Τα καλύτερα κρασιά για το πασχαλινό τραπέζι

Εκλεκτά κρασιά για να συνοδεύσεις αρμονικά τα μεζεδάκια, τα ορεκτικά και το σουβλιστό αρνί ή κατσίκι του πασχαλινού τραπεζιού.
Τα καλύτερα κρασιά για το πασχαλινό τραπέζι

Τραγανές πέτσες, ζουμερό ψαχνό, ένα σωρό ορεκτικά, πίτες και λοιπά μεζεκλίκια. Το πασχαλινό τραπέζι δε γνωρίζει γευστικά όρια, γι' αυτό και τα κρασιά που του ταιριάζουν πρέπει να είναι ελαφριά και να "τραβιώνται" καθ' όλη τη διάρκειά του- από το μεσημέρι ως το βράδυ!

Η wine expert της Cava Vinifera, Κατερίνα Ζουμπούλη, προτείνει μερικές από τις κορυφαίες επιλογές του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα για τα καλύτερα πασχαλιάτικα wine pairings.

Λευκά

Κτήμα Χαρλαύτη Μαλαγουζιά-Ασύρτικο

9,90€

Οι αμπελώνες του Κτήματος Χαρλαύτη στη Νεμέα βγάζουν ένα υπέροχα ανοιξιάτικο κρασί, με φρούτα, λουλούδια και περίσσια φρεσκάδα. 

Κτήμα Καριπίδη Sauvignon Blanc

12,30€

Από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, έρχεται ένα λευκό κρασί με γεμάτο σώμα, ιδανική λιπαρότητα και ενδιαφέρουσα οξύτητα, με φρουτώδη αρώματα ροδάκινου, ανανά, πεπονιού και νότες αρωμάτων χόρτου, αλλά και εσπεριδοειδών.

Dona Silvina Torrontes

14,80€

Κατευθείαν από την περιοχή Rioja, την βορειότερη της Αργεντινής, ένα εξαιρετικό λευκό με έντονη φρεσκάδα, και άφθονα αρώματα φρούτων όπως μάνγκο, φρούτο του πάθους και λεμόνι. 

Κτήμα Κατσαρού - Chardonnay

19,30€

Από τα πιο αξιόλογα Ελληνικά κρασιά με βάση γαλλική ποικιλία, το Chardonnay του Κατσαρού διακρίνεται για τη φινέτσα του και την πολύπλοκη μύτη γεμάτη αρώματα περγαμόντου, αχλαδιού, λεμονιού, κίτρου και βανίλιας. 

Κόκκινα

Κτήμα Δρυόπη Νεμέα

10,30€

Ο Γιάννης Τσέλεπος παράγει μια μοντέρνα Νεμέα με στιβαρό σώμα, "μπουκέτο" κόκκινων και μαύρων φρούτων και άφθονα αρώματα φρούτων και ξηρών καρπών. 

Κτήμα Καριπίδη Merlot

16€

Εκλεκτό μονοποικιλιακό κρασί από Merlot, που έχει παλαιώσει σε γαλλικά βαρέλια για 14 μήνες και διακρίνεται για το πλούσιο σώμα του και την ιδιαίτερη επίγευσή του.

Dona Silvina Malbec Varietal

25,70€

Η ποικιλία-σταρ της Αργεντινής, μας δίνει ένα υπέροχο και γεμάτο κρασί "ενορχηστρωμένο" από τον διεθνή οινολόγο Πάνο Ζουμπούλη, το οποίο αναδύει αρώματα ώριμου δαμάσκηνου και βανίλιας. 

Ροζέ

Κτήμα Χαρλαύτη Πεταλούδες

11,25€

Το κτήμα της Νεμέας παρουσιάζει μια μοντέρνα προσέγγιση ροζέ κρασιού, από την ποικιλία Shiraz, με φρέσκια λουλουδάτη μύτη και ευχάριστο δροσερό στόμα. 

Pink Pull Rose Κτήμα Καριπίδη

12,66€

H οικογένεια Καριπίδη στη Θεσσαλία, δημιουργεί ένα ξηρό ροζέ κρασί, από την ιταλικά ποικιλία Sangiovese, Αναδύει αρώματα κυδωνόπαστας, λίτσι, και φλουδας πορτοκαλιού. 

La Tour Melas Idylle D' Achinos

16,30€

Ένα ανοιχτό ροζέ τύπου Προβηγκίας, με αρώματα από λουλούδια και γεύση εξωτικών φρούτων. Ρόδι, φράουλα, ροδάκινο, ροζ γκρέιπφρουτ, τριαντάφυλλο, κίτρο και τραγανό, κόκκινο μήλο δημιουργούν ένα ιδιαίτερο γευστικό σύνολο. 

Εβίβα και Καλό Πάσχα!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v