Τι μπορούμε να περιμένουμε στα ταξίδια μας το καλοκαίρι του 2021

Το καλοκαίρι του 2021 φαίνεται ότι θα ειναι αρκετά πιο κοντά σε μια κατάσταση κανονικότητας τουλάχιστον σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.
Τι μπορούμε να περιμένουμε στα ταξίδια μας το καλοκαίρι του 2021
Πώς να φανταστούμε ότι για πάνω από ένα χρόνο θα είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, χωρίς να μπορούμε όχι απλά να ταξιδέψουμε και να κάνουμε διακοπές, αλλά ούτε καν να δούμε φίλους και συγγενείς. Πόσοι από εμάς δεν κάναμε σχέδια για το καλοκαίρι του 2020 για νησιά, εξωτερικό ή απλά ένα τριήμερο στο χωριό;

Ο κορονοϊός φαίνεται να υποχωρεί. Έτσι, όμως είχε γίνει και το περσινό καλοκαίρι. Η διαφορά ωστόσο με φέτος είναι ότι τα εμβόλια έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Μετά από έναν αρκετά δύσκολο χειμώνα μπορούμε να χαμογελάσουμε και πάλι και να ξαναρχίσουμε να κάνουμε σχέδια για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Με το εμβολιαστικό πρόγραμμα να έχει κάνει μεγάλα βήματα στις περισσότερες χώρες, τα πλάνα μας μπορούν να περιλαμβάνουν και χώρες του εξωτερικού, αλλά και κάποιο απο τα πανέμορφα ελληνικά νησιά που είτε δεν έχουμε ποτέ επισκεφτεί είτε έχουμε απολαύσει και θέλουμε να ξαναζήσουμε όλες τις συγκινήσεις που μας προσέφεραν στο παρελθόν. Τι μπορούμε να περιμένουμε, όμως, αυτό το καλοκαίρι;

Περισσότερες μέρες διακοπών
 
Πολλοί από εμάς δεν έχουμε ξοδέψει ούτε μέρα διακοπών φέτος. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά. Αν είστε υπάλληλος, έχετε μαζέψει αρκετές μέρες άδειας, ίσως και από το 2020. Μπορείτε, λοιπόν, να αρχίσετε να ψάχνετε που θα πάτε και πως θα περάσετε τις διακοπές σας.

Θα κάνετε ένα πέρασμα από διάφορα νησιά των Κυκλάδων; Ή μήπως τον γύρο της Πελοποννήσου; Ιδέες για επισκέψεις σε κοντινές ευρωπαϊκές πόλεις (Βιέννη-Μπρατισλάβα-Βουδαπέστη) ή στην ακτογραμμή της Ισπανίας με τις χρυσές παραλίες; Μήπως μια βόλτα στα Βαλκάνια φαντάζει πιο συναρπαστική; Οι επιλογές είναι αμέτρητες και είμαστε σίγουροι ότι οι υπολογιστές και τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά ήδη ψάχνοντας διαδρομές και υπολογίζοντας διανυκτερεύσεις.

Δελεαστικά προγράμματα ανταμοιβής
 
Η ζήτηση για διακοπές αναμένεται να ανέβει κατακόρυφα φέτος το καλοκαίρι, καθώς πολύς κόσμος έχει δύο χρόνια να πάει διακοπές. Όπως είναι φυσικό, πολλές αεροπορικές εταιρείες αλλά και ξενοδοχεία, αλυσίδες ξενοδοχείων ή συνεργαζόμενα ξενοδοχεία θα προσπαθήσουν να δελεάσουν επισκέπτες προσφέροντας διάφορα πακέτα.

Τα προγράμματα ανταμοιβών δεν είναι κάτι καινούργιο. Πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν πόντους τους οποίους μπορούμε να εξαργυρώσουμε είτε αγοράζοντας μικρά δώρα, είτε αναβαθμίζοντας τη θέση μας είτε κερδίζοντας δωρεάν εισιτήρια. Η συλλογή πόντων άλλωστε και τα τα μπόνους ανταμοιβής είναι πλέον μια διαδεδομένη πρακτική σε όλο και περισσότερους κλάδους της αγοράς ενώ ακόμα και τα καζίνο προσφέρουν μπόνους επιστροφής χρημάτων, όταν οι παίκτες έχουν ποντάρει ένα συγκεκριμένο αριθμό χρημάτων. Το 2021 φαίνεται ότι τα προγράμματα αυτά θα αλλάξουν επίπεδο, καθώς πολλές εταιρείες προσπαθούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, προσφέροντας χαμηλές τιμές, εκπτώσεις και προσφορές που θα κάνουν τα ταξίδια μας πιο ευχάριστα και πιο οικονομικά.

Πολυτελής διαμονή
 
Αν βγήκε κάτι καλό από την πανδημία είναι ότι μας θύμισε ότι έχουμε μόνο μία ζωή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να την απολαύσουμε όσο μπορούμε. Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν πάρει ήδη την απόφαση να ξοδέψουν περισσότερα από ότι προηγούμενες χρονιές.

Άλλοι έχουν μια λίστα με πράγματα που θέλουν να κάνουν ή να δουν. Ίσως ένα από αυτά τα πράγματα είναι να μείνουν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο που προσφέρει όλες τις ανέσεις. Να κάτσουν στην πισίνα και να απολαύσουν τη θέα. Και το καλοκαίρι του 2021 είναι η καταλληλότερη περίοδος γι’ αυτό.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία θα σας βοηθήσουν να βρείτε αυτό που θέλετε. Εναλλακτικά, στο ίντερνετ υπάρχουν πλέον τόσες επιλογές και τόσες εξειδικευμένες σελίδες που αποκλείεται να μην βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Road trip

Μείναμε αρκετούς μήνες κλεισμένοι στα σπίτια μας και πλέον θέλουμε να ανοίξουμε τα φτερά μας και να δούμε τον κόσμο. Τι καλύτερο από το να μπούμε στο αυτοκίνητό μας, μόνοι ή με την κατάλληλη παρέα και απλά να δούμε που θα μας βγάλει ο δρόμος;

Μπορεί να έχουμε προορισμό μια συγκεκριμένη πόλη, ένα ξενοδοχείο που θα διανυκτερεύσουμε μερικές βραδιές, ή μια αγαπημένη παραλία, αλλά αυτό που μετράει στις περιπτώσεις αυτές είναι το ίδιο το ταξίδι. Μπορούμε να οργανώσουμε στάσεις σε διάφορα μέρη ή απλά να το αφήσουμε στην τύχη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεφύγουμε από την κλεισούρα και θα ξανανιώσουμε ελεύθεροι.
 
Περισσότερες δραστηριότητες στην ύπαιθρο

Σε ποιόν δεν έχει λείψει ο καθαρός αέρας και η αίσθηση της φύσης; Ειδικά όσοι ασχολούνταν με αναρριχήσεις ή με ορειβατικούς και οικολογικούς συλλόγους σίγουρα νιώθουν αποκλεισμένοι από τη ζωή τους.

Με τον τρόπο αυτό φυσικά βοηθάμε και την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού. Στη φύση μπορούμε άνετα να κρατάμε αποστάσεις, ενώ απολαμβάνουμε τόσο τα τοπία όσο και την καλή παρέα που τόσο μας έχει λείψει τους τελευταίους μήνες.

Τέλος, η κλεισούρα που της πανδημίας μας έκανε να χάσουμε και την επαφή μας με τη γυμναστική και την υγιεινή ζωή; Και δεν υπάρχει κάτι πιο υγιεινό από τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο.

Με τον ιό να υποχωρεί και τους εμβολιασμούς να καλύπτουν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, το καλοκαίρι του 2021 φαίνεται ότι θα είναι αρκετά πιο κοντά σε μια κατάσταση κανονικότητας τουλάχιστον σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Ας το εκμεταλλευτούμε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v