Ένας Έλληνας στο παγκόσμιο Top20 των wine influencers

Ο «δικός μας» Θόδωρος Λέλεκας του Telegourmet συγκαταλέγεται στη λίστα με τους Top20 επαγγελματίες της παγκόσμιας οινικής επικοινωνίας.
Ένας Έλληνας στο παγκόσμιο Top20 των wine influencers
Ένας «δικός μας» άνθρωπος, ο Θόδωρος Λέλεκας, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους top20 επαγγελματίες της οινικής επικοινωνίας στον κόσμο που ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή στο διεθνές κοινό. Αυτό προκύπτει από σχετική λίστα που δημοσιεύτηκε χτες, Τρίτη 3 Μαΐου, στην Νέο-Ζηλανδέζικη ιστοσελίδα «Social Vignerons».

Η λίστα περιλαμβάνει διακεκριμένους επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο, δημοσιογράφους, γευσιγνώστες και κριτικούς οίνου και αναφέρει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ιστοσελίδων τους, καθώς και τον αριθμό των ανθρώπων που επηρεάζουν στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία ανήκουν και δραστηριοποιούνται.

Δημιουργός της είναι ο καταξιωμένος Γάλλος οινολόγος και κριτικός οίνου Julien Miquel, ο οποίος πιστεύει ότι η ηλεκτρονική επικοινωνία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο κρασί διεθνώς, όσον αφορά στον τρόπο που παράγεται και μεταδίδεται η γνώση και η πληροφόρηση.

Ο Θόδωρος Λέλεκας είναι επικοινωνιολόγος και δημοσιογράφος οίνου. Είναι συντάκτης της σελίδας «Κρασί» του in2life από την αρχή της καριέρας του, ανήκει στην συντακτική ομάδα του περιοδικού «Οινοχόος» της εφημερίδας «Καθημερινή», ενώ ήταν ο πρώτος Έλληνας wine blogger. Είναι κριτής σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου και ειδικεύεται στην οινο-γαστρονομία και τον οινο-τουρισμό.

Είναι ενεργό μέλος της διεθνούς κοινότητας των επαγγελματιών της ηλεκτρονικής οινικής επικοινωνίας (digital wine communication) και τακτικός ομιλητής σε διεθνείς ημερίδες και συνέδρια. Είναι επίσης μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Οίνου και Αποσταγμάτων (FIJEV), ενώ ήταν ο πρώτος Έλληνας που έγινε μέλος της πλέον «κλειστής» ένωσης οινογράφων του κόσμου, του Βρετανικού «Circle of Wine Writers».

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v