10 τέλεια μέρη για καλοκαίρι στην Πελοπόννησο

Από την Επίδαυρο ως τη Μάνη και από τη Μονεμβασιά ως την Ολυμπία, δέκα υπέροχα μέρη της Πελοποννήσου για ένα μεγάλο φωτεινό καλοκαίρι.
10 τέλεια μέρη για καλοκαίρι στην Πελοπόννησο
Κρυστάλλινα νερά που λαμπυρίζουν ως τη γραμμή του ορίζοντα. Πέτρινα χωριά που ακουμπούν στη θάλασσα. Αρχαίες πόλεις που αφηγούνται ιστορίες χιλιετιών. Αυτά είναι δέκα από τα πολλά υπέροχα σημεία που η Πελοπόννησος βουτά στη θάλασσα.


Το γλυκύτατο, παραθαλάσσιο Κυπαρισσί, φωλιασμένο εκεί που οι πλαγιές του Πάρνωνα βουτάνε στο Μυρτώο, σε μια ολόδική του γωνιά που μοιάζει πολύ με το τέλος του κόσμου.


Η απολύτως πέτρινη Καρδαμύλη, με τη μανιάτικη αρχιτεκτονική της, τα καταπράσινα φαράγγια του Ταΰγετου σε απόσταση αναπνοής και τις βοτσαλωτές της παραλίες που καταλήγουν σε κρυστάλλινα νερά.


Η μαγεία που είναι η Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, γιατί λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με το να ξυπνάς και να κοιμάσαι σε ενα μεσαιωνικό κάστρο. Έχει και παραλίες. Θα βρισκόταν σε αυτή τη λίστα ακόμα και αν δεν είχε.


Το Λιμένι και όλη η μανιάτικη χερσόνησος γύρω του, για τα πιο απίθανα νερά που υπάρχουν στην Πελοπόννησο. Και γιατί η Μάνη είναι η Μάνη, και δε μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στον κόσμο.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iro Kounadi (@irokounadi) στις


Τα Λουτρά της Κυλλήνης, για την τέλεια αμμουδιά που δεν έχει ούτε ένα τόσο δα βοτσαλάκι, τους αμμόλοφους επάνω στους οποίους φυτρώνουν κρινάκια, τα φανταστικά νερά και το κάστρο Χλεμούτσι που οι Φράγκοι που το έχτισαν το έλεγαν Κλερμόντ, κι αυτή είναι η τελειότερη παραφθορά ονόματος που έχουμε ακούσει.


Η Επίδαυρος, γιατί το μεγαλείο του θεάτρου της είναι η πιο σταθερή καλοκαιρινή μας αξία, και φέτος λίγο έλειψε να το στερηθούμε. Θα έχει τρεις παραστάσεις, μετά τις οποίες θα ξαναπάμε για φαγητό στον Λεωνίδα, για χορό στο Καπάκι και για βουτιές στο Καλαμάκι.


Το Λεωνίδιο, που ακροβατεί ανάμεσα στον Πάρνωνα και το Μυρτώο, φωλιασμένο κάτω από τα κατακόκκινα βράχια του και σε απόσταση... ποδηλατάδας από τις γλυκύτατες βοτσαλωτές του παραλίες.


Η Πύλος, το αρχαίο βασίλειο του Νέστορα, με τα μοναδικά του ηλιοβασιλέματα, την απόλυτα νησιώτικη αίσθηση, την Ιστορία που μετρά τρεις χιλιετίες και την απόλυτη παραλία-σταρ, τη χιλιοφωτογραφημένη Βοϊδοκοιλιά.


Η Αρχαία Ολυμπία, ένας από τους μεγαλύτερους, ωραιότερους, σπουδαιότερους και άλλα τέτοια υπερθετικά αρχαιολογικούς χώρους ολόκληρης της Ελλάδας, πλάι στο υπέροχο δάσος της Φολόης και τις απέραντες αμμουδιές της Ηλείας.


Το Ναύπλιο και τα κάστρα του και τα χρώματα της παλιάς πόλης του. Μπορεί να το έχεις συνδέσει με τα αθηναϊκά σου Σαββατοκύριακα, έχει όμως γύρω του παραλίες, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους που βάζουμε στοίχημα πως δεν έχεις επισκεφθεί, αρκετά για να γεμίσουν μια εβδομάδα διακοπών και βάλε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v