Οι καλύτερες μονοήμερες αποδράσεις για τον 15αύγουστο

Αυθημερόν βουτιές και φαγητό σε κοντινούς προορισμούς για εμάς που ξε-μείναμε Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο.
Οι καλύτερες μονοήμερες αποδράσεις για τον 15αύγουστο

Οδικώς ή με πλοίο, σε κοντινή πάντα απόσταση από την Αθήνα, οι μονοήμερες του Δεκαπενταύγουστου είναι μάλλον απαραίτητες για όσους εξ’ ημών ξεμείναμε χωρίς υπόλοιπο αδείας στην πρωτεύουσα.

Αγκίστρι

 

agistri



Μιάμιση ώρα απόσταση με το ferry boat από το λιμάνι του Πειραιά, ή 55 λεπτά με το ιπτάμενο το Αγκίστρι έχει ό,τι χρειαζόμαστε για μια μονοήμερη αστραπή: βουτιές στην Χαλικιάδα ή στις δύο Δραγονέρες με όμορφα νερά, ουζάκια στο μπαλκόνι της Αλκυόνης με υπέροχη θέα θάλασσα και καταπράσινη ενδοχώρα. Το πρώτο ιπτάμενο φεύγει από Πειραιά στις 7.50 με κόστος 14,50€ one way.

Διαβάστε επίσης: Όσα προλαβαίνεις να κάνεις μια μέρα στο Αγκίστρι

Τζια

 

Ψαροκάικο στην Κέα



Κοσμοπολίτικη και κοντινή (μόλις μια ώρα από το Λαύριο), η Τζια είναι η αγαπημένη μας… αυθημερόν Κυκλάδα. Για βουτιές κοντά στο λιμάνι θα επιλέξετε τα πανέμορφα Ξύλα, ενώ λίγο πιο μακριά το Σπαθί και ο Κούνδουρος με το παρακείμενο (και πιο ήσυχο) Koundouraki Beach είναι ό,τι πρέπει. Για απογευματινές βόλτες και καφεδάκι, θα κατευθυνθείτε στον παραλιακό δρόμο ή στο κοσμοπολίτικο Βουρκάρι με φόντο τα σκάφη. Στον Οτζιά η Ταβέρνα της Άννας ετοιμάζει νοστιμότατα μαγειρευτά, ενώ ο Αρίστος στο Βουρκάρι φημίζεται για τη γαριδομακαρονάδα του. Το πρώτο φέρι ξεκινά από Λαύριο στις 9 το πρωί ενώ το εισιτήριο κοστίζει 12,40€ ανά άτομο συν 32€ για αυτοκίνητο one way.

Διαβάστε επίσης: Ακόμα να φύγεις για Τζια;

Πόρος

 

Poros



Ρομαντικός και κομψός, απέχει περί τη μία ώρα με δελφίνι από τον Πειραιά ή περί τις δύο και κάτι ώρες οδήγησης για το λιμάνι του Γαλατά και από εκεί με φέρι σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Τις βουτιές σας θα φιλοξενήσουν το οργανωμένο Ασκέλι ή το ήσυχο Μοναστήρι, αλλά και το Λιμανάκι της Αγάπης ή το Νεώριο. Για ψαρομεζέδες με θέα θάλασσα θα πορευτείτε προς το παραλιακό Κανάλι (το οποίο είναι και beach bar) ή στην οικογενειακή ψαροταβέρνα Απάγκιο, η οποία μεταξύ άλλων σερβίρει και πληθωρική γαριδομακαρονάδα. Το πρώτο δελφίνι από Πειραιά αναχωρεί στις 8.30, ενώ το εισιτήριο κοστίζει 25,50€ one way.

Διαβάστε επίσης: Πάμε για Σαββατοκύριακο στον Πόρο;

Σαλαμίνα

 

Περιστέρια Σαλαμίνα



Αφήστε για λίγο την ψυχή (και το κορμί) σας να πάει στην Κούλουρη, αξίζει. Το παρεξηγημένο νησί του Αργοσαρωνικού αποτελεί μια ωραιότατη επιλογή για οικονομική μονοήμερη. Η Σαλαμίνα ή Κούλουρη ή «Σαλαμύκονος», απέχει περί τα 10 λεπτά από το Πέραμα και διαθέτει ωραίες παραλίες, όπως η αμμουδερή Ψιλή Άμμος και βραχώδεις Κολώνες, και νόστιμα ταβερνάκια για θαλασσινούς μεζέδες σε καλές τιμές, όπως ο Κάκιας και η Παραλία στην Ακτή Καραϊσκάκη. Το πρώτο φέρι ξεκινά στις 8.00 το πρωί από Πέραμα, με το κόστος να ανέρχεται περίπου στο 1€ συν 5€ για αυτοκίνητο one way.

Ηραίο

 

003100PRIN (Large)



Μερικά χιλιόμετρα έξω από το Λουτράκι και περί τη μία ώρα δρόμο από την Αθήνα, το Ηραίο είναι μια όμορφη και από τις κοντινότερες παραλίες της Πελοποννήσου, με καθαρά νερά τα οποία προσφέρονται για βουτιές στη σκιά του Ναού της Ήρας ακριβώς δίπλα από τη λιμνοθάλασσα που αποκαλείται Λίμνη Βουλιαγμένης (και συχνά μπερδεύεται με τη «δική» μας στην Αττική). Στο δρόμο του γυρισμού μετά τις βουτιές επιβάλλεται μια στάση για φαγητό σε ένα από τα παλαιότερα ουζερί/ψαροταβέρνες του Λουτρακίου, τον Γιάννη, ο οποίος φημίζεται για τις μεγάλες και οικονομικές ψαρο-μερίδες του – μύδια αχνιστά, σουπιές, χταποδάκι, όστρακα, γαρίδες και λοιπά.

Καμμένα Βούρλα

 

Kamena Vourla



Γιατί όχι; Στους πρόποδες του όρους Κνημίς και αγαπημένος προορισμός για τις μεγαλύτερες ηλικίες, το παραθαλάσσιο θέρετρο κάλλιστα προσφέρεται και για άλλα target groups, με κύριο ατού τα καθαρά και ζεστά του νερά, το καταπράσινο φόντο και την όμορφη θέα. Εδώ θα βουτήξετε στο δημοφιλές και βοτσαλωτό Ασπρονέρι, οργανωμένο και με πληθώρα beach bars για κάθε γούστο και στην εξίσου οργανωμένη και πιο κεντρική πλαζ Ιζαμπέλα. Την όρεξή σας θα σβήσουν τα θαλασσινά στην κλασική olschool ψαροταβέρνα Φαλαρέικα δίπλα στο λιμανάκι, αλλά και στον Νόστο, ο οποίος σερβίρει και αρκετά κρεατικά της ώρας.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v