5 υπέροχα χωριά για Αύγουστο στο Πήλιο

Και φύση και παραλιάρες και πανέμορφα χωριά και σούπερ φαγητό και τι άλλο θέλεις; Το Πήλιο τα έχει όλα… και τα έχει και σε καλές τιμές.
5 υπέροχα χωριά για Αύγουστο στο Πήλιο
της Ηρώς Κουνάδη

Συνδυάζει βουνό και θάλασσα, έχει τέλειες παραλίες δίπλα σε πανέμορφα χωριά, μια από τις καλύτερες κουζίνες της Ελλάδας και καμία απολύτως σχέση με ακτοπλοϊκά, χωρητικότητες πλοίων, μάσκες και άλλα δυσοίωνα. Τι λες, πάμε τον Αύγουστο ένα Πήλιο;

Ο Κισσός

Kissos

Περίμενες να βρεις την Τσαγκαράδα εδώ, αλλά αυτή τη φορά θα πρωτοτυπήσουμε (αν επιμένεις, Τσαγκαράδα εδώ κι εδώ κι εδώ). Ο Κισσός, που λες, ελάχιστα έξω από την Τσαγκαράδα, είναι ένα τρισχαριτωμένο χωριουδάκι με εύκολη πρόσβαση στις βόρειες αιγαιο-παραλίες: Τη Νταμούχαρη, την Πλάκα, τον Αϊ-Γιάννη και το Παπά Νερό. Είναι, επίσης, χωριό ξακουστό για τα ταβερνάκια του: Πιάσε τραπεζάκι για σπιτική κολοκυθόπιτα και κρασάτο χοιρινό στα Πέντε Φι, που σερβίρει νοστιμιές από το 1935, και στη Συνάντηση, για δημιουργίες όπως τα ρεβίθια με πορτοκάλι και η φέτα με σως τριαντάφυλλο, και θα καταλάβεις γιατί.

Εδώ να μείνεις: Στα ωραιότατα και σούπερ οικονομικά Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Κισσός, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 51€ το δίκλινο τον Αύγουστο. 

Η Μακρυράχη

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dreamer. Traveler. Writer. (@entre_vienna_et_toulouse) στις



Την ξέρεις τη Μακρυράχη; Ευκαιρία να τη γνωρίσεις. Δέκα μόλις χιλιόμετρα έξω από την (σταθερά αγαπημένη μας) Ζαγορά, είναι ένα μονίμως λουλουδιασμένο χωριουδάκι τσέπης, χτισμένο σε υψόμετρο 250 μέτρων, γεμάτο πετρόχτιστα αρχοντικά, γραφικά σοκάκια και φουντωτά πλατάνια. Από εδώ πηγαίνεις εύκολα στις παραλίες-σταρ του Αιγαίου, το Χορευτό δηλαδή και τους Αγίους Σαράντα, αλλά και στις πιο απόμερες Ανάληψη και Ελίτσα, με τα φανταστικά τους νερά.

Εδώ να μείνεις: Στα γλυκύτατα Stavroula Rooms που απολαμβάνουν φανταστική θέα από τα μπαλκονάκια τους (45€ το δίκλινο) ή στο υπέροχο House of Gardenia που φιλοξενεί επτά άτομα με 150€ ανά διανυκτέρευση.

Το Χόρτο

Horto, Pelion

Στον βαθύ πηλιορείτικο νότο, εκεί που η χερσόνησος κλείνει τον κόλπο του Παγασητικού, εκεί βρίσκεται το Χόρτο, ένα γλυκύτατο ψαροχώρι περιτρυγυρισμένο από ελαιώνες, με λευκά σπιτάκια και κόκκινες κεραμιδοσκεπές που θυμίζουν περισσότερο νησί και λιγότερο Πήλιο. Τα στενά σοκάκια ανάμεσα στις ολάνθιστες αυλές του είναι ό,τι πρέπει για ατελείωτες απογευματινές βόλτες, με φόντο τον ήλιο που δύει, οι δε παραλίες του Παγασητικού μπορεί να μην απολαμβάνουν την φήμη εκείνων του Αιγαίου, έχουν όμως όλο και περισσότερο την χάρη καθώς κινείσαι νότια προς το Τρίκερι αναζητώντας τον επόμενο, ολόδικό σου μυστικό κολπίσκο.

Εδώ να μείνεις: Στο φωτεινό και ευρύχωρο Horto House που απολαμβάνει φανταστική θέα στη θάλασσα και φιλοξενεί τρία άτομα με 40€ ανά διανυκτέρευση.

Οι Πινακάτες

Pinakates

Λιθόστρωτα καλντερίμια, μαρμάρινες κρήνες που αναβλύζουν τρεχούμενο νερό και κάτω από αιωνόβια πλατάνια, παραδοσιακά πηλιορείτικα αρχοντικά συνθέτουν το τοπίο αυτού του κουκλίστικου χωριού, που φωλιάζει στα 580 μέτρα. Από εδώ έχεις εύκολη πρόσβαση στις παραλίες του Παγασητικού (και του Αιγαίου αν δε βαριέσαι τις στροφές) αλλά και στα πολλά πανέμορφα χωριά της «γειτονιάς» τους: Οι Μηλιές, ας πούμε, βρίσκονται 5 χιλιόμετρα μακριά, ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας άλλα τόσα, η Βυζίτσα με τα χιλιοτραγουδισμένα αρχοντικά της στα 3 χιλιόμετρα και πάει λέγοντας.

Εδώ να μείνεις: Στα γλυκύτατα δωμάτια του Ξενώνα Αλατίνου (60€ το δίκλινο) ή στα καταπληκτικά διαμερίσματα του Έφιποι, που στεγάζεται σε ένα αυθεντικό αρχοντικό του 18ου αιώνα (75€ το διαμέρισμα για δύο άτομα).

Ο Λαύκος

Lafkos, Pelion, Greece

Πάμε άλλη μια βόλτα στον νότο; Σαράντα πέντε χιλιόμετρα από τον Βόλο, και 330 μέτρα επάνω από τον Παγασητικό, ο Λαύκος είναι ένα χωριουδάκι - έκπληξη, με μια πανέμορφη πλατεία σκεπασμένη από αιωνόβια πλατάνια τόσο φουντωτά που τα κλαδιά τους πλέκονται μεταξύ τους και της φτιάχνουν μια καταπράσινη οροφή. Τα πηλιορείτικα αρχοντικά είναι κι εδώ εντυπωσιακά, ενώ στα highlights του χωριού περιλαμβάνονται τα πανέμορφα μονοπάτια που ξεκινούν από εδώ και καταλήγουν στις παραλίες του Αγίου Κωνσταντίνου και της Μηλίνας.

Εδώ να μείνεις: Στο Sophie’s Summer House που φιλοξενεί τέσσερα άτομα σε δύο υπνοδωμάτια, με 70€ ανά διανυκτέρευση. 




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v