Syrah Wild Fermentation 2008: Το κρασί του μήνα έχει άγριες διαθέσεις
Η Οινοποιία Βρυνιώτη από την Εύβοια τολμά να πρωτοτυπήσει με μια ιδιαίτερη ετικέτα. Το κρασί του μήνα οινοποιήθηκε μόνο από τις άγριες ζύμες του σταφυλιού και απέκτησε ρωμαλέα, πικάντικη γεύση για ιδιαίτερες γαστρονομικές περιστάσεις.

Το όνομα στην ετικέτα τα λέει όλα:Syrah Wild Fermentation 2008. Πρόκειται για μονοποικιλιακό οίνο από Syrah, μία από τις δημοφιλέστερες ερυθρές ποικιλίες που, ειδικά στον Ευβοϊκό αμπελώνα, έχει «στεριώσει» εδώ και χρόνια για τα καλά και δίνει πολύ αξιόλογα κρασιά.
Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία μου, η δοκιμή του κρασιού έδειξε ότι πρόκειται για μία εντυπωσιακή νέα ετικέτα. Το κρασί έχει έντονη, τυπική μύτη με αρώματα γλυκών μπαχαρικών και ώριμων, γλυκών φρούτων, με πολύ διακριτική την παρουσία του βαρελιού σε δεύτερο επίπεδο. Το στόμα είναι ιδιαίτερα προσεγμένο, με όμορφα δυνατές τανίνες, σωστή οξύτητα, γεύσεις που εναλάσσονται και εξελίσσονται στο ποτήρι όσο περνάει η ώρα και απολαυστική σοκολατένια επίγευση. 


