ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΚΡΑΣΙ

Τα καλύτερα σεμινάρια για οινόφιλους

Για αρχάριους και μη, επαγγελματίες και σομελιέ, ιδού μερικά από τα καλύτερα σεμινάρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα καλύτερα σεμινάρια για οινόφιλους

Οίνος ευφραίνει καρδίαν, όμως πιστέψτε μας αν μάθετε λίγα πράγματα για το πώς παράγεται/σερβίρεται/ταιριάζεται το αγαπητό σε όλους κρασάκι τότε η καρδιά σας θα ευφρανθεί περισσότερο.

Την μύησή σας στον μαγικό κόσμο του κρασιού αναλαμβάνουν σχολές και ομάδες οινόφιλων μέσα από ταχύρρυθμα σεμινάρια, αλλά και ολοκληρωμένους κύκλους σπουδών.

Σπεύσατε με κολονάτα ποτήρια ανά χείρας και μη φοβηθείτε να φτύσετε. Επιβάλλεται άλλωστε.

#Winelover Seminar

Μέσα σε οκτώ δίωρες, εβδομαδιαίες συναντήσεις o Ted Λέλεκας αναλαμβάνει να σας μυήσει στα μυστικά που οφείλει να ξέρει κάθε συνειδητοποιημένος οινόφιλος, ενώ παρέα θα δοκιμάσετε διαλεγμένες ετικέτες κρασιού από τον Ελληνικό και τον Παγκόσμιο αμπελώνα. Το #winelover seminar απευθύνεται σε αρχάριους φίλους του κρασιού που θέλουν να μάθουν να επιλέγουν και να απολαμβάνουν με γνώση και άποψη στην κάβα, το εστιατόριο, το σούπερ μάρκετ, την παρέα, το σπίτι.

Info: Ο νέος κύκλος του #winelover seminar ξεκινάει την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις  19.00 και θα ολοκληρωθεί σε οκτώ Δευτέρες, στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα. Το σεμινάριο θα διεξάγεται στον χώρο του House of Wine στο Χαλάνδρι (Εθνικής Αντιστάσεως 40). Το κόστος είναι €250 και οι θέσεις περιορισμένες. Για ερωτήσεις και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στην διεύθυνση seminar@telegourmet.org.

Genius in Gastronomy

H σχολή του Γιώργου Λούκα στη Γαλατσίου διοργανώνει κύκλους σεμιναρίων κρασιού τόσο για τους απλούς… θνητούς όσο και επαγγελματίες και επίδοξους σομελιέ. Προσφάτως ολοκληρώθηκε το Wine Connoisseur Course Plus, ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο με ιδιαίτερη έμφαση στο food and wine pairing, ενώ προσεχώς στις 7 Νοεμβρίου ξεκινά το Wine Professional and Sommelier Course για τους επαγγελματίες που θέλουν να αποκτήσουν πιστοποίηση για τις βαθμίδες Wine Pro & Sommelier.

Info: Για το Wine Professional and Sommelier Course το κόστος παρακολούθησης είναι 960€ ή 37€ ανά τρίωρο, περισσότερα εδώ. Για μελλοντικά ολιγοήμερα σεμινάρια για το κρασί μείνετε συντονισμένοι εδώ, ενώ αν σας ενδιαφέρει να εντρυφήσετε περί μπύρας ή spirits η σχολή διοργανώνει εξίσου ενδιαφέροντα σεμινάρια.

Οίνος ο Αγαπητός

Ο οινολόγος και χημικός Δημήτρης Χατζηνικολάου αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού μέσα από ενημερωτικά σεμινάρια οινογνωσίας, γευστικές βραδιές οινοπαραγωγών, οινικά ταξίδια σε ελληνικούς αλλά και διεθνείς αμπελώνες και οινικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αναμένουμε με ανυπομονησία την έναρξη του νέου κύκλου σεμιναρίων οινογνωσίας, με πολλές καινοτομίες, κρασιά και εκπλήξεις, ο οποίος ξεκινά στις 25 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε τρεις δίωρες συναντήσεις.

Info: Το κόστος κάθε κύκλου σεμιναρίων οινογνωσίας (σύνολο τέσσερις) ανέρχεται στα 120€. Για να ενημερώνεστε για μελλοντικά σεμινάρια και οινικές βραδιές/παρουσιάσεις, γραφτείτε στο newsletter από εδώ

Wine Plus

Από τη Θεσσαλονίκη με οινική αγάπη, η οινολόγος – χημικός Μαρία Νέτσικα και το Wine Plus έχοντας συμπληρώσει 20 + χρόνια σεμιναρίων, αγαπούν το κρασί και θέλουν να το αγαπήσουμε κι εμείς. Γι’ αυτό και διοργανώνουν συχνά πυκνά σεμινάρια με διαφορετικό θέμα, τα οποία εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του φθινοπώρου. Ενδεικτικά, στις 25 Οκτωβρίου θα μας μιλήσουν για τα μυστικά των χαρμανιών Syrah, ενώ στις 22 Νοεμβρίου για τον ρόλο του βαρελιού στη ζωή του κρασιού. Συν τοις άλλοις, προγραμματίζουν μαθήματα μαγειρικής, οινογαστρονομικές περιηγήσεις και ένα σωρό ακόμα οινικές και γαστρονομικές δραστηριότητες.

Info: Για να εγγραφείτε στο Wine Club και να συμμετέχετε σε όλες τις ετήσιες δραστηριότητες το κόστος είναι 100€. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε κάποιο συγκεκριμένο σεμινάριο το κόστος είναι 20€. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα συναντήσεων εδώ

Νικόλας Γεωργιακώδης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η Τέχνη είναι το πιο ωραίο από όλα τα ψέματα."

Claude Debussy, 1862-1918, Γάλλος μουσικός

  • 1912 - Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές Αρχές και ανακηρύσσουν την Ικαριακήν Πολιτείαν, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζεται στη νήσο και την απελευθερώνει οριστικά.
    1913 - Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων, για τη σύναψη ειρήνης, στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.
    1945 - Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY