5 ταινίες που μιλούν για το πώς είναι να γερνάς

Πέντε βαθιά συγκινητικές ταινίες μεγάλων δημιουργών που μιλούν υπέροχα για το πώς είναι να γερνάς.
5 ταινίες που μιλούν για το πώς είναι να γερνάς
Ο χρόνος κυλά αμείλικτα κι αυτό είναι κάτι που τρέμουμε οι περισσότεροι από εμάς: Πώς θα είναι η ζωή μας όταν φτάσουμε στα… βαθιά «ήντα»; Θα προλάβουμε να ζήσουμε ό,τι θέλουμε; Τι θα αφήσουμε πίσω; Οι μεγάλες αυτές αναζητήσεις του κάθε ανθρώπου γίνονται αφορμή για πέντε υπέροχες ταινίες, που μιλούν με συγκλονιστικό, συγκινητικό και ουσιαστικό τρόπο για το πώς είναι να γερνάμε.

Νιότη

Πώς είναι η ζωή όταν συνταξιοδοτείσαι και δεν μπορείς ή δεν θέλεις να κάνεις αυτό στο οποίο ήσουν καλός στη ‘νιότη’ σου; Πώς αισθάνεται ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, δεκαετίες και καταχρήσεις μετά την χρυσή του εποχή; Τι μπορεί να κάνει ένας σκηνοθέτης που παλεύει με τον χρόνο για να παραδώσει στην ανθρωπότητα το μεγάλο αριστούργημά του προτού αφήσει για πάντα πίσω τα δημιουργικά του χρόνια; Ο Πάολο Σορεντίνο με απαράμιλλη μαεστρία και ονειρικές σκηνές μας παραδίδει ένα αριστούργημα – εικαστικό και ουσιαστικό – για τη... Νιότη μέσα μας. Πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Κέιν, Χάρβεϊ Καϊτέλ και Ρέιτσελ Βάιζ. Μπορούμε να απολαύσουμε την ταινία στα κανάλια Novacinema και, χάρη στην υπηρεσία Nova On Demand, όποτε και όσες φορές θέλουμε χωρίς επιπλέον χρέωση.

Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ μας μιλά για το πώς είναι να γερνάς… από την ανάποδη. Ο Μπέντζαμιν Μπάτον, εξαιτίας μιας σπάνιας πάθησης, γεννιέται με το σώμα ενός ηλικιωμένου και όσο μεγαλώνει… μικραίνει. Πώς μπορεί κανείς να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση και να βλέπει τους πάντες γύρω του να φεύγουν, να μεγαλώνουν, να ωριμάζουν, ενώ αυτός… πορεύεται προς τη νηπιακή ηλικία. Στον ρόλο του Μπέντζαμιν, ο Μπραντ Πιτ.

Αγάπη

Ένα ζευγάρι Γάλλων είναι απόλυτα αφοσιωμένο στην σχέση του, που μετρά πολλές δεκαετίες. Μία ζωή μοιράζονταν τα πάντα, έμαθαν ο ένας τον άλλον, τα βιβλία που τους αρέσουν, τα αστεία, το θέατρο, τις βόλτες… Μέχρι που η γυναίκα παθαίνει εγκεφαλικό. Και ο σύζυγός της καλείται να την περιποιηθεί. Και να φτάσει στα άκρα, για την αγάπη του για εκείνη. Η φθορά της σχέσης – αλλά όχι της αφοσίωσης και της αγάπης – από τον χρόνο γίνεται ένα συγκλονιστικό αριστούργημα, υποψήφιο για Όσκαρ, στα χέρια του Μίκαελ Χάνεκε.

45 Χρόνια

Πόσο καλά ξέρουμε τον άνθρωπό μας και τον ίδιο μας τον εαυτό; Ίσως όχι και τόσο όσο νομίζουμε, όπως μας αποδεικνύει αυτή η τρυφερή ταινία για ένα ζευγάρι που γιορτάζει τα 45 χρόνια γάμου του. Μπαίνοντας στην περίοδο της ωριμότητάς του, τα πάντα διαταράσσονται όταν έρχεται στην επιφάνεια το πτώμα του πρώτου μεγάλου έρωτα του συζύγου. Και όλοι παίρνουμε ένα μάθημα για τα απωθημένα και τα κρυμμένα μυστικά που θα κουβαλάμε μεγαλώνοντας, σαν ένα βαρύ συναισθηματικό φορτίο. Η ταινία προβάλλεται αυτό το μήνα στα κανάλια Novacinema και μπορούμε χάρη στην υπηρεσία Nova On Demand να την παρακολουθήσουμε ξανά και ξανά, όποτε το θέλουμε, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Νεμπράσκα

Ο Μπρους Ντερν υποδύεται έναν άντρα, τον οποίο όλοι μπορούμε να αγαπήσουμε και να κατανοήσουμε. Είναι η πατρική φιγούρα, όταν πλέον μεγαλώνει αρκετά, το μυαλό του δεν τον βοηθά όσο θα ήθελε, αλλά εκείνος πεισματάρης, αρνείται να δεχτεί τα σημάδια του χρόνου στην ψυχή του. Ο πεισματάρης γεράκος μιας αμερικανικής οικογένειας (ή κάθε οικογένειας) και η σχέση του με τον γιο του γίνεται ένα τρυφερό, συγκινητικό ασπρόμαυρο φιλμ, υποψήφιο για Όσκαρ, διά χειρός Alexander Payne.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v