Σούπερ προορισμοί για διακοπές χωρίς πλοίο

Αφήνουμε το πλοίο, πιάνουμε τιμόνι και ξεκαλοκαιριάζουμε στα πιο ωραία μέρη της Ελλάδας οδικώς.
 

Σούπερ προορισμοί για διακοπές χωρίς πλοίο

Σας ζαλίζει, σας κοστίζει, δεν σας αρέσει. Το πλοίο δεν είναι για όλους και το καλό είναι πως μπορούμε να το... απαρνηθούμε και να επιλέξουμε τέσσερις τροχούς για τις διακοπές μας.

Ιδού μερικοί σούπερ προορισμοί για διακοπές χωρίς… φουρτούνες.

Στα ποτάμια της Ελλάδας

 

Bridge over Voidomatis

Σκέφτεστε κάτι διαφορετικό για τις διακοπές σας; Τα ποτάμια της Ελλάδας προσφέρουν Φύση, περιπέτεια και μπόλικη δροσιά για εσάς που δεν αντέχετε το λιοπύρι. Ο Αχέροντας με μηδαμινή απόσταση από τα Ιόνια παράλια, ο Νέστος, ένα από τα ομορφότερα ποτάμια της Ελλάδας και ο Βοϊδομάτης με το φαντασμαγορικό Πάρκο Βίκου Αωού, είναι μερικές από τις αγαπημένες μας επιλογές για διακοπές που… ρέουν.

Διαβάστε επίσης: Τις διακοπές στο ποτάμι τις έχεις σκεφτεί;

Στα παράλια της Ηπείρου

 

Sarakiniko, Parga, Greece

Το τιρκουάζ του Ιονίου μπλέκεται αρμονικά με το πράσινο των πυκνών ελαιώνων δημιουργώντας ένα τοπίο μαγευτικό. Η ακτογραμμή της Ηπείρου είναι ό,τι πρέπει για καρτποσταλικές εικόνες διακοπών χωρίς ίχνος πλεύσης, με την πόλη της Πρέβεζας να αποτελεί βάση και ορμητήριο για εξορμήσεις στα πέριξ. Σημειώστε τις κοντινές παραλίες Μονολίθι, Κυανή Ακτή, Κανάλι, Καστροσυκιά και Λυγιά. Βορειότερα η πάντα δημοφιλής Πάργα προσφέρεται επίσης για βάση εξορμήσεων προς το νησάκι της Παναγιάς και βουτιές στον Βάλτο, το Κρυονέρι και το Σαρακήνικο. Τέλος, τα Σύβοτα συμπληρώνουν το πακέτο των οδικών διακοπών, με εξωτικές παραλίες και τιρκουάζ νερά. Αναλυτικά όλες οι παραλίες της Ηπείρου για βουτιές εδώ.

Διαβάστε επίσης: Καλοκαίρι στην Ήπειρο: Αποδράσεις σε φόντο τιρκουάζ

και Οι παραλίες της Ηπείρου σε ένα υπέροχο road trip

Στην Εύβοια

 

2015-07-13_11-52-20_GREECE_Mourteri

Το κοντινό μας νησί προσφέρεται για διακοπές που καλύπτουν κάθε γούστο. Το βόρειο κομμάτι της χαρακτηρίζεται για τα γραφικά του χωριουδάκια, όπως η «νησιωτική» Λίμνη και οι ειδυλλιακές Ροβιές και τα Λιχαδονήσια στα οποία θα πάτε με καραβάκι από τον Κάβο στην Παραλία Λιχάδα. Με κατεύθυνση προς Νότο, τα Θαψά είναι παραλία – προορισμός με υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, ενώ το Φαράγγι του Δημοσάρη είναι μια όαση με εναλλαγές τοπίων από ανέγγιχτη φύση που θα ξυπνήσουν τον φυσιολάτρη μέσα σας. Για πιο οικογενειακές καταστάσεις, το πάντα άριστα οργανωμένο Club Agia Anna είναι ό,τι πρέπει για τους φανατικούς του κάμπινγκ.

Για το know-how των βουτιών σας στο νησί δείτε εδώ τις καλύτερες παραλίες του και εδώ αναλυτικές προτάσεις διακοπών στα καλύτερα της.

Στο Πήλιο

 

Mylopotamos

Δροσιά; Έχει. Γραφικά χωριουδάκια; Όρεξη να’χετε να τα οδηγήσετε. Παραλίες; Φοβερές. Φαγητό; Εξαιρετικό. Και τι δεν έχει το βουνό των Κενταύρων! Χωριά όπως η Τσαγκαράδα, η Βυζίτσα και οι Μηλιές ενδείκνυνται για βόλτες στη φύση, ενώ οι παραλίες του είναι από τις κορυφαίες στην Ελλάδα, με highlights τις Μυλοπόταμος, Χορευτό, Άγιοι Σαράντα, Παπά Νερό, Μελανή και Ποτιστικά. Σημειώστε επίσης το παραθαλάσσιο χωριουδάκι Αφησσός, το οποίο συνδυάζει το νησιώτικο χρώμα με τα πηλειορίτικα στοιχεία και έχει ωραιότατες παραλίες όπως η Καλλιφτέρη, το Λαγούδι και το Αμποβό, αλλά και τα «μυστικά» χωριουδάκια Λαύκος, Πουρί, Κισσός και Μηλίνα.

Διαβάστε επίσης: 10 + 1 λόγοι για να πας τώρα Πήλιο

Στη δυτική Μεσσηνία

 

Beach

Εδώ θα απολαύσετε το ωραιότερο άρωμα Ιονίου. Από την Πύλο ως τη Μεσσηνία, οι δυτικές ακτές της Μεσσηνίας κλέβουν την παράσταση το καλοκαίρι χάρη σε παραλίες όπως αυτή της Βοϊδοκοιλιάς με το τέλειο ημικυκλικό σχήμα και τα τιρκουάζ νερά ή της Ελαίας με τις απέραντες αμμουδιές πλάι στη βλάστηση. Σημειώστε επίσης τις αμμουδερές παραλίες των χωριών Ρωμανός και Πετροχώρι, αλλά και αυτή του Διβαρίου. Βουτιές φυσικά θα κάνετε και στον δεύτερο επίγειο παράδεισο της περιοχής, αν θέλετε τη γνώμη μας ομορφότερο από τους καταρράκτες της Νέδας, το Πολυλίμνιο: 15 λίμνες – άλλες μεγαλύτερες άλλες μικρότερες – παρθένα φύση και κρυστάλλινα νερά συνθέτουν το σκηνικό εδώ, με κορυφαία τη λίμνη Κάδη και τον φαντασμαγορικό, είκοσι μέτρων καταρράκτη της.

Διαβάστε επίσης: Τα best of της Μεσσηνίας

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v