Τα Οινοποιεία της Αττικής ανοίγουν τις πόρτες τους

"Ανοιχτές Πόρτες" για όλους θα έχουν τα Οινοποιεία της Αττικής το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου, με δωρεάν ξεναγήσεις, οινογνωσία, εκδηλώσεις και εκπτώσεις στην αγορά κρασιού.
Τα Οινοποιεία της Αττικής ανοίγουν τις πόρτες τους
Για 4η συνεχή χρονιά τα Οινοποιεία της Ευρώπης ανοίγουν τις πόρτες τους στο ευρύ κοινό. Με την ευκαιρία αυτή τα Οινοποιεία – μέλη της ΕΝ.Ο.Α.Α. σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής προσκαλούν τους φίλους του Οίνου και του Αττικού Αμπελιού να επισκεφθούν τα Οινοποιεία το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Μαΐου από τις 11:00 έως τις 18:00, να ξεναγηθούν στους χώρους τους και να γευτούν τα εξαιρετικά κρασιά τους.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού και έχουν ως σκοπό η κάθε πόλη που συμμετέχει στο δίκτυο να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί προκειμένου να φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του. Πιο συγκεκριμένα, για δύο ημέρες σε όλη την Ευρώπη όλα τα οινοποιεία διοργανώνουν πολύ-θεματικές εκδηλώσεις, ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και παρουσιάσεις κρασιών.

Για το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου η είσοδος σε όλα τα Οινοποιεία της ΕΝ.Ο.Α.Α. θα είναι δωρεάν, θα παρέχεται έκπτωση 20% για κάθε αγορά φιάλης κρασιού ενώ 1 ευρώ από κάθε πώληση φιάλης θα διατεθεί για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Η ενέργεια πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής ενώ παράλληλα έχει την υποστήριξη του ραδιοφωνικού σταθμού Kosmos 93.6 FM.

Συμμετέχουν τα Οινοποιεία – Μέλη της ΕΝ.Ο.Α.Α.:
1. Αμπελώνες Μάρκου, Παιανία - www.markouwines.gr  
2. Κελλάρι Παπαχρήστου, Σπάτα - www.kellari.gr  
3. Κτήμα Εύοινος, Σπάτα – www.evinoswines.gr  
4. Κτήμα Εύχαρις, Μέγαρα - www.evharis.gr  
5. Κτήμα Βασίλη Παναγιώτου, Μαρκόπουλο
6. Οινοποιία Αλλαγιάννη, Μαρκόπουλο - www.allagiannis.gr  
7. Οινοποιία Αναγνώστου, Κορωπί - www.anagnostou.com.gr  
8. Οικογένεια Γεώργα, Σπάτα - www.geowines.gr  
9. Οινοποιία Κοντογιάννη, Μαρκόπουλο - www.kontwines.gr  
10. Οινοποιία Β. Μάρκου, Σπάτα – www.markouvasilis.gr  
11. Οινοποιία Α. Μεγαπάνος, Πικέρμι - www.megapanos.gr  
12. Οινοποιία Αναστασίας Φράγκου, Ραφήνα – www.fragouwines.gr  
13. Το Πατητήρι, Παλλήνη - www.topatitiri.gr  
14. Πύργος Πετρέζα, Σπάτα – www.pyrgospetreza.gr  
15. Οινοποιία Δαρεμά – www.daremas.gr  

Όλα τα παραπάνω Οινοποιεία θα είναι ανοιχτά και διοργανώνουν ξεχωριστές εκδηλώσεις στο χώρο τους. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του κάθε Οινοποιείου είναι το εξής:

o ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ: Γευστική Δοκιμή κρασιών και Ξενάγηση σε ένα από τα πιο όμορφα Οινοποιεία της Αττικής.
o ΚΕΛΛΑΡΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ: Γευστική Δοκιμή κρασιών και Ξενάγηση – Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Μαΐου, ώρα 11:00 – 16:00. Έκθεση με μοναδικά αυτοκίνητα-αντίκες από τις δεκαετίες του 1920 και του 1930. Όσοι φίλοι παρευρεθούν στο οινοποιείο και αγοράσουν κρασιά θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε κλήρωση ενώ ο νικητής θα κερδίσει μία βόλτα με ένα από τα αυτοκίνητα-αντίκες της επιλογής του.
o ΚΤΗΜΑ ΕΥΟΙΝΟΣ: Παρουσίαση των Αρχαιολογικών Ευρημάτων που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του Οινοποιείου Εύοινος – Σάββατο και Κυριακή, ώρα 12:00. Γευστική Δοκιμή κρασιών με συνοδεία παραδοσιακών εδεσμάτων από την περιοχή των Σπάτων.
o ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ: Γευστική Δοκιμή κρασιών και Ξενάγηση στους χώρους του Οινοποιείου.
o ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Γευστική Δοκιμή κρασιών και γιορτή κρασιού - Σάββατο 16 Μαΐου.
o ΟΙΝΟΠΟΪΙΑ ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗ: Ξενάγηση και Γευστική Δοκιμή κρασιών. Έκθεση παλαιών γεωργικών αντικειμένων που σχετίζονται με το κρασί και την παραγωγή του. Ελεύθερη μουσική συμμετοχή με την υποστήριξη του www.kithara.gr - Σάββατο 16 Μαΐου, ώρα18:00.
o ΟΙΝΟΠΟΪΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Γευστική Δοκιμή κρασιών και Ξενάγηση στο ιδιαίτερα πρωτοποριακό οινοποιείο. Οινομαγειρέματα με τη Μυρσίνη Λαμπράκη, δημοσιογράφο και συγγραφέα - Σάββατο 16 Μαΐου, ώρα 13:00. Διαγωνισμός Μαγειρικής με παραδοσιακές γεύσεις από το Κορωπί και άλλες εκδηλώσεις-έκπληξη.
o ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑ: «Γιορτή στο Αμπέλι» - Κυριακή 17 Μαΐου, ώρα προσέλευσης 11:00 με ξενάγηση στον βιολoγικό αμπελώνα, υπαίθρια δοκιμή κρασιών και προϊόντων σταφυλιού, ζωντανή jazz μουσική κάτω από το πεύκο. Πληροφορίες στο www.geowines.gr
o ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ: Σάββατο 16 Μαΐου: «Πάμε Βόλτα; - Τριγυρίζοντας τον Αμπελώνα του Μαρκόπουλου με Οδηγό τον Γεωπόνο Σταύρο Τουμπή και το Ποδήλατο του», ώρα 11:00. «Οινομαγειρέματα» με τη Νίκη Μηταρέα, Συγγραφέα & Δημοσιογράφο Οίνου, ώρα 14:00. «Παν Μέτρον – Άριστον» Τα Ευεργετικά Οφέλη του Κρασιού στον Ανθρώπινο Οργανισμό με τον Παναγιώτη Βαραγιάννη, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, ώρα 15:30. «Γευσιγνωσία Κρασιών Οινοποιίας Κοντογιάννη», ώρα 16:30. Κυριακή 17 Μαΐου: «Μαθαίνω πώς βγαίνει το ρετσίνι» Εκπαιδευτικός Περίπατος για όλη την Οικογένεια στο Πευκοδάσος του Κουβαρά, με τον παραγωγό ρητίνης Ε. Μητρογιάννη, ώρα 11:00. «Σαββατιανό, ένα καθημερινό Λευκό Κρασί για κάθε Τραπέζι», με ομιλήτρια την Χρυσούλα Κυριακοπούλου, Οινολόγο, ώρα 13:00. «Ερυθρά Κρασιά-Από την οινοποίηση έως την Παλαίωση» με τον Στέργιο Ανθή, Οινολόγο, ώρα 14:00. «Το Τεστ των Αισθήσεων», τυφλή γευστική δοκιμή από τους επισκέπτες, ώρα 15:00. «MONDOVINO» Προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ του Jonathan Nossiter, διάρκειας 135’, ώρα 16:00. Για όλες τις εκδηλώσεις της Οινοποιίας Κοντογιάννη η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ: 6947378710.
o ΟΙΝΟΠΟΪΙΑ Β. ΜΑΡΚΟΥ: «Γιορτή στο Αμπέλι» - Κυριακή 17 Μαΐου, ώρα 12:00 με Ξενάγηση, Γευστική Δοκιμή κρασιών και Μουσική.
o ΟΙΝΟΠΟΪΙΑ Α. ΜΕΓΑΠΑΝΟΣ: Διοργάνωση πρωτοποριακής Έκθεσης με θέμα «Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειας και Βιώσιμη Διαβίωση», Γευστική Δοκιμή κρασιών και Ξενάγηση.
o ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥ: Γευστική Δοκιμή κρασιών και Έκθεση Φωτογραφίας.
o ΤΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ: Γιορτή στο χώρο της Οινοποιίας με Παρουσίαση Κρασιών, Γευσιγνωσία και Κεράσματα – Σάββατο 16 Μαΐου, ώρα 20:00.
o ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΤΡΕΖΑ: Επισκέψιμος χώρος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v