Drink Pink: Την Κυριακή στο Ζάππειο για ροζέ κρασιά

Η τελευταία Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη στην έκθεση Drink Pink, πιο ... pink από ποτέ!

 

Drink Pink: Την Κυριακή στο Ζάππειο για ροζέ κρασιά

της Αγάπης Μαργετίδη

Η εποχή που το ροζ χρώμα ήταν αποκλειστικά κοριτσίστικη -άντε και γυναικεία- υπόθεση, κάτι σαν κλισέ, ακόμα και ταμπού, έχει παρέλθει προ πολλού. Ευτυχώς, θα συμπληρώσω. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα ροζέ κρασιά και γι’ αυτό είμαι ακόμα περισσότερο ευτυχής.

Με το που μπαίνει η άνοιξη και κατόπιν το καλοκαίρι, το ψυγείο μου γεμίζει με μπουκάλια λογιών λογιών ροζέ κρασιά. Αφρώδη και μη, ελληνικά και διεθνή, ξηρά, ημίξηρα και γλυκά. Για το απεριτίφ σκέτα ή σε απίθανα κοκτέιλ, για το φαγητό, για το επιδόρπιο. Για τα ψάρια και τα θαλασσινά, για τα λαδερά και τα μύρια όσα φαγητά της ελληνικής και της μεσογειακής κουζίνας, αλλά και για τα πικάντικα πιάτα της Ασίας.

Εδώ και κάποια χρόνια η ελληνική παραγωγή προσφέρει αξιόλογα δείγματα ροζέ οίνων που σε πολλές περιπτώσεις ανταγωνίζονται με επιτυχία αντίστοιχα ξένων οίκων, ακόμα και τα εμβληματικά ροζέ της Προβηγκίας. Μια δοκιμή θα σας πείσει. Πού και πότε; Στο Ζάππειο Μέγαρο την Κυριακή 29 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, στην έκθεση Drink Pink, όπου θα μας περιμένουν περί τις 150 ετικέτες από τα καλύτερα ροζέ κρασιά της αγοράς, από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, κατανεμημένα σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον γευστικό χαρακτήρα τους, ο οποίος αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες ομάδες εδεσμάτων.

 
Εκεί, με την βοήθεια του καταλόγου αλλά και των έμπειρων οινοχόων που θα είναι παρόντες, θα δοκιμάσουμε και θα διαλέξουμε τα ροζέ κρασιά του φετινού καλοκαιριού. Αυτά που θα πιούμε στις βεράντες στην πόλη, στους κήπους και στις αυλές των διακοπών μας. Αυτά που θα κάνουν τις μέρες και τις νύχτες μας ανάλαφρες και δροσερές. Ραντεβού στο Ζάππειο!

Η είσοδος στην έκθεση Drink Pink 2022 κοστίζει 12€ (8€ φοιτητικό) και περιλαμβάνει αναλυτικό κατάλογο και ποτήρι γευσιγνωσίας. Οργάνωση :  VINETUM

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v