Από την Μεθώνη στην Κορώνη μέσα από 7 παραλίες

Ζουμάρουμε στον βαθύ μεσσηνιακό νότο, και συγκεντρώνουμε τις καλύτερες παραλίες για κάθε γούστο: Ερημικές και οργανωμένες, κρυφές και κοσμαγάπητες.
Από την Μεθώνη στην Κορώνη μέσα από 7 παραλίες
Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, στη Μεσσηνία συγκεντρώνονται μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου ολόκληρης. Δεν είναι, όμως, μόνο οι σούπερ σταρ της δυτικής ακτής (λέγε με Βοϊδοκοιλιά) φαντασμαγορικές. Το κομμάτι που κοιτάζει στα μάτια τον νότο, από την Μεθώνη ως την Κορώνη έχει τόσες παραλίες, πασίγνωστες αλλά και ανεξερεύνητες, όσες δεν προλαβαίνεις να βουτήξεις σε μία εβδομάδα διακοπών. Σου συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες, για να ξέρεις από πού θα ξεκινήσεις.

Καλαμάκι
Στον χάρτη εδώ


Φωτό: Παντελής Νεοφύτου | Google Maps

Φαντασμαγορική αμμουδιά, ανοιχτόχρωμη και αφράτη, τέλεια πρασινογάλαζα νερά, και πλήθη που λάμπουν διά της απουσίας τους. Το αγαπημένο των ερημιτών Καλαμάκι δεν έχει κανενός είδους οργάνωση, ούτε σκιά, οπότε πάρε οπωσδήποτε προμήθειες και ομπρέλα. Είναι η τελευταία εύκολα προσβάσιμη με συμβατικό όχημα παραλία στο Ακρωτήρι Ακρίτας, για τις υπόλοιπες θα χρειαστείς τζιπ.

Μαράθι
Στον χάρτη εδώ 


Φωτό: Nikos Alpino | Google Maps

Ένας κολπίσκος με κρυστάλλινα, ανοιχτογάλαζα νερά, χοντρή άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, ό,τι πρέπει για να απομονωθείς από τους πάντες και τα πάντα. Απολύτως καμία οργάνωση δεν θα βρεις εδώ να σου χαλάει το σκηνικό. Η πρόσβαση είναι δύσκολη, από 4 περίπου χιλιόμετρα χωματόδρομου, και τα συμβατικά αυτοκίνητα κατεβαίνουν μέχρι ένα σημείο, μετά θέλει περπάτημα, αλλά το τοπίο θα σε ανταμείψει.

Μαυροβούνι
Στον χάρτη εδώ 


Φωτό: Joaquim Alcantara | Google Maps

Η μία από τις δύο μεγάλες, αμμουδερές παραλίες της Φοινικούντας έχει πανεύκολη πρόσβαση, οργάνωση με ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bar που όμως δεν καταλαμβάνουν όλη την έκτασή της (δεν θα γινόταν άλλωστε, είναι και τεράστια) και φανταστικά, γαλαζοπράσινα νερά. Βαθαίνουν κάπως απότομα, το νου σας οι έχοντες πιτσιρίκια.

Λάμπες
Στον χάρτη εδώ 


Φωτό: Δέσποινα Ασλανίδου | Google Maps

Πιτσιρίκια είπαμε, κι εδώ είναι που θα βρουν τον παράδεισό τους. Λίγο έξω από την Φοινικούντα, οι Λάμπες έχουν τέλεια αμμουδιά και σούπερ ρηχά, καθαρά νερά. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bar σε ένα τμήμα της, και ελεύθερη στο υπόλοιπο αν προτιμάς να απλώσεις τις πετσέτες και τα κουβαδάκια σου. Πρόσβαση πανεύκολη, ακριβώς δίπλα στον δρόμο.

Άμμος
Στον χάρτη εδώ 

Methoni - Sapientza island

Ακριβώς απέναντι από την Μεθώνη, το ακατοίκητο νησάκι της Σαπιέντζας έχει μια παραλία… τύφλα να ‘χουν οι Καραϊβικές και τα Ελαφονήσια. Αμμουδιά από αυτές που δεν έχουν βότσαλο ούτε για δείγμα, νερά διάφανα τιρκουάζ και ησυχία ονειρική. Εννοείται πως δεν είναι οργανωμένη, παίρνεις μαζί σου ό,τι χρειάζεσαι, και περνάς απέναντι από την Φοινικούντα με το καΐκι του Κώστα (τηλ 6944565421) και κόστος 15€ το άτομο πήγαινε-έλα.

Περούλια
Στον χάρτη εδώ 



Παιδιά της οργάνωσης, και λάτρεις της ξαπλώστρας, παραπονεμένους δεν θα σας αφήσουμε. Τα Περούλια είναι φουλ οργανωμένα, έχουν όμως κι αυτά απίστευτη, σχεδόν λευκή αμμουδιά, κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και θέα στο κάστρο της Κορώνης στην πέρα άκρη της παραλίας. Έχουν, επίσης, την μάλλον παγκόσμια πρωτοτυπία του… ασανσέρ (!) που κατεβαίνει στη μία από τις δύο πλευρές της παραλίας, αν βαριέσαι να ανεβαίνεις σκαλιά στην επιστροφή.

Ζάγκα
Στον χάρτη εδώ 



Πού αλλού έχεις κάνει βουτιές ακριβώς κάτω από ένα κάστρο; Στη Μονεμβασιά, ξέρουμε, αλλά εδώ δεν μιλάμε για βουτιές από βράχια, αλλά για μια ωραιότατη, αμμουδερή παραλία με βαθυγάλαζα νερά. Έχει άφθονη σκιά από τα αρμυρίκια στο πίσω μέρος της, έχει και μερικές ξαπλωστρομπρέλες αν προτιμάς οργάνωση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v