Αυτό είναι το καλύτερο φαγητό στο Πήλιο

Σε έναν από τους ελληνικούς παραδείσους του καλού φαγητού, πέντε ταβερνάκια μας συστήνουν την πηλιορείτικη κουζίνα στα καλύτερά της.
Αυτό είναι το καλύτερο φαγητό στο Πήλιο
Δρυάδων Γεύσεις
Άγιος Λαυρέντιος, τηλ.: 24280 96110



Ξακουστό και κοσμαγάπητο ταβερνάκι του ομώνυμου ξενώνα, σε ένα από τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου, απλώνει τραπεζάκια στην αυλή του, έχει και ένα σούπερ cozy εσωτερικό με τζάκι, όσο ακόμα οι νυχτερινές ψύχρες καλά κρατούν. Εδώ θα δοκιμάσετε σπιτική πηλιορείτικη κουζίνα –στα «οπωσδήποτε» σημειώστε το μπουμπάρι (εντόσθια γεμισμένα με κιμά και ρύζι), το χοιρινό κότσι στη γάστρα, το μοσχαράκι με κάστανο και μαυροδάφνη και την φανταστική βελουτέ κολοκυθόσουπα. Συνοδεύετε με κρασί ή τσίπουρο, και υπολογίζετε περί τα 15-17€ το άτομο.

Παλιός Σταθμός
Μηλιές, τηλ.: 24230 86736



Στεγάζεται σε ένα κουκλίστικο πέτρινο κτίριο, εκεί που τελειώνει η διαδρομή του θρυλικού Μουντζούρη, του τραίνου που ανεβαίνει τις πλαγιές του Πηλίου. Απλώνει τραπεζάκια κάτω από τα πλατάνια, με θέα τον σταθμό που σχεδίασε ο πατέρας του γνωστού ζωγράφου Τζόρτζιο Ντε Κίρικο. Σερβίρει πεντανόστιμο αγριογούρουνο, αριστοτεχνικά ψημένο κοντοσούβλι και ελαφρώς πειραγμένες τοπικές συνταγές, όπως το ρολό μοσχάρι στη λαδόκολλα και τα κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και μπεσαμέλ. Συνδυάζονται όλα άψογα με κρασί ή τσίπουρο, και ο λογαριασμός έρχεται στα 20€ περίπου το άτομο.

Πηλίου Γεύσεις
Πορταριά, τηλ.: 24280 90222



Στο εσωτερικό έχει ζεστά χρώματα, αναμμένο τζάκι και ξύλινα δοκάρια στο ταβάνι, από το μεγάλο του μπαλκόνι αγναντεύει την θάλασσα και τα φώτα του Βόλου. Στο μενού του, ξεχωρίζουν τα πιάτα στον ξυλόφουρνο, όπως το ζυγούρι στη γάστρα, το κρασάτο χοιρινό και το κατσικάκι με πατάτες. Εννοείται πως εδώ θα δοκιμάσετε και τις θρυλικές πηλιορείτικες σπεσιαλιτέ, όπως το μπουμπάρι και το σπετζοφάι, ενώ στα «οπωσδήποτε» πρέπει να σημειωθεί και η στριφτή τυρόπιτα. Συνοδεύετε με ντόπιο κρασί, και πληρώνετε γύρω στα 15€ το άτομο.

Αγγέλικα
Μυλοπόταμος, τηλ.: 24260 49588



Ένα από τα πιο γνωστά ταβερνάκια του Πηλίου, η Αγγέλικα, ακριβώς πάνω από την υπέροχη παραλία του Μυλοπάταμου απλώνει τραπεζάκια στις βεράντες της με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, αλλά και στο ρουστίκ εσωτερικό, πλάι στο αναμμένο τζάκι. Σερβίρει φρέσκα θαλασσινά (κορυφαία το γεμιστό καλαμάρι, η γαριδομακαρονάδα και το μυδοπίλαφο) αλλά και σπιτικά μαγειρευτά όπως το κρασάτο χοιρινό που καίει καρδιές. Συνδυάζονται όλα τους ιδανικά με ουζάκι ή τσίπουρο, και ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15-20€ το άτομο, αναλόγως αν θα κινηθείτε σε στεριά ή θάλασσα.

Το Ταβερνάκι (Ο Βόντζος)
Μούρεσι, τηλ.: 24260 49416



Απλώνει τα τραπεζάκια του σε ένα μεγάλο μπαλκόνι με απίστευτη θέα στο Αιγαίο, και σερβίρει καταπληκτικά μαγειρευτά (μη χάσετε το ζυγούρι με χυλοπίτες, τον κρασάτο κόκορα και τους κεφτέδες με χορταρικά) αλλά και πεντανόστιμα κρεατικά, σαν το κοντοσούβλι που κάνει θραύση. Όσο κάνει ακόμα κρύο, τα απολαμβάνουμε όλα αυτά μέσα, πλάι στο αναμμένο τζάκι. Συνοδεύουμε με φανταστικό κρασί δικής τους παραγωγής, και πληρώνουμε περί τα 15€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v