5 τέλεια (και φθηνά) ταξίδια στην Ευρώπη

Η Βαρσοβία, η Μάλτα, η Σικελία, η Μπρατισλάβα αλλά και το Λονδίνο έχουν αυτή τη στιγμή εισιτήρια (πολύ) κάτω από 70€ πήγαινε-έλα. Τι περιμένεις;
5 τέλεια (και φθηνά) ταξίδια στην Ευρώπη

Στη Βαρσοβία


Έχεις 53€; Έχεις ένα εισιτήριο πήγαινε-έλα Αθήνα-Βαρσοβία με τη Ryanair, και βαλίτσα έως 10 κιλά μαζί σου (αν δεν πάρεις, θα πληρώσεις μόλις 41€) για τις αρχές Ιανουαρίου. Η αντίστοιχη τιμή για τις αρχές Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στα 74€ (ή 62€, χωρίς βαλίτσα).



Η πρωτεύουσα της Πολωνίας έχει μια μικρούλα παλιά πόλη χάρμα οφθαλμών, εξολοκλήρου ανακατασκευασμένη ακριβώς όπως ήταν πριν την ισοπεδώσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, και αν αυτό δεν είναι ηρωικό, δεν ξέρουμε τι είναι. Έχει, επίσης, υπέροχες βόλτες στις όχθες του Βιστούλα, ένα υπέροχο καταπράσινο πάρκο στο οποίο τριγυρίζουν ελεύθερα σκιουράκια, σούπερ μπαράκια, ενδιαφέροντα μουσεία και φανταστική κουζίνα που δεν θα χορταίνεις να δοκιμάζεις και να ξαναδοκιμάζεις στα εστιατόριά της.

Διαβάστε περισσότερα - Βαρσοβία: Η Πολωνία μας ξανασυστήνεται

Στην Μπρατισλάβα


Με 73€ μας πάει και μας φέρνει στις αρχές Δεκεμβρίου η Ryanair, με μόλις 50€ στις αρχές Ιανουαρίου. Σε αυτές τις τιμές θα προσθέσετε και 12€, αν θέλετε να πάρετε μαζί σας και μια αποσκευή έως 10 κιλά.



Η σλοβακική πρωτεύουσα έχει… κορώνα στο κεφάλι της ένα παραμυθένιο κάστρο, και τα πόδια της απλωμένα στις όχθες του Δούναβη. Έχει, επίσης, μια κουκλίστικη, εξ ολοκλήρου πεζοδρομημένη παλιά πόλη, πολλά γοητευτικά κτίρια, όπως το Εθνικό Θέατρο, το Προεδρικό Μέγαρο και ο Καθεδρικός του Αγίου Μαρτίνου, και τέλειες ευκαιρίες για βαρκάδες στον Δούναβη –όπως η διαδρομή ως το ερειπωμένο κάστρο του Devin. Και αν έχεις πολλές μέρες στη διάθεσή σου, μία ώρα δρόμο οδικώς από εδώ βρίσκεται η Βιέννη.

Διαβάστε περισσότερα - Μπρατισλάβα: Το μυστικό του Δούναβη

Στο Παλέρμο


Ελπίζουμε να το διαβάζεις καθιστός αυτό, γιατί το εισιτήριο για Παλέρμο στις αρχές του ερχόμενου Ιανουαρίου (Σάββατο 12/1 με Σάββατο 19/1, για την ακρίβεια) το βρήκαμε στα 19,98€ με τη Ryanair. Βάλε κι άλλα 12€ για τη βαλίτσα, και πάλι εκκλησία κλέβεις.



Η πρωτεύουσα της Σικελίας, που λες, είναι υπέροχη… και όχι μόνο όταν πέφτει η νύχτα. Ο Πάνορμος των αρχαίων Ελλήνων είναι σήμερα μια πόλη εξακοσίων χιλιάδων κατοίκων, βουτηγμένη στην Ιστορία αλλά και ολοζώντανα σύγχρονη, γεμάτη ιδιαίτερα εστιατόρια δίπλα σε σημαντικά αξιοθέατα, μπαράκια που ξενυχτάνε πλάι σε αγορές που θυμίζουν ανατολίτικο παζάρι, γοτθικά παλάτια σκιασμένα από αφρικανικούς φοίνικες και μπαρόκ εκκλησίες κρυμμένες ανάμεσα σε αναγεννησιακά palazzi.

Διαβάστε περισσότερα - Υπάρχουν 10 πολύ καλοί λόγοι να πας φέτος Σικελία

Στη Μάλτα


Με 33€ πας κι έρχεσαι Μάλτα με τη Ryanair τον Ιανουάριο του ’19, με 45€ παίρνεις και μια βαλίτσα μέχρι 10 κιλά μαζί σου.



Μια από τις μικρότερες χώρες της Ευρώπης χωρά στα λιγοστά τετραγωνικά της μερικές πόλεις χάρμα οφθαλμών, περισσότερα από δέκα κάστρα, μια ακτογραμμή που αγγίζει σε μήκος τα 200 χιλιόμετρα και πεντέμισι χιλιάδες χρόνια Ιστορίας, που ζωντανεύει στους αρχαιότερους παλαιολιθικούς ναούς που επισκέφθηκες ποτέ. Επίσης, έχει σχεδόν αιώνιο καλοκαίρι, φανταστική κουζίνα και πάμφθηνες μετακινήσεις.

Διαβάστε περισσότερα - Στη Μάλτα έχει ακόμα καλοκαίρι!

Στο Λονδίνο


Δεν το περίμενες αυτό. Και όμως. Η Wizzair μας πετά στο Λούτον στις αρχές του ερχόμενου Ιανουαρίου με 60€ πήγαινε-έλα, και την γνωστή 10κιλη βαλίτσα να συμπεριλαμβάνεται στην τιμή αυτή.



Η βρετανική πρωτεύουσα, θα το ξέρεις σίγουρα αλλά κακό δεν κάνει να το υπενθυμίσουμε, έχει κάτι για όλους: Και μερικά από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου, και καταπληκτικές βόλτες στις όχθες του Τάμεση, το Picadilly Circus και την Oxford Street (για να αναφέρουμε μόνο τις τρεις πρώτες που μας έρχονται στο μυαλό) και νοστιμιές από κάθε κουζίνα του πλανήτη, και υπαίθριες αγορές στο Notting Hill και το Borough, και μια από τις καλύτερες θεατρικές σκηνές του κόσμου στο West End.

Διαβάστε περισσότερα - Όσα πρέπει να κάνεις την πρώτη φορά στο Λονδίνο

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v