Τσουγκρίστε αβγά στις... Πυραμίδες!

Αν και παραδοσιακά συνδεδεμένες με την ελληνική εξοχή, οι πασχαλινές διακοπές αποτελούν την ιδανικότερη αφορμή για ταξίδια στο εξωτερικό. Το In2life επέλεξε και σας προτείνει μερικές από τις... δελεαστικότερες προτάσεις των ταξιδιωτικών γραφείων. Οι συγγενείς στο χωριό μπορούν να περιμένουν ή να σας συνοδεύσουν στη Μόσχα, την Αίγυπτο, το Παρίσι, την Πράγα, τη Βιέννη, την Ινδία ή τη Ρώμη...
Τσουγκρίστε αβγά στις... Πυραμίδες!

Η ελληνική παράδοση επιτάσσει... Πάσχα κοντά στη φύση -αλλά τα κλισέ υπάρχουν για να καταρρίπτονται.

Οι τέσσερις (τουλάχιστον) ημέρες του πασχαλινού ”break”, άλλωστε, δικαιολογούν απόλυτα εκδρομές μεγαλύτερης διάρκειας από αυτές του ”συμβατικού” Σαββατοκύριακου -επομένως παρέχουν την τέλεια αφορμή για ταξίδι στο εξωτερικό.

Όσοι, λοιπόν, νομίζετε ότι δε θα σας ενοχλούσε ιδιαίτερα να απαρνηθείτε για λίγο την παράδοση, γιορτάζοντας το Πάσχα με ξεχωριστό τρόπο, ρίξτε μια ματιά στις ακόλουθες προτάσεις των ταξιδιωτικών γραφείων.

Η 7ήμερη εκδρομή στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη της TUI περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ξενάγηση στο Κρεμλίνο, το Σέργκιεβ Ποσάντ και το Ερμιτάζ, το τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο, και στα θερινά ανάκτορα του Μεγάλου Πέτρου.

Στην τιμή των 1.120 ευρώ κατ’ άτομο περιλαμβάνονται ημιδιατροφή, εορταστικό γεύμα την ημέρα του Πάσχα στο Σεργκέι Πασάτ, διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων, αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση, ασφάλεια αστικής ευθύνης, ξεναγήσεις με ελληνόφωνο ξεναγό, είσοδοι στα μουσεία και στους χώρους επισκέψεων, μεταφορά με άνετα λεωφορεία και συνοδός – αρχηγός του γραφείου.

Έξι ημέρες στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, και τη μαγευτική Disneyland περιλαμβάνει η δεύτερη πασχαλινή πρόταση της TUI. Ψώνια και ξεναγήσεις σε μία από τις ομορφότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, περιήγηση στο πάρκο των παιδικών ονείρων σας και προαιρετική κρουαζιέρα στο Σηκουάνα είναι μερικά μόνο από τα highlights του προγράμματος.

Η τιμή κατ’ άτομο σε standard δίκλινο δωμάτιο είναι 775 ευρώ. Σε αυτήν περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Eurodisney και 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* στο Παρίσι, πρωινά, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, ελληνόφωνος τοπικός συνοδός – ξεναγός, ξενάγηση πόλης, ενημερωτικά έντυπα και εμπλουτισμένη ταξιδιωτική ασφάλιση.

Το... Παρίσι της κεντρικής Ευρώπης, η Πράγα, είναι ο προορισμός που προτείνει το ταξιδιωτικό γραφείο Cosmos Club για τις ημέρες του Πάσχα. Τέσσερις ημέρες στην πόλη για την οποία ο Κάφκα έγραψε ότι δε σε αφήνει να φύγεις, την πόλη των χίλιων πύργων και του περίφημου Μαύρου Θεάτρου. Γέφυρα του Καρόλου, Κάστρο Χρατσάνι, Παλιά Πόλη, Συνοικία των Αλχημιστών, Ανάκτορα, Δημαρχείο, Μολδάβας - η χαρά του περιπατητή και του φωτογράφου. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος διοργανώνεται και εκδρομή στη γειτονική λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ, η συμμετοχή στην οποία είναι προαιρετική και κοστίζει 28 ευρώ το άτομο.

Το κόστος της εκδρομής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο είναι 665 ευρώ και περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής, διαμονή στο Corinthia Hotel & Towers 5 αστέρων, πρωινό, ξενάγηση πόλης με ελληνόφωνο ξεναγό, μεταφορές από και προς το ξενοδοχείο και ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

Η μεγαλοπρεπής Βιέννη ξεχωρίζει, επίσης, ανάμεσα στις προτάσεις του Cosmos Club. Τέσσερις ημέρες στην πρωτεύουσα της πάλαι ποτέ κραταιάς αυτοκρατορίας των Αψβούργων, που εξακολουθεί να ακτινοβολεί μεγαλοπρέπεια και κομψότητα. Πολυάριθμα ανάκτορα, εκκλησίες, απέραντοι κήποι και μια ολόκληρη περιοχή με μουσεία και πινακοθήκες που στεγάζουν αναρίθμητα έργα τέχνης σας περιμένουν να τα θαυμάσετε. Σενμπρούν, Μπελβεντέρε, Όπερα, Χόφμπουργκ, πλατεία και πεζόδρομος του Αγίου Στεφάνου είναι τα must του επισκέπτη.

Η τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο ξεκινά από 655 ευρώ και περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, διαμονή στο 5 αστέρων Intercontinental, πρωινό, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, ξενάγηση πόλης με ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό, ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης και αρχηγό - συνοδό του Diners Cosmos Club.

Για όσους έχουν την ευχέρεια, και πολυτέλεια, ενός μεγαλύτερης διάρκειας ταξιδιού, η πρόταση του Manessis Travel είναι μία από τις καλύτερες επιλογές. Δεκαπέντε ημέρες στο στολίδι της Ανατολής, την Ινδία, με επισκέψεις και ξεναγήσεις σε πολλές μεγάλες πόλεις: Δελχί, Κατζουράχο, Βαράνασι, Τζαϊπούρ, Βομβάη και άλλες.

Η τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο ξεκινά από 2.280 ευρώ. Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, συμπεριλαμβανομένων των 6 συνολικά πτήσεων εσωτερικού, μεταφορά με τρένο Α θέσης από το Δελχί στο Τζανσί, διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5 αστέρων πολυτελείας και 4 αστέρων superior, ημιδιατροφή καθημερινά, ειδική επίσκεψη σε οικία στην Ινδία, παράσταση ”Ήχος & Φως” στο Taj Mahal, ανάβαση ελεφάντων στο φρούριο Άμπερ, κρουαζιέρα στο Βαρανάσι, οι είσοδοι στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί, έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου, ασφάλεια αστικής ευθύνης και ασφάλεια ατυχήματος.

Στο ίδιο... εξωτικό κλίμα και η εκδρομή του ταξιδιωτικού γραφείου 24 Hours: πέντε ημέρες στο Κάιρο, τις Πυραμίδες και την Αλεξάνδρεια. Η πολύβουη πρωτεύουσα που σας υποδέχεται έτοιμη να σας παρασύρει στην αραβική μαγεία, οι επιβλητικές πυραμίδες, το φημισμένο ανατολίτικο παζάρι Χαν-αλ-Χαλίλι και η ιστορική Αλεξάνδρεια εγγυώνται μια αξέχαστη εκδρομή.

Η τιμή είναι 419 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο του 5 αστέρων Cataract Pyramids ή 469 ευρώ στο επίσης 5 αστέρων Ramses Hilton. Περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια με την Egypt Air, ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρώινο μπουφέ, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο και το ξενοδοχείο, δύο γεύματα σε τοπικά εστιατόρια, ξεναγήσεις στο Κάιρο, είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, αρχηγός - συνοδός του γραφείου, ενημερωτικό υλικό και ταξιδιωτική ασφάλεια.

Τέλος, αν προτιμάτε να παραμείνετε εντός ευρωπαϊκών συνόρων, σας προτείνουμε την 4ήμερη εκδρομή στη Ρώμη που διοργανώνει το 24 Hours. Η αιώνια πόλη σας περιμένει να γνωρίσετε όχι μόνο τα δημοφιλεστερα αξιοθέατά της, όπως τη Βασιλική του Αγ. Πέτρου στο Βατικανό, το Κολοσσαίο, την αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, την πλατεία του Καπιτωλίου, την πιάτσα Venezia και την πασίγνωστη Φοντάνα ντι Τρέβι, αλλά και τη νυχτερινή ζωή της και, φυσικά την τοπική κουζίνα.

Το κόστος κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο είναι 610 ευρώ -στην τιμή περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια με Olympic Airlines, διαμονή στο 4 αστέρων President Hotel, πρωινό μπουφέ, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο και το ξενοδοχείο, ξενάγηση με ελληνόφωνο ξεναγό, αρχηγός - συνοδός του γραφείου, ταξιδιωτική ασφάλεια, ενημερωτικό υλικό και ταξιδιωτική τσάντα.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v