, καλή και η Ιστορία, αλλά εσύ ονειρεύεσαι μια εβδομάδα λιώσιμο σε παραλίες με λευκή άμμο και σμαραγδί νερά, κοκτέιλ με ομπρελίτσες και σπιτάκια από εκείνα που πατάνε σε πασσάλους μέσα στο νερό. Παραπονεμένο/η θα σε αφήναμε; Οι Σεϋχέλλες είναι βγαλμένες από τα όνειρα κάθε ταξιδιώτη που χάζευε με τα πόστερ στις βιτρίνες των ταξιδιωτικών γραφείων τότε που ακόμα υπήρχαν ταξιδιωτικά γραφεία με πόστερ στις βιτρίνες τους.



Πώς θα πας εκεί: Πολλά ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν οικονομικότατα πακέτα για τις Σεϋχέλλες, τα οποία συχνά περιλαμβάνουν διανυκτερεύσεις σε εντυπωσιακά ξενοδοχεία, ημιδιατροφή και αεροπορικά στην ίδια πάνω-κάτω τιμή που θα σου έβγαινε μόνο το πήγαινε-έλα αν έκλεινες το ταξίδι μόνος/η σου. Δες, για παράδειγμα, αυτό εδώ το πακέτο του Paradies Travel,  για πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό, στα 1680€ το άτομο, μαζί με φόρους.

Στην Ισλανδία

Από την άλλη, το καταλαβαίνουμε κι αυτό, δεν είμαστε όλοι παιδιά του καλοκαιριού. Κάποιοι ονειρεύονται το Βόρειο Σέλας, τους απίστευτους καταρράκτες και τα ονειρικά τοπία της Ισλανδίας που είναι τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά από την Ευρώπη ώστε να αξιώνει τον τίτλο εξωτική… στην χειμερινή βερσιόν του.



Πώς θα πας εκεί: Με διάφορους συνδυασμούς πτήσεων, όπως αυτός εδώ, μπορείς να βρεις εισιτήρια γύρω στα 350€ πήγαινε-έλα –αν δεν σε πειράζει να κάνεις δύο στάσεις σε αεροδρόμια, ακόμα και με 250€. Αν προτιμάς οργανωμένο ταξίδι με γκρουπ, ένα πολύ ενδιαφέρον 6ήμερο πακέτο έχει για φέτος τον χειμώνα το Imagionation Travel, στα 2140€ το άτομο, μαζί με φόρους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v