Πόσο κοστίζουν, τελικά, τα εξωτικά ταξίδια;

Πόσα θα χρειαστεί να πληρώσετε για 5 μέρες στο Μπαλί, τις Σεϋχέλλες, τον Μαυρίκιο ή της Μαλδίβες; Όχι τόσα όσα ίσως φαντάζεστε…
Πόσο κοστίζουν, τελικά, τα εξωτικά ταξίδια;
της Ηρώς Κουνάδη

Η σύντομη απάντηση στην ερώτηση του τίτλου είναι «ακριβά». Όχι, όμως, εξωφρενικά ακριβά –όχι τόσο ώστε ένας κοινός θνητός σαν εμάς και σαν εσάς να μην μπορεί να κάνει ένα εξωτικό ταξίδι μια φορά στη ζωή του. Αν, μάλιστα, είστε διατεθειμένοι να συμβιβαστείτε και με κάτι λιγότερο από την εξωτική πολυτέλεια των βιλών που στέκονται επάνω σε ξύλινους πασσάλους μέσα στο σμαραγδένιο νερό του Ινδικού, θα μπορούσατε να κάνετε και παραπάνω από ένα.

Για του λόγου μας το αληθές, συγκρίναμε τις τιμές ταξιδιωτικών πακέτων και αεροπορικών εισιτηρίων/ξενοδοχείων σε μερικούς από τους δημοφιλέστερους εξωτικούς προορισμούς, και τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου απογοητευτικά.

Ο ΜαυρίκιοςΑν κλείσετε πακέτο: Από 928€ το άτομο (συν 420€ για τους φόρους, σύνολο 1.348€) με το Signature Travel. Περιλαμβάνει 5 διανυκτερεύσεις σε 3 αστέρων ξενοδοχείο, αεροπορικά εισιτήρια με την Air Mauritius από την Αθήνα ή με την Turkish από Θεσσαλονίκη, διατροφή όλες τις μέρες και μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Αν το κλείσετε μόνοι σας: Από 633€ ξεκινούν τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής και φόρων, με την Air Seychelles (μία στο Άμπου Ντάμπι και μία στις Σεϋχέλλες). Από 21€ το βράδυ ξεκινά μία βίλλα ενός υπνοδωματίου για δύο, σαν αυτή εδώ ή ένα στούντιο-διαμέρισμα, σαν αυτό.

Οι ΣεϋχέλλεςΑν κλείσετε πακέτο: Από 970€ το άτομο (συν 390€ οι φόροι, σύνολο 1.360€) για πέντε διανυκτερεύσεις με το Versus Travel. Στο πακέτο περιλαμβάνονται οι πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό, αεροπορικά εισιτήρια με την Emirates, και οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Το κόστος εξοφλείται μέχρι και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Λεπτομέρειες για το πακέτο, εδώ.

Αν το κλείσετε μόνοι σας: Από 822€ ξεκινούν τα αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής και φόρων, με την Etihad και μία στάση στο Άμπου Ντάμπι. Από 55€ ξεκινούν τα δίκλινα δωμάτια όπως αυτό ή αυτό.

Οι ΜαλδίβεςΑν κλείσετε πακέτο: Από 1.490€ (συν 375€ οι φόροι, σύνολο 1.865€ το άτομο) για πέντε διανυκτερεύσεις με το Seretis Travel. Στην τιμή περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια με την Qatar, πέντε διανυκτερεύσεις σε 5άστερο ξενοδοχείο με ημιδιατροφή και μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο και το ξενοδοχείο με speedboat. Λεπτομέρειες για το πακέτο εδώΑν το κλείσετε μόνοι σας: Από 592€ μετ’ επιστροφής και φόρων ξεκινούν τα αεροπορικά με την British Airways, με μία στάση στο Λονδίνο. Στα 37€-39€ κυμαίνονται τα δίκλινα δωμάτια, όπως αυτό ή αυτό.

Το ΜπαλίΑν κλείσετε πακέτο: Από 465€ το άτομο (συν 430€ για τους φόρους, σύνολο 895€) για πέντε διανυκτερεύσεις, με το Imagination Travel. Στο πακέτο περιλαμβάνεται superior δωμάτιο σε ξενοδοχείο 3 αστέρων και πρωινό, αεροπορικά με την Etihad, μία εκδρομή σε δύο παραδοσιακά χωριά και μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο και το ξενοδοχείο. Λεπτομέρειες εδώ

Αν το κλείσετε μόνοι σας: Από 696€ ξεκινούν τα αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής και φόρων με την British Airways, και δύο στάσεις (μία στο Λονδίνο και μία στη Ντόχα). Από μόλις 5€ ξεκινούν τα δίκλινα δωμάτια σαν αυτό εδώ ή αυτό αν τα κλείσετε αρκετά νωρίς.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v