Τέλεια κρασιά για τα ανοιξιάτικα βράδια στο μπαλκόνι

Οι ανοιξιάτικες νύχτες μας γίνονται μεθυστικές συντροφιά με δέκα εκλεκτές ετικέτες από τους εγχώριους και διεθνείς αμπελώνες.
Τέλεια κρασιά για τα ανοιξιάτικα βράδια στο μπαλκόνι

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι λέει ο Δάκης, εμείς θα το αλλάξουμε λίγο το περιεχόμενο και θα προτείνουμε κρασάκι (χωρίς λεμόνι) στο ανοιξιάτικο μπαλκόνι.

Για τα σουαρέ με φίλους, για τα ρομαντικά βράδια με το έτερον ήμισυ ή ακόμα και για τις μοναχικές μας κρασο-κατανύξεις, ένα κρασί για συντροφιά είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Κι εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε τις καλύτερες επιλογές, με τη βοήθεια της wine expert της Cava Vinifera, Κατερίνας Ζουμπούλη. Κρασιά ελαφριά, αρωματικά, που ταιριάζουν άψογα με το θέρος και συντροφεύουν αρμονικά τις νύχτες κάτω από τα αστέρια.

Λευκά


Foivos One Off Vostilidi / Π.Ο.Π Κεφαλλονιά
20,80€

Ένα σπάνιο λευκό του Φοίβου Παπαστρατή, που χαρακτηρίζεται από πληθωρικά αρώματα περγαμόντου, ροδάκινου, λεμονιού, γκρέιπφρουτ, κίτρου, λεμονανθών, αγιοκλήματος και άγουρου βερίκοκου. Τα ζουμερά, ώριμα καλοκαιρινά φρούτα μπλέκουν με ξύσμα εσπεριδοειδών, νότες ζύμης και ορυκτότητας.

Λύτρα Ευμενίδες - Ασύρτικο / Αττική    
14,00€

Από τον Βιολογικό Αμπελώνα της Οικογένειας Λύτρα έρχεται ένα κρασί με πλούσιο φρούτο στη μύτη, σε φόντο λεμονανθών, κομπόστας βερίκοκο και φασκόμηλου. Ισορροπημένο και κρυστάλλινο στο στόμα, πίνεται μόνο του ή συνοδεία κάποιας πίτας.

Μάρκου Σχινόπευκο - Ρετσίνα Αττικής / Ονομασία κατά παράδοση     
6,80€

Η παράδοση συναντά το μοντέρνο στοιχείο, με μια ρετσίνα που ξεχωρίζει για τον γευστικό της χαρακτήρα. Φρουτώδη στοιχεία όπως η μπανάνα, το κίτρο και το ροδάκινο, αγκαλιάζονται διακριτικά από τα αρώματα της ρετσίνας που εκφράζονται με το πεύκο, το δεντρολίβανο και την μαστίχα.

Ροζέ


Dona Silvina Rosado - Malbec / Αργεντινή
14,80€

Το ελληνικό οινοποιείο της Αργεντινής, παράγει ένα από τα καλύτερα ροζέ Malbec με διακριτικά αρώματα λευκών λουλουδιών και φράουλας, φρεσκάδα στη γεύση, ισορροπημένη οξύτητα και ελαφρώς πιπεράτη επίγευση.

Καριπίδης Pink Pull - Sangiovese /Λάρισα           
12,65€

H οικογένεια Καριπίδη στη Θεσσαλία, δημιουργεί ένα ξηρό ροζέ κρασί, από την ιταλική ποικιλία Sangiovese, το οποίο αναδύει μοναδικά αρώματα κυδωνόπαστας, λίτσι, και φλουδας πορτοκαλιού.

Χαρλαύτης Saumon - Cabernet Sauvignon / Πελοπόννησος       
14,25€

Στους οικογενειακούς αμπελώνες στον Αχλαδιά, η οικογένεια Χαρλαύτη δημιουργεί ένα ανάλαφρο ροζέ, που διακρίνεται για τα φρέσκα αρώματά του και την φρέσκια λουλουδάτη γεύση του. Η δροσερή γεύση συμπληρώνει το ελκυστικό χρώμα του.

Αφρώδη                             

Valdobbiadene Prosecco Brut - Santa Margherita Italy   
13,50€

Αυτός ο παιχνιδιάρης αφρώδης οίνος από την Ιταλία, βγάζει αναζωογονητικά αρώματα λουλουδιών, και λευκόσαρκών ροδάκινων, έχοντας ένα ισορροπημένο σώμα, με καλή οξύτητα, που αφήνει στο στόμα μια υπέροχη αίσθηση δροσιάς.

Τσέλεπος Amalia Brut Αφρώδης οίνος - Μοσχοφίλερο / Πελοπόννησος                
16,00€

Αφρώδες κρασί από Μοσχοφίλερο με δροσιστική αρωματικότητα, το οποίο αποτελεί μία εξαιρετική οικονομική εναλλακτική στη Σαμπάνια. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα τριαντάφυλλου και μελιού, με φόντο γοητευτικές ευωδιές ζύμης.

Krontiras Afron Pet Nat- Aglianico / Αργεντινή  
18,55€

Ένας φυσικός αφρώδης οίνος από το σταφύλι Aglianico, με εξαιρετική φρεσκάδα στον ουρανίσκο. Η μέθοδος παραγωγής του (Pet Nat) παράγει ένα πιο ρουστίκ αφρώδες κρασί από τη σαμπάνια, που είναι συνήθως θολό, αφιλτράριστο, και συχνά εμφιαλώνεται με ένα πώμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v