Τα πιο τέλεια νησιά για παρέες

Κάποια νησιά είναι για ησυχία, κάποια για ρομαντζάδα, και κάποια άλλα είναι τέλεια για να πας με την παρέα σου.

Δεν είναι όλα τα νησιά ίδια. Κάποια είναι ήσυχα, πας εκεί και βρίσκεις επιτέλους την ηρεμία σου μακριά από την πόλη. Κάποια άλλα είναι ό,τι καλύτερο για ζευγαροκατάσταση, για αγκαλιές στην παραλία και ηλιοβασιλέματα και τέλεια σκηνικά. Και μετά υπάρχουν και νησιά που είναι τέλεια για παρέες. Νησιά που το ζουν δυνατά, που θα σου προσφέρουν έντονες συγκινήσεις, καλή νυχτερινή ζωή με ωραίο, ενδιαφέρων κόσμο.

Όποια κι αν είναι η φάση σας με την παρέα σου, κάποιο νησί υπάρχει για εσάς. Κι εμείς θα σου το προτείνουμε.

*Σημείωση: Οι τιμές των δωματίων έχουν υπολογιστεί για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου (30, 31/8 και 1/9), για δύο άτομα. Για όσους επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους τον Σεπτέμβριο, οι τιμές μπορεί να είναι χαμηλότερες.

Στην Σίφνο, για κυκλαδίτικο ζεν (και μετά πάρτι)

Ξεκάθαρα πιο ήσυχη σε σχέση με άλλες Κυκλάδες, η Σίφνος έχει πολλά πραγματάκια να προσφέρει. Από διαδρομές και χωριουδάκια για εξερεύνηση, από μυκηναϊκά τείχη στην Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα μέχρι και δασάκι με κέδρους για περίπατους. (Φίδες τους λένε εκεί, είναι ένα συγκεκριμένο είδος κέδρου.)
Έχει, επίσης, παραλίες για κάθε γούστο. Από την Χρυσοπηγή, με τα βραχάκια της που ενδείκνυνται για βουτιές όλη μέρα, μέχρι την παραλία στις Καμάρες, το λιμάνι του νησιού, που έχει beach bars, τέλεια οργάνωση και σφύζει από ζωή και νεαρό κόσμο.
Όσον αφορά την νυχτερινή ζωή, η μόνη λέξη που χρειάζεται να ξέρεις είναι “Στενό”. Πρόκειται για τον δρόμο με τα μπαράκια στην Χώρα του νησιού, την Απολλωνία, που κάθε βράδυ γεμίζει από κόσμο που θέλει να διασκεδάσει μέχρι το πρωί—το εννοούμε αυτό, κανείς δεν γυρνάει σπίτι, και υπάρχουν και άφτερ καταστάσεις.
Πού να μείνεις: Στα δωμάτια του ξενοδοχείου Το Στενό, στις Καμάρες που αποτελούν ιδανικό ορμητήριο για τις παραλίες, με 130€ οι δύο διανυκτερεύσεις, για δύο άτομα. Εναλλακτικά, στον Φάρο, υπάρχουν τα Studios Rodi, που προσφέρουν ευρύχωρα δωμάτια, τέλεια θέα στην θάλασσα και πολύ νησιώτικη εμπειρία γενικά.

Στην Ίο, για αγνό κυκλαδίτικο χαμό

Πάρτι, πάρτι, κι άλλο πάρτι. Και γκομενάκια (ντόπια και μη) παντού, να παρτάρουν μαζί σου. Η Ίος είναι ξεκάθαρα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για εκείνες τις παρέες που λατρεύουν να ξεφαντώνουν—όχι πως αυτό σημαίνει ότι δεν έχει και τις ήσυχες γωνιές της.
Υπάρχουν αρκετές πεζοπορικές διαδρομές για να ακολουθήσετε τα πρωινά, αν θέλετε να εξερευνήσετε το νησί και όλα όσα έχει να προσφέρει (από γραφικά εκκλησάκια με συγκλονιστική θέα, μέχρι αρχαιολογικούς χώρους). Από παραλίες, η φάση είναι σίγουρα Μυλοπότας, η πιο δημοφιλής στο νησί. Είναι τεράστια, έχει μπητσόμπαρα και υποδομές για θαλάσσια σπορ, και στο τέλος της θα βρεις το μπαρ του κάμπινγκ Far Out, γεμάτο τουρίστες και με τα πιο ξέφρενα πάρτι του νησιού.
Πού να μείνεις: Θα προτείνουμε το Far Out, μιας και είναι άψογα οργανωμένο και μεγάλο, άσε που – όπως είπαμε – έχει πολύ τουρίστα, άρα και ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση. Για να στήσεις την δική σου σκηνή, πληρώνεις 8€ την ημέρα, αλλά μπορείς να νοικιάσεις διάφορες σκηνές και από το κάμπινγκ, με τις τιμές να ξεκινούν από 20€.

Στην Ζάκυνθο, για επτανησιώτικο χαμό

Φεύγουμε από Κυκλάδες και τραβάμε για Ιόνιο. Και, ναι, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την απόλυτη παραλία-σούπερσταρ του νησιού, το Ναυάγιο, αλλά είμαστε αρκετά σίγουροι ότι τα πλάνα για το Ναυάγιο τα έχεις κάνει ήδη, πριν καν αποφασίσεις να πας στο νησί. Οπότε:
Απαραίτητη βόλτα είναι ο λόφος του Στράνη, για την απίστευτη θέα που προσφέρει—εκεί εμπνεύστηκε ο Διονύσιος Σολωμός να γράψει τον εθνικό μας ύμνο, παρακολουθώντας από εκεί την πολιορκία του Μεσολογγίου. Για άλλες παραλίες, εκτός Ναυαγίου, θα προτείνουμε να κατευθυνθείς βόρεια, εκεί που βρίσκονται μερικές από τις πιο κρυφές και παραδεισένιες παραλίες του νησιού, με την Κεφαλονιά να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα. Εναλλακτικά, στο Καλαμάκι, που είναι από τις πιο τουριστικές (άρα και ξέφρενες) γωνιές του νησιού.
Πού να μείνεις: Στα δωμάτια του Britannia, στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά, που είναι ένα μικρό ησυχαστήριο για τις ώρες που δεν θα παρτάρεις—και προφανώς θα ησυχάσεις καλύτερα διαβάζοντας το βιβλίο σου δίπλα στην ωραία του πισίνα. Από 70€ για δύο διανυκτερεύσεις, τα δύο άτομα.

Στην Λευκάδα, για βουτιές, βουτιές, βουτιές

Βουτιές. Βουτιές στο Πόρτο Κατσίκι, που είναι (#γνώμημας πάντα) από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Βουτιές στους Εγκρεμνούς, κι ας πρέπει να κατεβούμε μερικές εκατοντάδες σκαλάκια για να φτάσουμε στην παραλία. Βουτιές και θαλάσσια σπορ (το windsurfing έχει την τιμητική του) στην παραλία της Βασιλικής.
Αν, πάλι, η παρέα σου δεν αρκείται μονάχα στις βουτιές (αν ναι, σταμάτα να διαβάζεις), παίζει υπέροχη διαδρομή στο Φαράγγι του Δημοσάρη, που καταλήγει σε έναν εντυπωσιακό καταρράκτη, που έρχεται με μπόνους μια φυσική πισίνα, για παγωμένες βουτιές. Να, ούτε κι εδώ τις γλύτωσες τελικά τις βουτιές.
Έξτρα μπόνους για πιο ελεύθερα πνεύματα: Τα νησάκια γύρω από το νησί είναι φουλ ήρεμα, καταπράσινα και πολύ ανεκτικά με τους ελεύθερους κατασκηνωτές.
Πού να μείνεις: Δεν θες ελεύθερο σε νησάκι; Καλώς. Στο Kondilw Rooms, στο Καλαμίτσι, μένεις από 88€ το διήμερο, και αράζεις και σε έναν σούπερ κήπο. Εναλλακτικά, στην Νικιάνα υπάρχει το Christina Studios από 90€.

Στην Κω, για ό,τι κι αν είναι αυτό που κάνει την Κω μοναδική

Ειλικρινά, δεν μπορούμε να το περιγράψουμε με λέξεις. Αλλά οποιονδήποτε και να ρωτήσεις, είτε πήγε για μια βδομάδα, είτε έκατσε τρεις μήνες (συμβαίνει αυτό), θα σου περιγράψει το νησί σαν μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής του. Η Κως είναι ιδιαίτερη, αν μη τι άλλο, και μαζεύει τον ανάλογο κόσμο. Μετάφραση: Θα γνωρίσεις υπερκούλ τουρίστες.
Που λες, δεν μπορείς να χάσεις τα θερμά λουτρά, στα νοτιοανατολικά του νησιού. Θα γιατρέψουν το δέρμα σου, αλλά και την ψυχή σου. Έπειτα, η Κως έχει διαδρομές, άρα α) το αυτοκίνητο εδώ είναι τόσο βολικό, β) θα χορτάσει το μάτι σου θέα που κόβει την ανάσα, και γ) θα ανέβεις στις Χαϊχούτες, ένα εγκαταλελειμμένο χωριό που σφύζει από ζωή και απλά πρέπει να το βιώσεις.
Στα βραδινά, θα βγεις στην bar street (έτσι την λένε), που κάθε βράδυ γίνεται ο χαμός από κόσμο που διασκεδάζει, και ειδικά στο Σχολαρχείο, το απόλυτο χοτ σποτ.
Πού να μείνεις: Στην Μαρίτσα, στην Κέφαλο, σου βρήκαμε δωμάτιο από 70€ το διήμερο. Εναλλακτικά, στην Πόλη της Κω, θα μείνεις στην Ευδοκία, από 90€ το διήμερο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v