Τα μικρά διαμαντάκια του αργεντίνικου κινηματογράφου

Πέντε ταινίες - μικρά αριστουργήματα του ανερχόμενου αργεντίνικου κινηματογράφου, που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε.
Τα μικρά διαμαντάκια του αργεντίνικου κινηματογράφου
Αγωνιώδη θρίλερ με απίθανες ανατροπές, μικρά γλυκύτατα love story, ταινίες που το φιλοσοφούν περί ανθρώπινης φύσης, ελπίδας και φιλίας. Ο αργεντίνικος κινηματογράφος και η αγαπημένη φάτσα του, ο Ρικάρντο Νταρίν, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν στον πλανήτη την τελευταία δεκαετία. Για του λόγου μας το αληθές, ιδού πέντε από τα σπουδαιότερα διαμαντάκια του, που αξίζει να δείτε και να ξαναδείτε.

Το μυστικό στα μάτια της (El Secreto de sus Ojos, 2009)



Η συγκλονιστική ταινία που μας πρωτοσύστησε τον σύγχρονο αργεντίνικο κινηματογράφο ακολουθεί έναν συνταξιοδοτημένο εισαγγελέα που ερευνά ξανά μια άλυτη υπόθεση βιασμού και δολοφονίας, η οποία τον στοιχειώνει επί 25 χρόνια. Έγινε το αγαπημένο μας θέμα συζητήσεων επί ένα ολόκληρο καλοκαίρι, χάρη στο συγκλονιστικό της τέλος, τις απολαυστικές ερμηνείες των Ρικάρντο Νταρίν, Σολεδάδ Βιλαμίλ και Πάμπλο Ράγκο, και την υποδειγματική σκηνοθεσία του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα.

Τρούμαν (Truman, 2015)



Ένας ύμνος στη φιλία, την ελπίδα και τη ζωή, με πρωταγωνιστή έναν υπέροχο σκυλάκο, τον Τρούμαν του τίτλου, και δύο φίλους από τα παλιά, τους οποίους ερμηνεύουν οι Ρικάρντο Νταρίν και Χαβιέρ Κάμαρα. Η ταινία προβάλλεται στα Novacinema, ενώ χάρη στην υπηρεσία Nova On Demand μπορούμε να την δούμε ξανά και ξανά, ό,τι ώρα και όσες φορές θέλουμε, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Η αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό (Un cuento chino, 2011)



Γλυκύτατη ταινία με πρωταγωνιστή έναν μοναχικό, ιδιότροπο σιδηρουργό, φανατικό συλλέκτη αποκομμάτων με απίθανα νέα από εφημερίδες, ο οποίος αναγκάζεται να φιλοξενήσει έναν νεαρό Κινέζο που δεν μιλά λέξη από την γλώσσα του. Πρωταγωνιστεί (το μαντέψατε) ο Ρικάρντο Νταρίν, μαζί με τους Χουάνγκ Σενγκ Χουάνγκ και Μούριελ Σάντα Άνα, και σκηνοθετεί ο Σεμπαστιάν Μπορενζτάιν.

Μεσοτοιχίες (Medianeras, 2011)



Αργεντίνικη ταινία χωρίς τον Ρικάρντο Νταρίν, η οποία παρακολουθεί το ανέλπιστο love story της Μαριάνα και του Μαρτίν, δύο ελαφρώς προβληματικών νέων που μένουν σε απέναντι διαμερίσματα. Η τελευταία σκηνή της ταινίας είναι πιθανότατα ό,τι πιο feelgood έχετε δει τα τελευταία χρόνια στο σινεμά, και οι ερμηνείες των Πιλάρ Λόπεζ ντε Αγιάλα και Χαβιέρ Ντρόλας απλά απολαυστικές. Σκηνοθετεί ο Γκουστάβο Ταρέτο.

Ιστορίες για αγρίους (Relatos Salvajes, 2014)



Και ο Ρικάρντο Νταρίν επιστρέφει στη λίστα μας, με αυτήν την υποψήφια για το ξενόγλωσσο Όσκαρ ταινία που διηγείται έξι ιστορίες ανθρώπων σε απόγνωση. Τα όρια της ανθρώπινης φύσης και συμπεριφοράς αναλαμβάνουν να ερευνήσουν, μέσα από τις ερμηνείες τους οι Ρίτα Κορτέζε, Έρικα Ρίβας και Όσκαρ Μαρτίνεζ. Σκηνοθετεί ο Νταμιάν Σιφρόν.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v