Γνωρίζουμε τα κρασιά της Σεμέλης

Έντεκα ξεχωριστές ετικέτες κοσμούν σήμερα το κελάρι της Σεμέλης, η κάθε μία έχοντας να προσφέρει ξεχωριστή γεύση και άρωμα, φιλοδοξώντας να συνοδεύσει κάθε λιχουδιά που θα βρεθεί στο τραπέζι. Γνωρίστε τις μία προς μία.
Γνωρίζουμε τα κρασιά της Σεμέλης
Η Σεμέλη ιδρύθηκε το 1979 με στόχο τη δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας, ικανοποιώντας και τους πιο ενημερωμένους και έμπειρους οινόφιλους. Με την πολύχρονη οινοποιητική εμπειρία και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό της, σε συνδυασμό με τις αυστηρές προδιαγραφές καλλιέργειας και συλλογής των σταφυλιών, κατάφερε να δημιουργήσει εξαιρετικά κρασιά σε όλες τις κατηγορίες τιμής, ικανοποιώντας ένα ευρύ κοινό καταναλωτών.

Η αλματώδης ανάπτυξη και οι εντυπωσιακές της διακρίσεις, της απονείμουν επάξια θέση «κυρίαρχου στο ποιοτικότερο αυτό παιχνίδι» και την καθιερώνουν ως «σταθερή αξία» σε μια αγορά, χωρίς σύνορα στη γεύση. Το κελάρι της κοσμούν σήμερα έντεκα ξεχωριστοί οίνοι που αντικατοπτρίζουν τη «νέα» φιλοσοφία, την αποφασιστικότητα και την ωριμότητα του δημιουργού τους.

Τα κρασιά της ΣΕΜΕΛΗΣ είναι τα ακόλουθα:

ΣΕΜΕΛΗ ΛΕΥΚΟΣ
Οίνος, Λευκός Ξηρός Επιτραπέζιος
Σαββατιανό, Ροδίτης
Απαλό κιτρινοπράσινο χρώμα, με λεπτά δάκρυα. Μύτη έντονη, με αμεσότητα και φρεσκάδα. Τα κυρίαρχα αρώματα βερίκοκου και μήλου συνοδεύονται με νότες βανίλιας και αχλαδιού. Στο στόμα δροσερό, με απαλή γλυκύτητα. Η διακριτική παρουσία του CO2 δένει απόλυτα με την τονισμένη οξύτητα. Το ικανοποιητικό σώμα, σε συνδυασμό με το αλκοόλ αφήνουν το έντονο πρωτογενές φρούτο να εκφραστεί, ενώ τα αρώματα μέντας δίνουν διάρκεια στην επίγευση. Είναι ιδανικό για τη συνοδεία θαλασσινών, οστρακοειδών και ποικιλίας καλοκαιρινών μεζέδων. Σερβίρεται στους 9ο-10ο C.

ΣΕΜΕΛΗ ΕΡΥΘΡΟΣ
Τοπικός Πελοποννησιακός Οίνος, Ερυθρός Ξηρός
Αγιωργίτικο Νεμέας, και Cabernet Sauvignon
Χρώμα ζωηρό ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες. Μύτη με καλή ένταση, με αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, νότες γλυκών μπαχαρικών και μια νύξη βανίλιας. Η έμφαση βρίσκεται στον ποικιλιακό χαρακτήρα του Αγιωργίτικου και το κομψό βαρέλι, αν και ο κέδρος του Cabernet Sauvignon είναι παρών. Στο στόμα σαρκώδες, γεμάτο φρεσκάδα και τραγανή οξύτητα. Βελούδινες, στρογγυλές ταννίνες και επίγευση καλής διάρκειας. Μπορεί να παλαιώσει για 2 εως 4 χρόνια από τον τρύγο, ενώ μπορεί να συνοδεύσει κόκκινα ζουμερά κρέατα με πικάντικες σάλτσες και πιάτα πικάντικων αλλαντικών. Σερβίρεται στους 15ο – 17ο C.

ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ
Τοπικός Πελοποννησιακός Οίνος, Λευκός Ξηρός
Μοσχοφίλερο Μαντινείας, Ροδίτης
Πολύ απαλό, κιτρινοπράσινο με μία νύξη γκρι. Μύτη μεγάλης έντασης, που συνδυάζει φρεσκάδα αλλά και ωριμότητα. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας απαρτίζεται από αρώματα λεμονιού, πεπονιού και τριαντάφυλλου. Στο στόμα φρουτώδες, αλλά με αρκετή ωριμότητα για να ισορροπήσει με το CO2 και την τραγανή οξύτητα. Κομψό, με μεταλλικότητα και μεγάλη ένταση αρωμάτων στόματος, από την πρώτη επαφή μέχρι το τέλος της μακριάς επίγευσης. Σερβίρεται σαν απεριτίφ, αλλά συνοδεύει και ψάρια, ασιατικές συνταγές με θαλασσινά, πουλερικά και άσπρα κρέατα. Σερβίρεται στους 9ο-10ο C.

ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΡΟΖΕ
Τοπικός Κορινθιακός Οίνος, Ροζέ Ξηρός
Αγιωργίτικο Νεμέας
Απαλό, κερασο-κόκκινο. Μύτη γεμάτη φρεσκάδα, καθαρή, με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, όπως κεράσι και φράουλα, γλυκών μπαχαριών και σοκολάτας γάλακτος. Στο στόμα έχει μια ανεπαίσθητη νότα γλυκύτητας, φρεσκάδα λόγω τονισμένης οξύτητας. Έντονα και πυκνά αρώματα στόματος, που ακολουθούν το χαρακτήρα της μύτης και φτάνουν μέχρι την επίγευση. Συνοδεύει καλοκαιρινά γεύματα BBQ, μπαρμπούνια και ζυμαρικά. Σερβίρεται στους 10ο-12ο C.

ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ
Τοπικός Πελοποννησιακός Οίνος, Ερυθρός Ξηρός
Αγιωργίτικο Νεμέας
Νεαρό, βαθύ ρουμπινί χρώμα, με πορφυρές ανταύγειες και πυκνά δάκρυα. Μύτη έντονη, με ώριμο φρούτο, σοκολάτα, διακριτική βανίλια και λίγες πικάντικες νότες που δηλώνουν το σύντομο πέρασμα από βαρέλι. Στο στόμα γεμάτο, με βελούδινες ταννίνες και ιδανική οξύτητα. Πολύ έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων στο στόμα, ιδιαίτερα στην επίγευση. Μπορεί να παλαιώσει για 2 έως 4 χρόνια από τον τρύγο ενώ μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, ψητά κρέατα και ποικιλίες σκληρών τυριών και αλλαντικών. Σερβίρεται στους 15ο-16ο C.

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΝΑΣΙΑΚΟΣ
Οίνος Λευκός Ξηρός Ο.Π.Α.Π. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ
Μοσχοφίλερο Μαντινείας
Λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα με απαλές γκρι ανταύγειες. Φίνα και δυνατά αρώματα στη μύτη, χαρακτηριστικά της ποικιλίας του Μοσχοφίλερου, με το τριαντάφυλλο και τους λεμονανθούς σε πρώτο πλάνο. Στο στόμα φρουτώδες και ισορροπημένο, αρμονικό και δροσερό, με τονισμένη οξύτητα, νεύρο και επίγευση μεγάλης διάρκειας. Γεμάτο σώμα με διακριτική παρουσία της αλκοόλης. Συνοδεύει ψάρια με έντονες γεύσεις, θαλασσινά και έντονες γεύσεις ελληνικής κουζίνας, ενώ μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί και ως απεριτίφ. Ιδανική θερμοκρασία κατανάλωσης: 8ο – 10ο C.

ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ CHARDONNAY
Τοπικός Οίνος Βορείων Πλαγιών Πεντελικού, Λευκός Ξηρός

Chardonnay
Απαλό, χρυσοκίτρινο χρώμα με πυκνά δάκρυα. Μύτη εκφραστική, πλούσια, έντονη και νεαρή. Γλυκό αλλά όχι υπερώριμο φρούτο, ενώ η ωρίμανση στο βαρέλι δίνει αρώματα βουτύρου, κανέλας και τοσταρισμένου ψωμιού. Κρεμώδες, γεμάτο σώμα, με ικανοποιητική οξύτητα και απαλή παρουσία αλκοόλης. Μεγάλη αρωματική ένταση στο στόμα, με το πρωτογενές φρούτο πιο έντονο από ότι στη μύτη και μεγάλη, εξελισσόμενη επίγευση. Μπορεί να παλαιώσει για 2 εως 4 χρόνια από τον τρύγο, ενώ μπορεί να συνοδεύσει λιπαρά ψητά ψάρια και πουλερικά στο κάρβουνο. Σερβίρεται στους 10ο-12ο C.

ΣΕΜΕΛΗ ΝΕΜΕΑ RESERVE
Οίνος Ερυθρός Ξηρός, Ο.Π.Α.Π. Νεμέα
Αγιωργίτικο Νεμέας
Νεαρό, βαθύ πορφυρό χρώμα, με έντονο ιξώδες. Μύτη έντονη, ώριμη, με αρωματικό βάθος. Πυκνό μπαχάρι, πολύπλοκο φρούτο και καινούργιο αλλά ισορροπημένο βαρέλι, στοιχεία που υπόσχονται εξέλιξη στη φιάλη. Γεμάτο στόμα, με τονισμένη οξύτητα και υψηλό αλκοόλ. Έντονο εκχύλισμα, πάχος, πολυδιάστατα αρώματα, υψηλές αλλά ώριμες και ευγενικές ταννίνες, ενώ η επίγευση είναι επίμονη. Μπορεί να παλαιώσει για 5 έως 8 χρόνια από τον τρύγο και συνοδεύει κόκκινα κρέατα, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες και ποικιλίες σκληρών τυριών και αλλαντικών. Σερβίρεται στους 15ο-17ο C.

CHATEAU SEMELI
Τοπικός Αττικός Οίνος, Ερυθρός Ξηρός
Cabernet Sauvignon, Merlot
Βαθύ πορφυρό χρώμα, με έντονα και αργά δάκρυα. Μύτη έντονη, τυπικότατη ως προς τον ποικιλιακό χαρακτήρα του Cabernet Sauvignon, ώριμα μαύρα φρούτα, κέδρος, πούρο, δεμένα με τη διακριτική παρουσία του καινούργιου βαρελιού. Σφιχτοδεμένο και νεαρότατο στο στόμα, με πυκνή δομή. Γεμάτο σώμα, αυστηρές αλλά φίνες και ώριμες ταννίνες και ικανοποιητική οξύτητα. Έντονη και πολύπλοκη επίγευση. Μπορεί να παλαιώσει για 8 έως 15 χρόνια από τον τρύγο και χρειάζεται πλούσια πιάτα κρέατος, κυνήγι και ώριμα κίτρινα τυριά για να ξεδιπλώσει όλο το χαρακτήρα του. Σερβίρεται στους 16ο-17ο C.

SEMELI GRANDE RESERVE ΝΕΜΕΑ
Οίνος Ερυθρός Ξηρός, Ο.Π.Α.Π. Νεμέα
Αγιωργίτικο Νεμέας
Χρώμα ρουμπινί μεγάλου βάθους με έντονο ιξώδες. Μύτη με εστιασμένο, ώριμο κόκκινο φρούτο που εκφράζει πιστά τον χαρακτήρα ενός Αγιωργίτικου παλαίωσης. Πολύπλοκα αρώματα μπαχαρικών και νότες βανίλιας, που δηλώνουν διακριτικά το πέρασμα από καινούργιο βαρέλι. Στο στόμα πυκνό, στρογγυλό, με βελούδινες και αριστοκρατικές ταννίνες, πλούσιο αλκοόλ και τονισμένη οξύτητα που δίνει ισορροπία. Έντονη και μακριά επίγευση, με αρώματα σοκολάτας, μαρμελάδας, τοστ και κανέλλας. Μπορεί να παλαιώσει για 8 εως 10 χρόνια από τον τρύγο και συνοδεύει πλούσια πιάτα κόκκινου κρέατος, ψητά σχάρας και σούβλας, σκληρά κίτρινα αλλά και έντονα κρεμώδη τυριά. Σερβίρεται στους 15ο-17ο C.

SEMELI ESPERA
Οίνος Λευκός Επιτραπέζιος, Φυσικώς Γλυκύς
Gewurztraminer
Οίνος φυσικώς γλυκύς. Παράγεται από υπερώριμα σταφύλια της ποικιλίας Gewürztraminer, που καλλιεργούνται στον πειραματικό αμπελώνα μας στη Νεμέα. Ζυμώνεται στους 16°C και μας δίνει ένα γλυκό, ισορροπημένο κρασί με πλούσιο και απαλό στόμα, δροσιστική οξύτητα και αρώματα lychee, εσπεριδοειδών και λουκουμιού. Σερβίρεται στους 8°C και συνοδεύει φρούτα, ξηρούς καρπούς ή γλυκά, ενώ συνδυάζεται άψογα και με φουά γκρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v