Νέκταρ: Φόρος τιμής στο γλυκό(πιοτο) κρασί

Το φεστιβάλ που τους αξίζει βρίσκουν στο ThissionLofts στις 24 και 25 Νοεμβρίου τα ελληνικά και ξένα γλυκά κρασιά, οι απρόσμενοι συνδυασμοί των οποίων με γλυκούς και αλμυρούς μεζέδες φέρουν την υπογραφή του σεφ Ντομινίκ Περό. Και οι εκπλήξεις δε σταματούν εδώ.
Νέκταρ: Φόρος τιμής στο γλυκό(πιοτο) κρασί
Tα πιο σαγηνευτικά κρασιά του κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι φίλοι του κρασιού, στο φεστιβάλ γλυκών οίνων «Νέκταρ», που θα διεξαχθεί στον πολυχώρο ThissionLofts, Πειραιώς 123, Γκάζι, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007 (17:00 – 22:00 και 12:00 – 20:00, αντίστοιχα).

Το «Νέκταρ» διοργανώνεται για δεύτερη φορά, με στόχο να φέρει στο προσκήνιο μερικά από τα πιο γνωστά γλυκά κρασιά της χώρας και όχι μόνο: Μοσχάτο Σάμου, Μοσχάτο Λήμνου, Mαυροδάφνη, Vinsanto κ.ά., μαζί με άλλα, λιγότερο γνωστά, αλλά πολύ ενδιαφέροντα γλυκά κρασιά απ’ όλη τη χώρα, καθώς και πλειάδα εισαγόμενων γλυκών οίνων.

Η καινοτόμος ιδέα, για ένα φεστιβάλ που φέρνει τους οινόφιλους σε επαφή με τα τόσο αγαπητά ελληνικά και ξένα γλυκά κρασιά, αγγίζει τους πάντες. Η Ελλάδα, άλλωστε, φημίζεται, και όχι άδικα, για τα γλυκά της κρασιά, πολλά εκ των οποίων είναι από τα κορυφαία σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολλοί ξένοι, αναφερόμενοι στα γλυκά ελληνικά κρασιά, αναφωνούν «liquid sunshine», επειδή τα κρασιά αυτά πραγματικά ενσαρκώνουν το μοναδικό ελληνικό φως.

Από την άλλη, όλο και περισσότεροι Έλληνες οινοπαραγωγοί, σε όλη την επικράτεια, εμπλουτίζουν την γκάμα των κρασιών τους με κάποιο γλυκό κρασί, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της κατηγορίας αυτής που συνεχώς κερδίζει έδαφος στην αγορά. Παρ’ όλα αυτά, τα γλυκά κρασιά, αν και αρεστά και κοσμαγάπητα, είναι παραμελημένα στις διάφορες εκθέσεις οίνων. Μένοντας να δοκιμαστούν στο τέλος, μετά από τα ξηρά, συχνά... ξεχνιούνται. Αξίζουν, λοιπόν, μια δική τους εκδήλωση, όπως το φεστιβάλ «Νέκταρ», για να αποκαλύψουν τις ιδιαιτερότητές τους, «γλυκαίνοντας» τους οινόφιλους και ανοίγοντάς τους νέους ορίζοντες.

Στο πλαίσιο αυτών των... «νέων οριζόντων», το «Νέκταρ» θα εμπλουτιστεί φέτος με την παρουσία ενός «tapas bar», όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να συνδυάσουν τα γλυκά κρασιά της έκθεσης με διάφορους μεζέδες, γλυκούς και αλμυρούς, από τα χέρια του γνωστού σεφ Ντομινίκ Περό. Θα φανεί, έτσι, πως τα γλυκά κρασιά δεν προορίζονται αποκλειστικά για επιδόρπια, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να τα γευτούν με φαγητά, όπως ίσως δεν είχαν ποτέ φανταστεί. Ένα φεστιβάλ, όμως, δεν μπορεί παρά να έχει και διάφορες άλλες, παράπλευρες εκδηλώσεις, που, προς το παρόν, αποτελούν έκπληξη. Θα αφορούν, όμως, ειδικές γευσιγνωσίες, συνεργασίες με εστιατόρια της πόλης κ.ά.

Η είσοδος για το κοινό στο φεστιβάλ γλυκών κρασιών «Νέκταρ» θα κοστίζει 5 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 7660560 και στο διαδικτυακό τόπο www.vinetum.gr της διοργανώτριας εταιρείας οινικής επικοινωνίας Vinetum.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v